Багато злочинів, скоєних неповнолітніми, дивують своєю бездушністю й нікчемністю мотивів

Службою у справах неповнолітніх Іршавської райдержадміністрації було ініційовано і спільно з відділом освіти проведено предметну розмову з питань виховання учнів схильних до протиправних дій.

У заході взяли участь члени координаційної ради служби у справах неповнолітніх, представники правоохоронних органів, заступники директорів шкіл з виховної роботи та учні, які перебувають на профілактичному обліку в ВКМСН Іршавського райвідділу УМВС у Закарпатській області.

Обговорювався стан підліткової злочинності у районі, аналізувалися причини, що спонукають молодих людей до протиправних дій. Відрадно, що за останні роки в Іршавському районі рівень злочинності у підлітковому середовищі зменшується, але хвилює, що злочинність стає все молодшою. Багато злочинів, скоєних неповнолітніми, дивують своєю бездушністю й нікчемністю мотивів. Нині на обліку у відділенні кримінальної міліції в справах неповнолітніх Іршавського райвідділу перебуває 59 неповнолітніх, 14 з них - малолітки особливої категорії.

Вже у поточному році неповнолітніми скоєно 5 злочинів. Більшість таких злочинців - 14-17-річні. Це складний період формування особистості, під час якого діти легко піддаються чужому впливу. Дається взнаки і масовий виїзд батьків на заробітки. А коли в дитини з’являються чималі «американські» або «італійські» гроші, надіслані батьками, то виникає і безліч спокус їх витратити.

В “асортименті” підліткової злочинності переважають крадіжки. Юні правопорушники здебільшого ніде не працюють та не навчаються.

Цікаву інформацію надав заступник начальника по слідству Іршавського РВ УМВС Іван Лазорко. Він розкрив фабули злочинів, скоєних неповнолітніми протягом поточного року: угон автомобіля, пограбунок жінки на вулиці у с.Білки, а в с.В.Раковець неповнолітній П. неодноразово обкрадав пенсіонерів, у с.Загаття - спричинення тілесних ушкоджень зі смертельним наслідком.

Кримінальна міліція у справах неповнолітніх Іршавського РВ УМВС разом зі службою у справах неповнолітніх Іршавської РДА чимало часу й уваги приділяють проведенню різних заходів: «Побут», «Неблагополучна сім’я», «Канікули», «Урок», «Генофонд». Проводиться робота з батьками. Вже у 2007 році працівники відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх притягнули до адміністративної відповідальності 32 батьків (за неналежне забезпечення умов виховання, проживання та навчання своїх дітей). Під час відпрацювання населених пунктів району затримано й відправлено у притулок в смт. Батьово Берегівського району 5 неповнолітніх.

Начальник Іршавського райвідділу Василь Поляк повідомив, що працівники міліції проводять рейди, спрямовані на виявлення дітей у той час, коли вони повинні бути вдома чи в школі. Стосовно вечірньо-нічного перебування підлітків на дискотеках, у кафе, барах та ігрових залах, то час їх відвідування неповнолітніми суворо обмежує указ Президента: у зимовий період – до 21 год., у літній – до 22 год.

Працівники Іршавського райвідділу УМВС та служби у справах неповнолітніх Іршавської райдержадміністрації, розуміючи, що самотужки не зможуть подолати всі причини, які спонукають дітей до скоєння злочинів, беруть участь у соціальних проектах, спрямованих на профілактику безпритульності, бездоглядності серед неповнолітніх, запобігання розповсюдженню серед підлітків алкоголізму та наркоманії. Бо саме ці явища є супутниками дитячої злочинності.
Віта ГОРЗОВ, капітан міліції, "Відомості міліції"
12 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 4
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини