Олег Куцин: "В боротьбі з українофобією ми позбудемося зневіри"

В розбурханому суспільстві після прийняття 3 липня антиукраїнського закону «Про засади державної мовної політики» натиснуто політичну паузу. Під стінами Українського дому під час виступу на мітингу увечері 6 липня 2012 року лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок зазначив: "Ми вступаємо в завтрашній день з відчуттям маленької, але важливої перемоги. Після останніх подій по всіх куточках держави маємо розпочати акцію "Україна – проти Януковича". Це має бути акція, яку слід довести до переможного завершення".

Олег Куцин: "В боротьбі з українофобією ми позбудемося зневіри"

7 липня 2012 р. останніми після решти опозиційних сил згорнули наметове містечко активісти Закарпатської «Свободи».  З першого дня вони як справжні патріоти піднялися на захист української мови і держави – організували мобілізаційний центр в наметовому містечку, пройшли маршем міста Ужгорода з патріотичними гаслами, брали участь в роботі координаційного центру об’єднаної опозиції, мітингували із свободівцями з усіх куточків Закарпаття. Рішуче і організовано виступили з мобілізацією українців на акції протесту до Києва, де три групи свободівців на Європейській площі пліч-о-пліч відстоювали гідність української нації і протистояли «беркутівцям». 

«Це значний крок у подоланні зневіри людей, у поверненні сили духу, яка доводить: ми можемо змінити вектор розвитку у нашій державі, – повернувшись із столиці, заявив голова Закарпатської ОО ВО «Свобода» Олег Куцин. – Це довели протести опозиції проти українофобів. Там, під стінами Українського дому, відбувалися мітинги, під гаслом "Разом – сила!" патріоти зупинили силовиків і захистили наше право на рідну мову, на майбутнє. Образливо було тільки бачити, як деякі опозиційні сили стояли осторонь  і спостерігали, оплачували найманців за «любов до України і української мови».

Також за словами учасника акції-протесту свободівця Романа Федоріва, участь ВО «Свобода» була наймасовішою. «Вони спочатку застосували маленькі балончики, коли побачили, що ніхто їх не боїться, то витягнули проти нас великі балони «Кобра-1». Нас понад годину пекла шкіра після них, – розповідав свободівець».

Це вони – свідома молодь – не побоялися відібрати у «беркутівців» балончики із сльозогінним газом, відповісти навзаєм, щоб відстояти своє право з вимогою ветувати мовний закон, спрямований на розкол нації та новітню русифікацію. Це, зокрема, підтверджує закарпатська російськомовна газета «Європа-Центр» за 6 липня 2012 р. : стояло «большенство в майках с логотипом «Свободы», однак чомусь у цьому побачила не захист нації, а агресію. І чомусь написала, що першими «несколько «свободоцев» распылили в них слезоточивый газ, «беркутовцы» ответили взаимностью».

Чому так вигідно брехати російськомовній газеті, і чому їх мутить від націоналістичної ідеї, мабуть, усім зрозуміло. Хто народу розтолкує все інше? І все це відбувається у той час, коли українській нації навпаки потрібні деколонізація, трансформація свідомості українців, яким штучно нав'язали іноземну ідентичність та тотальний демонтаж наслідків колоніального минулого і московської окупації.

Видається, що саме зараз, коли українцям стало зрозуміло: 1000 грн. з Ощадбанку, окупаційна мовна політика від Партії регіонів – цілеспрямована виборча програма адмінресурсу злочинної влади, і нам необхідний кворум. Людцям, які не мислять і не говорять українською, яким здалося, що вони можуть ігнорувати Конституцію України і вершити азіатськими методами майбутнє української нації, необхідно дати відсіч раз і назавжди.

Пригадаймо, напередодні було ЄВРО-2012. І було все прекрасно. І Україна пишалася і її полюбили. І повезли у різні куточки світу наше «Слава Україні!» і «Будьмо!» – іспанці, французи, італійці, португальці, голландці, німці… І це, мабуть, таки налякало провладну більшість Верховної Ради!

А ще європейська спортивна арена нагадала нам застарілу колючку на тілі української нації. Якщо у Польщі за радянську символіку можна потрапити за грати (заборонена законодавством), про що повідомляли російських уболівальників, то в Україні під комуністичними символами продовжують чинити глум над народом і його мовою, яка має тисячолітню історію. У тій же Польщі серп і молот прирівнюється до фашистських символів, а українцям під цими символами пропонують майбутнє, а «фашистами» обзивають націоналістів. І нікому, окрім «Свободи», це не видається важливим.

Слава Україні, рідне Закарпаття! Пропонуємо народну творчість із столичних акцій протесту, адже все правильно: Народ скаже – як зав’яже!

09 липня 2012р.

Теги: мітинг, наметове містечко

Коментарі

Петро 2012-07-19 / 10:52:46
У навчанні ми здобудемо все, у боротьбі втратимо й те, що маємо.

Рахів 2012-07-11 / 17:41:59
До слов'янина.
отже, найперший твій промах, це те,що ти чоловіче відносиш мовне питання до другорядних. Чому? Мова - один з атрибутів держави, бо втратиш її - втратиш державу, хоча мабуть для тебе питання державності не сильно важливе, тобі аби дали кусень хліба та ковбаси і ти мовчатимеш.
Щодо питань які будцімто "Свобода" ігнорує - мушу тебе розчарувати...Все є прописано в прогамі захисту українців (партійна програма). Такшо спочатку вичитай а далі шось виписуй, бо інакше виглядаєш недолуго...
І ще, я так і не поняв, на кого мені більше увагу зветати на "авторитета" Березовського, чи тепер вже Коломойського?))))

дюдюка 2012-07-11 / 12:02:37
а я б за Куцина заміж вийшла!

Слов'янин 2012-07-10 / 20:44:16
Для Свободівця та Рахів. Те, що мною сказано, читайте нижче. Додам інше. Для того, аби нейтралізувати національний рух, достатньо розпалити в його середовищі пристрасті на другорядні теми. Може, окрім мовного питання, ще подискутуємо на тему патріархатів УПЦ або політичного русинства?… Справжній здоровий націоналізм розпочинається зі ставки на власні сили, самодостатність, ставки на національні кадри в державних органах, ЗМІ, культурі, на незалежності від чужих валют, зокрема прив’язки фінансово-банківської системи України до нічим не забезпеченого долара, а також заперечення чергового інтернаціонально-космополітичного проекту, що повільно руйнує європейські нації, під назвою «Європейський Союз». ВО «Свобода» останні, вкрай актуальні, проблеми ігнорує, натомість розпалюючи пристрасті на другорядні на цьому тлі теми. Нині Україною правлять близько 20-30 сімей (в народі їх називають олігархами), інтереси яких повністю протилежні інтересам українців та інших слов»ян. Статки цих переважно хабадівських кланів перевищують держбюджет. Вони є креатурою Уолл-стріт. Завдяки їм, з українського народу витягуються соки, осідаючи в закордонних банках. Їм відверто начхати на «провладність» чи «опозиційність» існуючих партій. Головне, аби не кивали їх «бізнес». Щоби відвертати увагу від своїх афер, вони зацікавлені, щоби українське суспільство відволікалося на неактуальні речі. У даному випадку – на мовну проблему. Якою мовою розмовлятиме Україна, яку вони експлуатують – українською або російською – для них не принципово. Для шумової завіси їм підходящі і ПР, і КПУ, і «Батьківщина», і «Свобода». Не випадково, лідера останньої Тягнибока часто повязують з пейсатим олігархом Коломойським… Тим часом масовка вдає, часто щиро, що бореться за інтереси українського народу.

Гість 2012-07-10 / 20:31:38
Док бартки бдеме носити деревлянті ряду не буде! А з словянина явно (вибраним народом) вонит.

Інж.Будівельник 2012-07-10 / 15:52:01
Все буде добре, правда переможе!
І такі як Алекс починають від страху нести всяку несенітницю.
А те що творить з державою ця банда, то ще довго будемо "розгрібати", та з кожним днем все більше проблем вони роблять для країни, це розуміють всі НОРМАЛЬНІ люди і в Донецьку також

Алекс 2012-07-10 / 12:46:43
Вы закарпатцы сидите тихо и не скулите, за русских вас никто принимать не станет, вы как были между 4-х границ так и останетесь, эдакой смесью непонятной народов нерусских. Другие западенцы вынашивают идею украинского государства, а вам то все-равно, скажет будапешт венграми быть- станем, скажет Москва русскими - будем.!позор

Zoltán 2012-07-10 / 12:25:25
Посчитал: на первой фотографии как раз футбольная команда. Играки, запасные играки, тренер, массажист. В духе недавного еврочемпионата:) Слава украинскому футболу! Слава главному разжигателю костров (ватр, бартков) Подкарпаттья, Куцыну!!!!!!!!!

тарас 2012-07-10 / 10:02:52
Куцин-герой!!!

Рахів 2012-07-10 / 07:47:55
А слов'янин то якийсь троль, бо

Всюди виписує свої недолугі роздуми посилаючись на "авторитет" березовського...Такі люди не здатні зрозуміти, що таке національна ідея і те, що є люди які не продаються і не здаються!

Рахів 2012-07-10 / 07:43:48
До свободівця. Брате, ми вже замислилися і вирішили шо бюлетні падатимуь в урни з голосами за Свободу. А коли зфальшують, то це означатиме, шо мирно вони влади не віддадуть і тому буде революція! Рахів за Свободу - Свобода за Рахів!

Свободівець 2012-07-10 / 01:00:33
До Слов"янина
Отож продовжуючи твою логіку націоналісти із "Свободи" як і Організація українських націоналістів та Українська повстанча армія чи наше закарпатське Українське національне об"єднання та Карпатська Січ теж виконувало роль масовки... Добрі, гарна масовка!..
Списуємо ці роздуми попереднього коментатора на необізнаність з історією. Але, громадо, хіба національний рух не є природньою відповідю на гноблення? Хіба його можна класти в один ряд з ригоаналами, проплаченими представниками ручної опозиції типу ударених, свідків Ющенка та королівських тушок чи просто впливших на-гора представників байдужої бидломаси?
Поставте собі чітке питання: невже націоналісти хоч колись йшли на поводу в представників будь-якої іншої з антиукраїнських націй чи не віддавали свою безкорисну працю, здоров"я, своє життя на благо Української держави? Замисліться!.. Особливо, коли кистимете бюлетень в урну! Добре замисліться!!!

Слов'янин 2012-07-09 / 20:35:40
Моральний потворець Колісніченко і Ко просунули явно провокаційний закон про мови. Їх начебто опоненти з числа "опозиції" - не менш моральні потворці - підняли бучу і, не дай Боже, чергову кольорову «гевогюцію». В результаті гої учергове стравлені, їх увага вже вкотре переключена на далеко не пріоритетні проблеми. А тим часом соціальні паразити продовжують свою справу, наживаючись на українському народові. Фінанси, ЗМІ, "провладні" та "опозиційні" сили у них під контролем. Роль ПР, Свободи, КПУ, БЮТ та ін.. виконувати роль масовки. Як казав відомий соціальний паразит Борис Абрамович Березовський, "Легче купить партийную верхушку, чем целую партию".

sevka 2012-07-09 / 19:10:59
спасибо за науку. только с чего ты взял, что я агент?
По другим пунктам - все правильно?

сорри 2012-07-09 / 18:28:39
sevka, "ватра" - то "костёр", а тут - бартка. Але тобі, москаляті аґентурному, такої різниці не збагнути...

sevka 2012-07-09 / 14:36:21
"Пропонуємо народну творчість"
А где конкретно?
Вот этот стишок на языке колонизаторов?
или сувенирную ватру за 120 гривень?
А может этот слоган с матерной рифмой?


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи