Інспектор "Дуля" відпочиває, або Про тих, хто у День Незалежності працює...

Чомусь завжди, відколи себе пам'ятаю, День Незалежності проходить не так оптимістично, як того б хотілося... Ось і цього разу замість вихідного отримав чергування! У матеріалі розповім про тих, кому теж довелося нести службу у святковий день...

Вчинок інспектора
Вчинок інспектора
Їду на роботу в маршрутці (№1). Минаємо залізничний переїзд, біля перехрестя Анкудінова та Руської і раптом "прокинутися" мене змушує наш водій, пригальмувавши посеред самого перехреся. Через скло бачу чоловіка в темних окулярах з тростиною в руках, котрий йде проїжджою частиною. Бідна людина, схоже трохи збилася зі звичного шляху і на відстані метрів 15-ти йшла мимо пішохідного переходу. Автівки акуратно об'їжджають каліку, не задумуючись, що людину треба відвести, як мінімум до тротуару, а чоловік схоже і не підозрював, що крокує дорогою.
 
"Зупиніться", кажу водієві, усвідомивши, що коїться. Він у відповідь мені: "Не можу, он стоять...". За перехрестям на початку Руської бачу патрульну "99-ку" і двох красенів у парадній формі з погонами. Один старанно оформляє на капоті протокол, очевидно на якогось злісного порушника, що на "жовтий" проїхав світлофор, а інший (УВАГА!), обпершись на ліктем об службовий автомобіль, уважно дивиться у бік бідного чоловіка, який досі посеред перехрестя. Можливо поважний пан даішник так уважно стежив за кольорами світлофору і за нечемними водіями, котрі ось-ось можуть зараз щось порушити і стати "героями" даішної статистики.
 
У заднє вікно додивився до кінця ситуацію. Чоловік наче дійшов до тротуару, а пан міліціонер і далі його проігнорував... Забігаю у редакцію, набираю номер "гарячої лінії" обласного ДАІ. Люб'язний диспетчер прийняв моє зауваження і назвав фамілії "героїв", що чергували на посту: КУНДРИК та РОМАНКО...
 
Мабуть немає вже тих, хто не чув із усіх можливих джерел інформації про інспектора "Дулю", котрий минулого тижня "прославився" на всю країну некоректним жестом і за це поплатився кар'єрою. Так от, на мою думку, наші земляки-міліціонери після цього смачно втерли носа Дулі! Може це і не їхній прямий обов'язок переводити калік через дорогу, але ж де мораль у шановних інспекторів КУНДРИКА й РОМАНКА? Звісно можна так само дорікнути і іншим учасникам цієї ситуації (водіям, пішоходам...), і, навіть, самому собі, що не змусив "маршрутчика" зупинитись. Але ж вони то правоохоронці, їх обов'язок захищати громадян в кінці кінців, а не тільки стежити за тим, кого би "впіймати на жовтому"!!!
Нема слів...
 
З Днем Незалежності, дорогі співвітчизники...
Мирослав Небесник, Закарпаття онлайн.Блоги
24 серпня 2010р.

Теги: ВДАІ ГУ МВС України в Закарпатській області

Коментарі

стецько 2011-08-24 / 20:43:00
цей розумака писака мабуть погано вчився на факультеті ;;; стільки помилик, де він знайшов диспечера ДАІ ?, обовязок ДАІ спежити за порядком на дорозі, а не водити пішоходів цілий день !!, чому ти писако паплюжиш людей, а сам чому не виліз з маршрутки, що за падло тобі !! МОЛОДЦІ ДАІшники вони несли службу на дорозі !! А ти писако коли щось пишеш то сім раз подумай а потім пиши, іди в школу і навчись писати, а то покупували дипломів за солонину, і пишете різну дурницю !!!

Небесник 2010-08-24 / 19:47:00
Зауваження "фамілія/прізвище" та "каліка/незряча людина" приймаю. Все інше - уважно читайте матеріал!
Головна тема - мараль даішників!!!

Irka V.Zh 2010-08-24 / 18:49:00
2 Читач:
Можливо Вам варто уважніше читати!!! Автор спробував зупинити маршрутне таксі. А зателефонував він не "деспетчеру", а ДИСПЕТЧЕРУ! І правильно зробив. Принаймні знає представників нашого "доблесного" ДАІ!!!
А ви, замість того, аби критикувати як хтось пише, самі б хоч якийсь приклад показали. Але ж легше сховатись за анонімним ніком і "плювати в чужий огород"!!!

местный 2010-08-24 / 18:19:00
у меня сразу ассоциации (по названию) с песней ВВ "Хорунжий Дзюба" :)

Умничка 2010-08-24 / 17:22:00
умничка Слава

читачка 2010-08-24 / 16:46:00
власне, щодо незрячих пішоходів у Правилах ДР недвозначно вказано: вони мають право переходити дорогу будь-де, цілкм підставно розраховуючи на те, що транспортні засоби зупинятимуться. Так що жодних побоювань щодо покарання за "порушення" водій не мав би мати... вочевидь, яби Правила були важливі як для нього, так і для "доблесних бійців" ДАІ...

читач 2010-08-24 / 16:26:00
Чому людину автор обізвав калікою? На яких підставах?

Чому сам автор не вийшов із маршрутки і не показав приклад, не взяв коментаря у міліціонерів? А довідувався їхні "ФАМІЛІЇ" (а чому не прізвища?) у деспетчера прямої телефонної лінії ДАІ?

*** 2010-08-24 / 15:28:00
1. Прізвище, а не фамілія.
2. До чого тут День Незалежності???

Якби це трапилося 1 вересня, ти б іронічно написав: З днем знань, дорогі школярі і вчителі?
Блін, задовбали розумаки