Детальніше про цікаву ініціативу розкажуть:
- Шарлота Чізмар, заступник голови Закарпатської угорської туристичної ради, голова Берегівської районної спілки сільського туризму
- Андрій Мештер, заступник голови Закарпатської угорської туристичної ради, сільський голова села Геча Берегівського району
Закарпатська угорська туристична рада за допомогою заходу має на меті популяризувати угорські традиційні страви серед місцевого населення та туристів, які прибувають з інших регіонів України та із-за кордону.
У західно-європейських країнах така акція називається «Жирний четвер» і триває тільки один день. Закарпатська угорська туристична рада вирішила розширити акцію на цілий тиждень, вважаючи такий підхід більш ефективним в успішності заходу.
Під час Тижня угорської кухні в ресторанах, що беруть участь в акції, передбачені знижки до 25 %. А найбільшими вони будуть, у "Жирний четвер", який припадає на 2 березня - ціни знизяться наполовину.
10:30 | "Все Закарпаття читає дітям" Ужгородський коледж ультури і мистецтв |
12:00 | Прес-конференція на тему проведення «Тижня угорських страв на Закарпатті» Ужгородський прес-клуб (пл. Жупанатська, 15/4) |
15:00 | Виставка учнівських творів на "шевченківську" тематику "Об'єднаймося ж, брати мої" Ужгород, атріум Закарпатської ОДА (пл. Народна, 4) |
16:20 | Брифінг щодо проведення обшуків в Ужгородській міській раді Ужгород, прокуратура Закарпатської області |
17:00 | Лекція про можливості подорожі для молоді Ужгород, Закарпатська обланса універсальна наукова бібілотека ім. Ф Потушняка (інформаційно-ресурсний центр "Вікно в Америку") |