Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі

Народний депутат України Валерій Лунченко втрутився у конфлікт, який розгорівся між закарпатським фрістайлі стом Станіславом Кравчуком і тренерами Федерації лижних видів спорту України. Як відомо, спортсмена, чотириразового учасника Олімпійських ігор, багаторазового переможця етапів Кубка світу досі офіційно не включено до збірної команди України, яка наступного року поїде на зимову Олімпіаду в Сочі. За словами Кравчука, тренери Федерації лижних видів спорту влаштували над ним показову кару після того, як він відверто відмовився платити чорним налом відсотки від призових на міжнародних змаганнях. З того часу спортсмену почали погрожувати у ненаданні візи і фізкоду. Офіційна версія відмови - “недостатня функціональна та фізична підготовка”. Звучить це щонайменше дивно, враховуючи останні показники участі лижника-акробата на етапах Кубка світу. Тільки за останній рік спортсмен здобув одне золото, два срібла і одну бронзу. Крім того, талановитому закарпатцеві неодноразово поступали пропозиції виступати за команди Росії і Білорусі.

Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі

За словами спеціалістів, Станіслав Кравчук – один із небагатьох українських спортсменів, який має реальні шанси на зимовій Олімпіаді 2014 року завоювати медаль. На жаль, окрім фрістайлу і біатлону, на призові місця нам більше розраховувати не доводиться.  “За таких умов поведінка спортивних чиновників виглядає відверто антипатріотично, не кажучи вже про нагло неприкриту корумпованість”, - кажуть друзі Станіслава.

 Ще в лютому С. Кравчук писав листи на адресу  НОК України та міністру Табачнику з проханням вирішити конфлікт. “Тренерський склад постійно шукає привід виключити мене з команди, що наводить на думку, що мій результат ані керівництву збірної, ані Федерації лижних видів спорту України не потрібен. Я неодноразово чув від віце-президента федерації Манежика Володимира і головного тренера збірної Фоміних Юлії, що мої 12 медалей на Кубках світу нікому не цікаві”, - йдеться у листі. Голова НОК України Сергій Бубка поінформував, що звернувся до керівництва Федерації, однак ніякої реакції досі не отримано.

Станіслав Кравчук заявляє, що чиновники з відповіддю затягують навмисне. Справа в тому, що інші спортсмени-претенденти на участь в олімпіаді вже активно змагаються на етапах Кубка світу та набирають очки. Для того, аби бути допущеним до участі в олімпіаді, спортсмен повинен отримати ліцензію Олімпійського Комітету, яка видається тільки 25-м кращим спортсменам світу. У Станіслава Кравчука з кожним днем тануть шанси завоювати потрібну кількість ліцензійних очок. “Якщо до травня ситуація не вирішиться, потім вже буде пізно щось вирішувати”, - хвилюється спортсмен.

Валерій Лунченко разом зі своїм товаришем із депутатської фракції “Батьківщина” у Верховній Раді, членом Олімпійського комітету Андрієм Павелком звернулися до міністра молоді і спорту Р. Сафіулліна з вимогою розібратися із ситуацією та надати можливість Станіславу Кравчуку поїхати на сочинську Олімпіаду.

“Міністр пообіцяв взяти на контроль цю справу. У свою чергу, я з колегами зроблю все можливе, аби мій земляк виступив на Олімпіаді”, - запевнив В.Лунченко.

 

Прес-служба Закарпатської обласної організації

Політичної Партії “Фронт Змін”   

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
23 квітня 2013р.

Теги: Лунченко, депутат, ВР, спорт, допомога

Коментарі

Олег 2013-04-24 / 08:58:51
Нарешті хоть хтось може щось вирішити і допомогти!!!

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
/ 4Закарпатці долучилися до акції опозиції в Києві “Вставай, Україно!”
» Всі записи