Хто з депутатів Ужгородської міськради голосував за передачу комерційній структурі гуртожитку на Богомольця? (СПИСОК)

Оприлюднено прізвища ужгородських депутатів, які, долаючи вето прокурора Ужгорода, проголосували за те, щоб забрати в мешканців гуртожитку їхнє житло і передати у власність комерційній структурі

Хто з депутатів Ужгородської міськради голосував за передачу комерційній структурі гуртожитку на Богомольця? (СПИСОК)

Історія з захопленням рейдерами гуртожитку по вул. Богомольця тягнеться вже кілька місяців. Люди в суді намагаються захистити своє житло. Натомість ділки, які націлились на майно, через виконком міської ради пробують оформити на свої фірми право власності на квартири. Прокуратура стала на сторону мешканців гуртожитку і опротестувала рішення виконкому як незаконне. Цей протест і розглядався на минулій сесії міської ради. В сесійній залі розгорілись палкі суперечки, які закінчились скандальним голосуванням.

Міська влада запропонувала відхилити протест прокурора, цим самим допомагаючи рейдерам захопити гуртожиток. Цю пропозицію гаряче підтримали ряд депутатів.  Натомість інші пропонували захистити права мешканців гуртожитку і задовільнити протест прокурора. Зрештою, за відхилення протесту прокурора проголосувало 35 голосів. Натомість 25 депутатів вирішили не позбавляти жителів гуртожитку їхнього житла (проголосувавшя проти, утримавшись чи й взагалі проігнорувавши таке протизаконне голосування). Одразу на сесії прокурор міста заявив, що його відомством неодмінно буде поданий позов в суд на таке рішення міськради.

У квітні міська рада зробила результати голосувань таємними, тож тепер доступ до них мають тільки міський голова та керівники фракцій. Публікуємо поіменні результати голосування, які надав голова фракції "Батьківщина" Василь Гнатків. Вважаємо, що тільки максимальна прозорість голосувань по подібним питанням зможе забезпечити ефективну відповідальність депутата перед своїми виборцями.

Список депутатів, які проголосували за те, щоб відхилити протест прокурора і фактично передати гуртожиток у власність комерційній структурі. Як наслідок – 170 мешканців будинку вже у версені можуть опинитись на вулиці.

Безега Тетяна Михайлівна

Волошин іван Іванович

Гасинець Ярослава Степанівна

Гетьманенко Олексій Олескандрович

Доктор Олександр Олександрович

Кіндрат Олексій Олексійович

Козак Тетяна Юріївна

Кручаниця Василь Васильвоич

Мегеш Михайло Михайлович

Німчук Степан Михайлович

Пацкань Богдан Михайлович

Рошко Михайло Михайлович

Семаль Віталій Юрійович

Шевчук Григорій Васильвич

Андріїв Богдан Євстафійович

Бадида Василь Васильович

Бедь Юліанна Петрівна

Беляков Юрій Володимирович

Бобіта Віктор Амброзійович

Булина Михайло Михайлович

Ващук Федір Григорович

Гомонай Василь Васильович

Данч Михайло Васильович

Ковач Олександр Михайлович

Лях Єлизавета Йосипівна

Мандич Юрій Васильович

Мильо Володимир Володимирович

Пономарьов Станіслав Борисович

Соханич Федір Федорович

Травницький Сергій Тіборович

Феєр Віктор Іванович

Чурило Михайло Михайлович

Горбань Сергій Олександрович

Кулін Золтан Золтанович

Міський голова

Погорєлов Віктор Володимирович

Список депутатів, які стали на сторону мешканців гуртожитку і не голосували за скандальну пропозицію мерії

Галас Святослав Ігорович

Гнатків Василь Іванович

Дацюк Костянтин Леонідович

Колодій Іван Йосипович

Пахомова Світлана Миколаївна

Румянцев Тарас Анатолійович

Станкович Михайло Михайлович

Чучка Павло Павлович

Щадей Віктор Іванович

ЗілгаловаМарія Михайлівна

Баганич Андрій Андрійович

Шафарь Ярослав Васильович

Яцківський Вадим Ігорович

Король Світлана Гнатівна

Погорелов Андрій Вікторович

Кіндюх Ярослав Петрович

Оксьон Юрій Юрійович

Костюк Юрій Вікторович (не голосував)

Тарахонич Вікторія Юріївна (утримався)

