На Закарпатті підбито підсумки роботи мобільних громадських приймалень “Фронту Змін” (фото)

Закарпатські депутати від “Фронту Змін” відзвітували перед громадянами про перший рік роботи в місцевих радах. Проект політичної партії “Фронт Змін” - виїзні мобільні громадські приймальні - дали змогу депутатам не тільки розповісти про зроблене, але й наживо поспілкуватися з людьми та отримати нові доручення від своїх виборців.

Мобільні приймальні розгорнули свою роботу у чотирьох містах області: Іршаві, Ужгороді, Хусті і Виноградові. З громадянами спілкувалися депутати міських і районних рад даного регіону, а також депутати обласної ради від "Фронту Змін".

За словами депутата облради, голови обласної організації партії Валерія Лунченка, на Закарпатті до 20 місцевих рад різних рівнів пройшли 58 депутатів від "Фронту Змін". Створено 6 депутатських фракцій і 5 груп, діє близько 20 депутатських приймалень.

Ставши депутатами, "фронтовики" дотрималися слова, даного перед виборами про відмову від будь-яких домовленостей з партією влади. - Ми відмовилися від всіх кулуарних пропозицій і крісел у владних кабінетах. Але зберегли обличчя і не зрадили принципам. Через це "Фронт Змін" опинився в жорсткій опозиції до Партії регіонів. Будь-які наші кроки чи пропозиції присікаються на початковій стадії тільки тому, що ми не з владою, - наголосив Валерій Лунченко.

Втім, навіть незважаючи на кількісно більшу частину голосів провладних депутатів, в руках опозиції є достатньо важелів і ресурсів, аби не допускати беззаконня, відстоювати інтереси громадян, сприяти тим, хто звернувся по допомогу. Основне завдання, яке депутати "Фронту Змін" ставлять перед собою, – це захист конституційних прав мешканців краю, недопущення незаконних махінацій провладних депутатів у сесійних залах, правдиве інформуванні громадськості про те, що відбувається в радах.

Протягом року "Фронт Змін" на Закарпатті був автором і ініціаторами більше сотні звернень, 78 запитів і 36 проектів рішень. - Ми пильно слідкуємо за життям країни і області. "Фронт Змін" не залишився осторонь впровадження кабальних для українців Пенсійної реформи і Податкового кодексу, через місцеві ради ми закликали депутатів висловити незадоволення діяльністю Уряду, виступали проти політичних переслідувань, спотвореного Бюджету та підняття тарифів на житлово-комунальні послуги. Наша фракція в обласній раді ініціювала рішення з вивозу отруто-небезпечних речовин за межі краю, ремонт доріг, реконструкцію освітніх закладів, доступу до публічної інформації, - відзначив голова фракції "Фронту Змін" в Закарпатській обласній раді Мирослав Білецький.

Активно працювали громадські й депутатські партійні приймальні. Численні звернення громадян тут розцінюють як вияв довіри і в міру можливостей намагаються жодне з них не залишити поза увагою. Як зазначив юрист "Фронту Змін" в Хустському районі Валерій Худинець, найчастіше люди звертаються з проблемами працевлаштування, незаконного звільнення з роботи, затримок із виплатою соціальних надбавок, оскарження протиправних дій органів виконавчої служби. "Обурює обставина, - розповідає адвокат, - що багато цих проблем можна дуже просто вирішити на місці, натомість представники влади зрідка надсилають банальні відписки на наші звернення. Доводиться апелювати у вищі інстанції, аби все-ж-таки добитися позитивного вирішення питання".

Більше півсотні звернень громадян було зареєстровано і протягом цієї роботи виїзної громадської приймальні, адже доки депутати звітували та спілкувалися із закарпатцями, паралельно у наметах працювали юристи "Фронту Змін". Одна із останніх проблем, яку озвучила громада Хустського району, - це ліквідація дільничної лікарні у с. Горінчево. Без будь-яких попереджень, медикам натякнули на те, щоб вони шукали інше місце роботи. Тепер у "Фронті Змін" вивчають це питання та шукають можливості допомогти колективу

- Наша боротьба за законні права громадян тільки почалася, вона набирає сили, - підкреслив Валерій Лунченко. - Щоб мати більше можливостей протистояти владі, "Фронт Змін" докладе всіх зусиль для створення власної фракції у Верховній Раді України. І одне з головних завдань, яке стоїть перед опозицією, - не дозволити сфальсифікувати вибори! Лише на чесних виборах можна змінити владу, яка не хоче думати про народ та його проблеми.

Більше фото тут

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
17 листопада 2011р.

Теги: Валерій Лунченко, Мирослав Білецький, Фронт Змін, мобільні приймальні

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи