У рамках заходу відбудеться офіційна зустріч та обговорення творців закарпатської кухні.
Модератор заходу — Федір Шандор.
О 17.00 розпочнеться дегустаційна частина заходу.
У програмі:
презентація кращих страв від закарпатських ресторацій, дегустація закарпатських родзинок від виробників, розважальна програма для дітей та дорослих, гастрономічні конкурси зі швидкісного поїдання крилець та млинців із лекваром.
Для тих, хто бажають узяти участь у гастрономічних конкурсах, необхідна попередня реєстрація. Прохання надіслати заявку на електронну адресу, вказавши ім'я, прізвище для отримання реєстраційного номера: f.zakarpattya2015@gmail.com.
Обов'язковою умовою участі у конкурсах є дрес-код із елементами закарпатської символіки (Організатори залишають за собою право відмовити в участі).
Також в рамках Першого з'їзду-форуму закарпатської кухні організатори пригощатимуть усіх присутніх смаженим поросям.
Вхід вільний.
Перший з'їзд-форум закарпатської кухні проходить під егідою Туристичного клубу УжНУ та Турінформу Закарпаття.
Також запрошуються до участі фотографів, які спеціалізуються на фотографуванні страв.