На Закарпатті шахраї на чорному БМВ "розводять" любителів дармівщини (ФОТО)

«Лохотрони» 1990-х, коли людям продавали за сотні доларів зовсім непотрібні та часом неякісні речі, виявляється нікуди не зникли. Нині шахраї опанували банальну схему, якою, втім з успіхом користуються.

На Закарпатті шахраї на чорному БМВ "розводять" любителів дармівщини (ФОТО)

Найчастіше все виглядає так: біля вас раптово зупиняється імпортний, досить розкішний автомобіль. Людина через віконце щось питає. Наприклад, як проїхати до вокзалу. А потім починає розповідати про себе. І виявляється, що він італієць (німець або поляк). Вертається з престижної виставки-конференції, куди возив зразки продукції відомої в Європі фірми. А назад через кордон везти не хоче, бо нібито потрібно буде сплатити велике мито. І пропонує купити у нього цю ексклюзивну річ, якої в жодному магазині не знайдеш (бо партію ще не запустили у широке виробництво). А далі все за планом. Він називає "справжню" ціну, яка здатна шокувати будь-кого. А потім каже, що погоджується на половину і у якості призу дарує ще один набір.

Продають таким чином зазвичай набори посуду або ножів-виделок. Минулого року декілька таких випадків було зареєстровано в Ужгороді, коли довірливі люди купували набори посуду за 300-1000 євро. Зазвичай це набори нібито німецької фірми BACHMAYER SOLINGEN, якої насправді не існує у природі (достатньо спробувати відшукати інформацію про неї в Інтернеті). Коштує насправді цей посуд, вочевидь китайського виробництва, не більше тисячі гривень. Утім ця псевдо-фірма в Україні не сертифікована, тому з якого матеріалу складається -- невідомо.

Найчастіше випадки з такими шахраями реєструються за останні роки в Білорусії, Калінінграді. Однак, вочевидь фіктивні смагляві "поляки" і "німці" останнім часом полюбили і Закарпаття. Тут вони також розповідають про виставку або кажуть, що продають конфісковані на кордоні речі. Що з цього правда – невідомо.

Міліція зазвичай таким "лохотроном" не займається – спритні шахраї просто не потрапляють чомусь у поле зору правоохоронців. Зробивши свою справу, вони негайно їдуть у інше місто.

Сьогодні, 24 травня, автомобіль BMW, чорного кольору з торгівцями "фірмовим" посудом (жінка та молодий хлопець) бачили у Берегові, біля басейну. Він має номерні знаки (Т 185 ВО), які дуже схожі на латвійські, що вже вийшли з обігу у 2004 році.

Отже, будьте пильними - особливо, якщо до вас підходять якісь смагляві люди і пропонують щось дуже дешево. Адже можете потім опинитися без копійки грошей і з купою непотрібного краму на руках.

Найцинічніше, що шахраї обирають у жертви чомусь саме пенсіонерів, які довірливо віддають їм гроші, що були відкладені на "чорний день". Скоріш за все йдеться про звичайний гіпноз, оскільки постраждалі згодом розповідають, що не можуть навіть уявити як могли поголитись на таку покупку.

Якщо ви зустрічалися з подібними випадками – звертайтеся у міліцію, або пишіть у редакцію.

 

 

24 травня 2011р.

Теги: шахрай, Берегово

Коментарі

Mulidran 2018-05-17 / 23:16:05
15/05/2018 - Мукачево. Все, як у статті. Розвели пенсіонера на 250 уо. Фольксваген сріблястий, німецькі номера, смаглявий молодик з вусами. В кого є інфо, віддячу.

Віталій. 2016-09-15 / 21:16:14
Сьогодні вечором біля супермаркету "Сільпо" аналогічно впарили набір ножів "Bachmayer". Розповідали що їдуть з виставки зі Львова. Що на кордоні прийдеться розмитнювати, показували молдавські паспорти, та й авто БМВ з молдаськими номерами. Купив набір ножів за 500 грн.Думав дружині подарунок зроблю. "Выручи брат, не пожалееш...".Виручив.
Остерігайтесь "смуглявих"

п. Тамара 2011-05-26 / 00:47:00
Три года назад по этому сценарию мне предлагали купить каструли. Через год мне повезло опять встретить их. Каждый раз, останавливаясь,спрашивали дорогу к границе. Они работают давно, ну а гипноз там не причем. Думать надо.

misto 2011-05-25 / 13:41:00
сегодня утром видел эту машину в ужгороде 25.052011

местный 2011-05-25 / 09:13:00
"Якщо ви зустрічалися з подібними випадками – звертайтеся у міліцію, або пишіть у редакцію".
Было. Сижу с сыном во дворе. Останавливается черный "мерин" (подержанный, но в хорошем состоянии). Оттуда высовывается какая-то, говоря политкорректно "смаглява" рожа и машет мне, типа "подойди". Я пожимаю плечами - типа "тебе нужно ты и подходи". Из машины выходят мужчина и женщина и начинают нести всякую хрень про какой-то эксклюзив. Я их, не дослушав, обрываю. Тогда они достают пачку денег и просят меня обменять доллары по самому выгодному в стране курсу - они, дескать первый раз у нас в стране, ничё не знают...
Я уже не могу сдерживать усмешку и говорю им (а разговор происходит с "иностранцами" на русском языке): "А вы к нам во двор через границу телепортировались? Мимо банка с обменником проехать не могли".
Они тут же сели в машину, хлопнули дверцей и укатили :)

Іван 2011-05-25 / 09:06:00
дада, заходили. я посміявся))

198900 2011-05-25 / 01:38:00
Во ЛЬВОВЕ точно такое же было год назад, человек выглядит как индус или мусульманин на мерсе , точно так же - как проехать на вокзал, ой а вам случайно ненужно Zepter (несмотря на то что это известная фирма, вполне моггла быть подделка) за 300 баксов а не за 1000, не знаю но очень уж похоже на ваш случай. так что надо быть бдительными.

НОВИНИ: Кримінал

17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
» Всі новини