Вчені США з'ясували секрет привабливості солодощів і шкідливої їжі

Вчені зі США з'ясували, що певна частина мозку змушує людей без міри їсти солодощі, зокрема, шоколад, або віддавати перевагу "некорисній їжі", – повідомляє "Корреспондент.нет"

Вчені США з

 

У результаті експерименту, який проводився на мишах, учені виявили, що частина мозку, яку раніше пов'язували з функціями руху, реагує на "харчові подразники", беручи участь у хімічних реакціях, схожих з реакцією організму на опіум.

"Це означає, що мозок має більш великі ділянки, змушують людей з надлишком вживати "їжу-винагороду", ніж вважалося раніше. Це може бути причиною надспоживання, з яким ми стикаємося сьогодні", - цитуються в повідомленні видавничої групи Cell Press слова співробітниці університету Мічигану Олександри Ді Фелічеантоніо (Alexandra DiFeliceantonio).

Команда дослідників зробила відкриття, даючи мишам препарат, що доставляється відразу в область мозку під назвою неостріатум (нова частина смугастого тіла півкулі великого мозку). В результаті ці тварини з'їдали вдвічі більше шоколадних драже, ніж зазвичай.

Одночасно вчені зафіксували зростання енкефалінів (нейропептид з морфіноподібною дією) в тій же мозкової області, коли пацюки починали їсти шматочки їжі, вкриті цукровою глазур'ю, як і шоколадні драже.

Як зазначають вчені, це не означає, що енкефаліни або подібні речовини змушують мишей більше любити шоколад, а їх відкриття свідчить про те, що хімічні речовини в головному мозку збільшують бажання і прагнення мишей їсти цукерки.

Висновки вчених викрили нову, несподівану роль неостріатуму, оскільки ця область переважно асоціювалася з функціями руху. На думку дослідників, їхня знахідка допоможе пролити світло і на проблему надмірного вживання людьми "шкідливої ​​їжі".

"Та ж область мозку стає активною у гладких людей, коли вони бачать їжу, або у наркоманів, коли вони бачать наркотики. Це означає, що цей нейропередавач може призводити до деяких форм надспоживання і розладів харчової поведінки у людей", - говорить провідний автор дослідження.

Вчені сподіваються просунутися далі і розслідувати пов'язаний феномен, коли людина, яка проходить повз улюблений фаст-фуд, відчуває раптове бажання зупинитися і скуштувати "шкідливу їжу".

21 вересня 2012р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Різне

21:28
Як і який павербанк обрати: Кілька порад, які варто врахувати
20:35
10 змін у стоматології за останні 10 років
02:41
Кращі універсальні шини від Дебіца
05:34
фіцо знову заговорив про "нацистські війська" в Україні
02:09
угорщина домовилась про постачання російської нафти через Україну – Bloomberg
20:20
Безпека в горах: правила поведінки під час відпочинку в літніх Карпатах
16:55
Bloomberg: ЄС готується покарати Словаччину замороженням мільярдів євро
21:39
Кухня на замовлення - чому це найкращий варіант
21:12
Буданов: Telegram – це загроза національній безпеці
20:49
Розкладні смартфони нового покоління зі штучним інтелектом
20:36
Як підготувати дитину до хірургічного втручання
20:32
Огляд пакувальників за методом "wrap around"
22:26
Ефективне використання LinkedIn для розвитку афіліатної мережі: Кейс агенції Power-Up
22:22
Вуличний стиль з вишиванкою: трендові образи на кожен день
13:57
Безпека в хмарі та її значення
16:47
Джинси Celine: Елегантність та сучасність у кожній деталі
19:51
Санаторний відпочинок в Закарпатті
16:48
Обираємо тактичний рюкзак онлайн правильно: Три ключові кроки
14:47
Зеленський підписав закон про заборону релігійних організацій, пов'язаних із рф
21:13
Творчий підхід до написання та оформлення курсової роботи
13:47
ВР ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду
23:16
Чи варто купувати обручку з діамантом онлайн?
13:35
/ 2
Парламент ухвалив закон про заборону релігійних організацій, пов'язаних із рф
09:47
Президент Німеччини закликав угорщину зберегти єдність ЄС щодо України
11:28
ISW: Маневром у Курській області рф українські військові компенсували перевагу росії
» Всі новини