У програмі фестивалю запалення Полонинської ватри, конкурс на приготування кращого банушу, виставка народних умільців „Костилівка має таланти”, дегустація гуцульських страв і напоїв, виступи творчих колективів району, гуцульські конкурси та розваги.
Усі гості фестивалю окрім традиційної бринзи, вурди (овечого сиру), матимуть змогу скуштувати страви з ріпи (картоплі) із шкварками, мелайний пиріг, гурку, домашню ковбаску, кремзлики, вареники по-костилівськи, голубці, а також власноруч приготовані яфинівку, горіховку, грушівку, навіть «берлибашський коньяк» – міцний напій, настояний на різних гірських травах.
Довідка:
Банош, це гуцульська страва із сметани та кукурудзяною муки на святі можна були коштувати безкоштовно, як і інші численні страви, що їх приготували господині та господарі із п’ятнадцяти вулиць села.