Травіна Ольга Валеріївна (утримався)

Жменяк Віра Семенівна (не голосувала)

Адамчук Ігор Іванович

Мартин Віктор Іванович

Буланов Ростислав Михайлович

Торич Золтан Золтанович

Коментарі депутатів міської ради

Василь Гнатків, голова фракції "Батьківщина" в міській раді:

- 170 мешканців гуртожитку по вул. Богомольця у м. Ужгороді, включаючи дітей і осіб літнього віку, можуть опинитись просто неба вже цього літа. Мешкаючи в гуртожитку вже понад 20 років, люди в розпачі і розгубленості, адже іншого житла просто не мають. Поневіряючись по всіх можливих державних інстанціях, мешканці втратили будь-яку надію на справедливість, вкрай зневірені й знесилені нескінченою судовою тяганиною та беззмістовними відписками чиновників.

Ситуація потребує негайного втручання провідних ЗМІ та національних телеканалів. Іншого виходу, окрім надання широкого розголосу і публічності, не вбачаю.

Реальною є  загроза поспішного виселення мешканців, адже мета власника ВАТ "Ужгородхліб", за деякою інформацією, одного з наближеніших заступників Ужгородського міського голови – банальне одержання прибутку.

Ростислав Буланов, депутат міської ради (партія "УДАР"):

- На сесії ми добились, щоб в зал було впущено і надано слово представникам мешканців гуртожитку. Депутатам розповіли про те, як ділки хочуть викинути людей на вулицю. Прокурор міста також застеріг депутатів. Однак зацікавлені особи все ж змогли "проштовхнути" потрібне їм рішення. Не  розумію, які аргументи могли виявитись вагомішими за долю 56 сімей, які вже за два місяці будуть позбавлені житла рейдерами. Після сесії ми з колегами зустрілись з інціативною групою – будемо робити все, щоб захистити людей від сваволі.

16 червня 2011р.

Теги: гуртожиток, прокурор

Коментарі

2011-06-24 / 06:36:00
Мешканці гуртожитку по вул. Богомольця виграли суд у Львові!
В понеділок, 20 червня Львівський апеляційний суд визнав незаконною приватизацію гуртожитку по вул. Богомольця. Напередодні міська рада проігнорувала протест прокурора і віддала будинок комерційній структурі, залишивши людей на вулиці.

Жителі гуртожитку вже давно захищають своє право на житло. Ще в 90-их р.р. будинок було включено до статутного фонду ВАТ “Ужгородхліб”. Це відбулось всупереч тодішньому законодавству, про що свідчить і розяснення Фонду держмайна. Однак знайшлись ділки, які вирішили нажитись на мешканцях будинку. Вони не придумали нічого кращого, як оформити на свої структури людські квартири. Це рішення власники “Ужгородхліба” проштовхнули через виконком Ужгородської міськради. І хоч мешканці гуртожитку, у яких крали житло, провели пікетування мерії, це не вплинуло на керівництво міста: міський голова Погорєлов все рівно підписав це незаконне рішення міськвиконкому.

Але на захист людей стала прокуратура: п. Штефанюк опротестував це рішення. Саме протест прокурора розглядала міська рада на своїй сесії два тижні тому. Це питання викликало гарячі дебати, на сесії виступив прокурор міста, мешканці гуртожитку. Однак мер Ужгорода Віктор Погорєлов запропонував депутатам відхилити протест прокурора. Натомість представники “Батьківщини”. “Фронту Змін” та “УДАРу” закликали мера та депутатів стати на сторону людей і підтримати протест прокурора. Проте позиція мера по відбиранню в людей їх квартир завдяки підтримці депутатів Єдиного центру та Партії Регіонів перемогла, набравши 35 голосів і гуртожиток було передано новоявленим рейдерам. Не підтримали таке незаконне рішення 25 депутатів. Пізніше фракція “Батьківщина” оприлюднила поіменний список результатів цього ганебного голосування. (“Ужгородські Новини” минулого тижня друкували його).

Тепер, після рішення суду, стали очевидними незаконність дій як міськвиконкому, так і Погорєлова – адже саме він запропонував депутатам прийняти протизаконне рішення і пособисто також голосував за те, щоб забрати в людей їхнє житло. Вже наступного тижня мешканці гуртожитку з рішенням суду планують прийти під мерію і запросити Погорєлова на відкриту розмову: чому міська влада працює в інтересах нечистих на руку ділків, а прості люди мають відстоювати свої права аж у апеляційних судах за межами області?

2011-06-19 / 22:32:00

2011-06-17 / 15:03:00
людей нема кому захистити.
Ужгороду потрібна нова влада - влада народу.
Місто банкрот, нема грошей ні на що.

мера провокують на не популярні методи.
Насправді, це підстава для трикура, який хотів стати мером у 2015 році по квоті ЄЦ.

ut 2011-06-17 / 14:39:00
Список депутатів, які проголосували за те, щоб відхилити протест прокурора і фактично передати гуртожиток у власність комерційній структурі. Як наслідок – 170 мешканців будинку вже у версені можуть опинитись на вулиці.
ЖИВУТЬ ЗА ГРОШІ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ
Серед 170 мешканців будинку, який вже незабаром виселять складають жителі міста, які сьогодні працюють та навчаються в Ужгороді, користуються послугами громадського транспорту, медицини.
• Цікаво, яким чином вони дивитимуться в очі лікарям, які проголосували за те, щоб людей викинути з будинку.
• Цікаво, яким чином 7 жителів будинку, що є студентами УжНУ здаватимуть іспити у Гасинець, Рошка, Безеги, Гомоная – у тих, хто їх викинув з житла.
• Цікаво, яким чином жителі будинку, щодня їздять у маршрутках, даючи наживитись тим хто їх викинув.
• Цікаво яким чином жителі будинку прийдуть на прийом до заступників мера, які проголосували за те, щоб їх викинути з будинку.

14 депутатів що проголосували за це рішення живуть за гроші платників податків. А у будинку проживає 22 підприємці, які формують складову податків у місті.
Освітяни:
1. Безега Тетяна Михайлівна – Освіта вища, член Єдиного Центру, Ужгородський національний університет, доцент
2. Гасинець Ярослава Степанівна – Освіта вища, член Єдиного Центру, Ужгородський національний університет, доцент
3. Пацкань Богдан Михайлович - Освіта вища, член Єдиного Центру, Ужгородський національний університет, завідувач кафедри хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти
4. Ващук Федір Григорович – Освіта вища, позапартійний, Закарпатський державний університет, ректор
5. Рошко Михайло Михайлович - Освіта вища, член Єдиного Центру, Ужгородський національний університет, доцент
6. Гомонай Василь Васильович - Освіта вища, член Сильної України, Ужгородський національний університет, доцен
7. Мегеш Михайло Михайлович – Директор Лінгвістичної гімназії ім. Т.Г. Шевченка. Заслужений працівник освіти України. Депутат Ужгородської міської ради І, IV скликань.
8. Соханич Федір Федорович - Освіта вища, позапартійний, Закарпатський державний університет, доцент кафедри фінансів ті кредиту
Лікарі
• Кручаниця Василь Васильвоич – Головний лікар Закарпатського обласного наркологічного диспансера. Заслужений лікар України. Член Єдиного Центру. Одружений, виховує чотирьох дітей.
• Лях Єлизавета Йосипівна – лікар, міська лікарня
Влада:
• Семаль Віталій Юрійович - Освіта вища, член Єдиного Центру, заступник Погорелова
• Беляков Юрій Володимирович – освіта вища, Партія Регіонів, заступник Погорєлова
• Феєр Віктор Іванович – голова Іршавської РДА
• Кулін Золтан Золтанович - Закарпатська обласна телерадіо-компанія , зам ген директора

Безробітні:
Бедь Юліанна Петрівна – екс секретарка Ратушняка
Мандич Юрій Васильович – безробітний


Бізнесмени: самі заробляють
• Волошин іван Іванович – Приватний підприємець, директор комплексу "Унгварський". Голова ГО "Антикорупція". Засновник ТОВ "ІВ-медіа" (газета "Вся Закарпатська Правда").
• Гетьманенко Олексій Олескандрович – Освіта вища, член Єдиного Центру, Західне регіональне управління Приватне акціонерне товариство Комерційний банк "ПриватБанк", керуючий відділенням № 9 Закарпаття – заступник керівника малого та середнього бізнесу по бюджетним організаціям
• Доктор Олександр Олександрович – Голова Правління ВАТ, генеральний директор "ГТК "Інтурист-Закарпаття"". Почесний працівник туризму України. Член Єдиного Центру.
• Кіндрат Олексій Олексійович – Генеральний директор ТОВ "Закарпатбуд". Заслужений будівельник України. Депутат Ужгородської міської ради IV скликання.
• Німчук Степан Михайлович - директор “Закарпатської регіональної дирекції” ПАТ ВТБ Банк. Займається громадською діяльністю.
• Мильо Володимир Володимирович - Освіта вища, член Політичної партії "Сильна Україна", ПП Мильо, директор
• Шевчук Григорій Васильвич – Приватний підприємець, директор приватного підприємства "Експрес-таксі". Член громадської організації "Антикорупція".
• Бадида Василь Васильович – директор Укрсиббанку
• Бобіта Віктор Амброзійович – бізнесмен
• Булина Михайло Михайлович – бізнесмен
• Травницький Сергій Тіборович – власник будівельної компанії
• Ковач Олександр Михайлович – підприємець, ЕНЕРГЕТИКА
• Андріїв Богдан Євстафійович – власник ринку Красно донців, Ужгородське АТП
• Данч Михайло Васильович – підприємець
• Пономарьов Станіслав Борисович – підприємець
• Чурило Михайло Михайлович - підприємець
• Горбань Сергій Олександрович - ТОВ «АБ «ТАЙФУН», зам директора

Висновок: Ужгороді програли війну з бізнесменами та політиками.


Аналітична група „Гекторіана”
Джерело: сайт Ужгородська міська рада та ЦВК

Маклай 2011-06-17 / 14:35:00
Піпець, 17.06.2011 11:08, порядні депутати це ті, яким не заплатили. Ось вони і "озвіріли".

Піпець 2011-06-17 / 11:08:00
Вимастились лайном депутатики по самі вуха!!! Пропоную порядним депутатам виготовити плакати та пам''ятки з цією інформацією та списком продажних нахаб і їх партій. Розклеїти плакати по місту, а ще краще що не позривали, виготовити памятки і рознести по скринькам мешканців тих округів які вибрали в міську раду за 150 гривень ось таке гу...о!!!

Міклуш 2011-06-17 / 10:13:00
Думаю що голоси куплені. І не дешево там же у списку Ващук він мало не привик хапати.

журік 2011-06-17 / 01:34:00
да, Трикур рулить.. і підставляє Балог з ЄЦом...

УКРАЇНЕЦЬ 2011-06-17 / 00:22:00
http://forumkyiv.at.ua/forum/108-526-1
Хто добре знає ситуацію, зайдіть на Київський форум УКРАЇНЦІ і прокоментуйте
Дякую

читач,16.06.2011 2011-06-16 / 23:40:00
Це кучка рил,які зажралися від влади і думають , що будуть вічно правити.Може частину своїх хоромів віддадуть благодійно цим людям.

петя 2011-06-16 / 23:34:00
Трикур маладца! :)

Уж 2011-06-16 / 23:28:00
Вже лягли, а тепер жаліють, цікаво чи помахають їм за це пальчиком "но-но"

ЄЦентр 2011-06-16 / 23:26:00
Не всі хочуть під Трикура інтереси лягати

Уж 2011-06-16 / 23:18:00
А шо в ПР і Єц розкол? Не всі кнопкодави? Чи може про людей задумались?

2011-06-16 / 23:02:00
от прийдуть ці 170 чоловік з дітьми під міськраду - тоді і зрозуміють депутати, що не варто так нахабніти

2011-06-16 / 23:00:00
основна маса - це ЄЦ з регіонами. проти лише Батьківщина, Фронт змін, Удар і ще пару. така от фігня - тепер чекаймо нових голосувань по новим гуртожиткам...

sss 2011-06-16 / 22:46:00
вони ж повинні відбити власні кошти. Пропоную таке ж робити по кожному голосуванню.
а де можна дізнатись що за то за депутати?
де вони працюють?
що із себе представляють.

Комітет ВУ 2011-06-16 / 22:39:00
Може їм треба якось підказати чи нагадати, що не варто так дуріти? Одне хоч добре, можна поіменно бачити хто є хто насправді...

2011-06-16 / 22:22:00
акціонер ужгородхліба - ТРИКУР!!! ЄЦ придумав новий бізнес - забирати в людей квартири

2011-06-16 / 22:19:00
Депутати-казли!!! Раді чиїхсь шкурних інтересів вони готові вибросити людей на улицю!!!!!

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини