Фестиваль гумору "Карпатський словоблуд" стане розвагою для інтелектуалів

15 липня у корчмі-музеї «Деца у нотаря» відбудеться фестиваль гумору «Карпатський словоблуд 2011». Про програму фестивалю та запрошених гостей йшлося під час виїзного засідання Ужгородського прес-клубу.

Фестиваль гумору "Карпатський словоблуд" стане розвагою для інтелектуалів

За словами головного організатора фестивалю, депутата Ужгородської міської ради Павла Чучки, цьогорічний "Словоблуд" відновить ужгородський фестиваль гумору після тривалої перерви (свято проводилося у 2004 та 2005 роках). Організатори мають на меті зробити його щорічним.

"Специфікою "Карпатського словоблуда 2011" стане молодіжний склад і україномовний гумор", – каже П. Чучка. – Цього року плануємо "розкручувати" маловідомі, але талановиті регіональні творчі сили з Ужгорода, Мукачева, Рахова, Львова, Івано-Франківська. Під час фестивалю виступатимуть гурти "Рокаш", "АГА", "Гудацька трайстра". Це буде свято для інтелектуальної драйвової публіки, яка вміє думати і адекватно реагувати на гумор як продукт інтелектуальної праці. Адже гумор – один з не багатьох видів людської діяльності, який потребує роботи мозку, а не фізіології".

Вхідний квиток на фестиваль коштуватиме 20 грн, організатори вже сьогодні підрахували, що дефіцит бюджету фесту складе щонайменше 3 тис. доларів США. Спонсорська підтримка української і чеської торгових марок "Чернігівське" та "Єжек" допоможе лише оплатити головні витрати учасників фестивалю, які виступатимуть "за дорогу, їжу та проживання".

"Цьогорічний "Словоблуд" фактично є підготовкою до фестивалю 2012 року, який отримає міжнародний статус. Вже ведуться переговори про участь у журі, а також у самому фесті з Е.Кустуріцою, Б.Полівкою та "Радощінським наївним дівадлом". На гостей заходу чекатимуть виставка карикатур на тему алко-, наркозалежності, а також алко-мініскульптури. За умови підтримки Вишеградського фонду бюджет фестивалю складатиме майже 100 тис. євро і якщо все сплановане вдасться, то дійство вийде за межі "Деці у нотаря" та проводитиметься на загальноміській сцені.

Не залишилася осторонь такої події і Закарпатська ліга КВН, яка охоче погодилася на пропозицію взяти активну участь в організації дійства, -- розповів голова Ліги Сергій Денисенко. Він вважає, що КВН має своїх постійних глядачів, натомість необхідно розширити аудиторію, адже гумор полюбляють більшість людей.

"2011 рік ми оголосили роком якісних фестивалів на Закарпатті. Торік їх було проведено понад 300, але не всі фестивалі відповідали певним критеріям туристичної привабливості. Оскільки на кафедру туризму УжНУ поклали роль "контролера" таких заходів, то слід звернути увагу, що експертів туризму не слід асоціювати із усіма такими заходами. Закликаємо журналістів звертати увагу на ті фестивалі, які кафедра туризму і туристично-інформаційний центр Закарпаття анонсують спільно з Ужгородським прес-клубом. Вони пройшли певний відбір, адже, наприклад, назва фестивалю повинна відповідати його наповненню (якщо це фестиваль мінеральної води, то зрозуміло, що там у центрі уваги буде саме вона, а не фестивалю слив вони повинні бути у достій кількості). У іншому разі свято не позиціонуватиметься для туристів", -- сказав  завідувач кафедри туризму УжНУ Федір Шандор.

Він також нагадав, що закарпатські фестивалі увійшли в стадію жорсткої конкуренції з прикарпатськими заходами, тому їм слід особливу увагу звертати на якісне наповнення програми.
Павло Чучка натякнув, що гостей фестивалю чекає кілька сюрпризів. 
Сам "Карпатський словоблуд" пройде у такому форматі: з 17:00 до 22:00 – виступи учасників, а вже з 22:00 до 02:00 – живий концерт та забави. У програмі також запалення триметрової ватри.

Організатор фесту проанонсував ще 5 свят, які чекають на Ужгород влітку та восени – дні культури народів сусідніх країн.
 

Фото Андрія Едельмана, дляЗакарпаття онлайн

07 липня 2011р.

Теги: Чучка, Карпатський словоблуд, фестиваль

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 7
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини