Кращий спосіб зробити дітей хорошими – зробити їх щасливими

«Кращий спосіб зробити дітей хорошими – зробити їх щасливими» (Оскар Уайльд)

Саме ця фраза приходить на думку, коли проводиш співбесіду з молодими людьми, що працевлаштовуються після закінчення шкіл-інтернатів. Невпевненість у своїх власних силах і можливостях, зневіра і туга в очах вражають. Щиро хочеться зробити все можливе і неможливе, щоб кардинально змінити погляд молодої людини на життя, на людей і на весь навколишній світ...
 
Проблема працевлаштування молоді, а особливо тих, які вийшли зі стін інтернату, є гострою і болючою. За останніми підрахунками, в інтернатах перебуває понад 13 тисяч дітей. Чи зможуть вони пристосуватися до життя, знайти собі місце під сонцем?

Відразу після новорічних свят до мене з проханням співпраці звернулися керівники Благодійного фонду журналу „Единственная". Разом з численними бізнес-партнерами, психологами, тренерами та відомими у різних сферах життя особистостями вони здійснюють довгострокову програму „Дорога до успіху", метою якої є допомогти випускникам дитячих будинків та шкіл-інтернатів адаптуватися до самостійного життя за межами навчального закладу, дати дітям знання та практичні навички самостійного життя в конкурентному середовищі.
 
Спільно було розроблено програму заходів на 2 дні, до якої ввійшли екскурсії в містах Мукачеві, Ужгороді, Берегові, відвідання термальних басейнів, екскурсія і зустрічі на Ужгородській швейній фабриці. Екскурсоводами були керівники підприємства.  Після такого спілкування стають радіснішими очі  дітей, теплішають серця дорослих, всім хочеться жити з надією і вірою у кращий завтрашній день.
 
Якщо дуже чогось бажаєш, то все здійсниться. Треба тільки трохи прикласти власних зусиль, кожному... В колективі фабрики вже є певний досвід "відновлюваної терапії" для молоді, що волею долі залишилась сам на сам зі всіма життєвими труднощами. Наявність гуртожитку, доброзичлива атмосфера жіночого колективу, опіка профкому – все це допомагає адаптуватися до життя в суспільстві.  Колектив навчає, виховує, допомагає, видає заміж... і щиро радіє успіхам кожного, як у справжній дружній родині.

Дуже хочеться, щоб всім було добре і радісно, тепло і затишно, і щоб здійснювалися всі мрії... Для цього кожному з нас треба трохи постаратися, бути небайдужим до людей, яким потрібна допомога.

Хай всім нам щастить!

Мирослава Каламуняк, Закарпаття онлайн.Блоги
17 січня 2011р.

Теги: інтернат, працевлаштування, благодійний, швейна фабрика

Коментарі

мишка 2011-01-18 / 10:16:00
Кращий спосіб зробити дітей хорошими -
зробити їх людьми

K.K. 2011-01-17 / 21:35:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

Пан Баклажан 2011-01-17 / 20:39:00
Вікторові: ну навіщо аж так?
Якщо на фабрики пані Каламуняк дійсно приймають вчорашніх інтернатівців, то це - велика справа. Бо вони одразу опісля сиротинця виявляються нікому непотрібними. На жаль, цих дітей в інтернатах майже нічому корисному не вчать, і от приходить час - і 18-річна людина опиняється нікому не потрібна. Без життєвого досвіду, зі слабою освітою, вона часом навіть їсти не здатна собі пригодувати - бо не навчили. Що їй робити? Не дивно, що більшість опиняється невдовзі "на панелі" чи по тюрмах.

Віктор 2011-01-17 / 19:39:00
Ви пропонуєте купувати щастя чи як?