Тиждень дитячого читання в Ужгороді активізував цікавість до книг

У Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва Тиждень відкрився презентацією книги «Зернятка мудрості» письменниці з Тячівщини Юлії Драгун. Це вже третя книжка авторки, яка побачила світ наприкінці минулого року у Всеукраїнському державному видавництві «Карпати».

Тиждень дитячого читання в Ужгороді активізував цікавість до книг

На свято завітали не тільки юні читачі та їх батьки, а й творчий колектив, що трудився над випуском книжки (головний редактор видавництва  Борис Кушнір, художник Ольга Ладижець, автор музики і подруга письменниці Галина Гордійчук).

Спочатку всі присутні  поринули у світ творів пані Юлії, а потім вже ділилися враженнями від побаченого та розповідали про довгий процес народження книги – від написання казок, оповідань та пісень, створення музики, художнього оформлення і до друку.

«Зернятка мудрості», як і  дві попередні збірки «Хто раніше всіх встає?» (2009) та «Горнятко доброти» (2010), вже здобули популярність та визнання у дітей. Тож і не дивно, що з творами авторки знайомили присутніх юні ужгородські читачі.

Учні 1-Б класу ЗОШ № 12 (класний керівник М.М. Трохименко) показали сценку з оповідання про мудру сову. Героями оповідань «Наука коваля» та «Фіалка і Терновий Кущ» стали школярі ЗОШ №15.  На простих, дохідливих художніх «прикладах» Юлії Юріївни діти показали, як навчитися добру, любові, чуйності та милосердю.

Від прози перейшли до пісень, автором слів яких  також є новоселицька письменниця. Про любов до Бога, матері та рідного краю співали учні ЗОШ №12,   шкільний ансамбль  ЗОШ №5 (музичний керівник В.С. Колодій) та онук Михайлик, який супроводжує бабусю на всіх презентаціях. Завершила музичну частину свята студентка 1 курсу бібліотечного відділення Ужгородського коледжу культури і мистецтв  Тамара Томишинець піснею «Ой грабе похиленький» та віршем «Зернятка мудрості».

Далі авторка поділилася планами на майбутнє, розповіла про свою четверту книгу, що готується до друку у тому ж видавництві «Карпати». Це буде збірник пісень (їх назбиралося аж 80). Крім Галини Гордійчук, до написання музики долучилася Марія  Шабляк. Рецензію  до книжки написала кандидат педагогічних наук, доцент Марія Михайлівна Баяновська, яка поділилася своїми враженнями від спілкування з письменницею та її творами.

Юлія  Драгун є продовжувачем традиції етнопедагогіки, багато її творів  увійшло до київської хрестоматії «Основи християнської етики».  Авторка  бере участь у книжкових виставках та форумах, творчих зустрічах і вечорах, легка на підйом і з радістю відгукується на запрошення. До речі, створений книжковий клуб Юлії Драгун.

Така акція активізувала дітей до відвідання книгозбірень. Інші заходи, які проводилися у бібліотеках області протягом Тижня, зібрали більше читачів. А головне, що книжковим світом захопилися батьки, які є найпершим прикладом для наслідування.

Оксана Чужа для Закарпаття онлайн. Фото автора

29 березня 2012р.

Теги: читання, книжка, бібліотека

Коментарі

НОВИНИ: Культура

06:20
Хустяни вразили
11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
» Всі новини