Відкрилася виставка художніх робіт самодіяльних художників Свалявщини «Творча Свалява» (ФОТО)

11 лютого відбулося урочисте відкриття виставки художніх робіт самодіяльних художників Свалявщини «Творча Свалява».

Відкрилася виставка художніх робіт самодіяльних художників Свалявщини «Творча Свалява» (ФОТО)

До цієї події організатори – районна державна адміністрація та громадське об'єднання художників – готувалися заздалегідь. У результаті спільних зусиль церемонія відкриття виставки стала неординарною подією в культурному житті району і зуміла приємно здивувати багатьох. Підтвердженням тому – думки вголос, якими поділилися гості. Зокрема, відзначали, що в залі районного Будинку культури організаторам вдалося створити атмосферу балу, а також, що все побачене і почуте було "ніби з нетутешнього життя".

Розпочалося урочисте відкриття виставки тим, що голова Свалявської райдержадміністрації Георгій Уліганинець та голова громадського об'єднання художників Віталій Дорош перерізали символічну стрічку на вході до зали, де експонуються картини митців Свалявщини. Урочистість моменту підкреслили класичні твори у виконанні камерного оркестру Свалявської школи мистецтв. Відтак художників та гостей, серед яких було чимало керівників підприємств, установ та організацій, ведуча свята Маріанна Попович запросила до зали. Після оголошення виставки відкритою вона надала слово для виступу автору ідеї цього мистецького проекту, заступнику голови РДА Едіті Грабар, яка наголосила, що головна мета проведення виставки – дати можливість авторам полотен продемонструвати свій творчий доробок, а поціновувачам мистецтва духовно збагатитися, скласти уявлення про творчість митців. Та крім цього, за словами Едіти Василівни, виник задум підібрати гідне обрамлення для цього мистецького заходу. Ось чому живописну красу доповнила музична гармонія. А романтичну та елітарну атмосферу допомогли створити декоровані тканиною підвіконня, на яких у відблиску свічок красувалися фруктовниці, цукерниці і келихи з неодмінним атрибутом урочистих подій – шампанським (такі собі живі натюрморти). Все це налаштовувало на спілкування, тож запрошені неквапливо переміщалися від однієї групи знайомих до інших – і жодного заклопотаного обличчя! Всі присутні піддалися містичному впливу мистецтва і настрою добре продуманого і вдало організованого свята. За підтримку в реалізації цього творчого проекту Е.В. Грабар подякувала авторам полотен, що експонуються на виставці: Василю Бомбушкарю, Володимиру Сікачу, Івану Івановчику, Володимиру Кравченку, Світлані Коноплянко, Олексію Груші, Віталію Дорошу, Ванді Дорош-Майор, Івану Січаку, Павлу Томазову, Інні Фізер, Павлу Георгійовичу, Павлу Павловичу та Георгію Георгійовичу Дулішковичам, Михайлу Івановичу та Івану Михайловичу Гецкам.

Про те, що районна держадміністрація зробить все можливе для популяризації творчості художників Свалявщини, у своєму вітальному слові сказав і керівник районної виконавчої влади району Георгій Уліганинець. Не випадково на церемонію відкриття організатори запросили ділову еліту, зауважив голова РДА. Г.П. Уліганинець, а також оголосив подяку райдержадміністрації та вручив   відповідну відзнаку Віталію Дорошу.

Заслужений художник України, голова творчого об'єднання професійних художників Закарпаття Василь Брензович підкреслив, що влада, яка підтримує митців, робить корисну справу, – автор полотен розуміє, що його творчість затребувана і має стимул творити. А також поважний гість відзначив, що така урочиста подія у житті районного центру, безсумнівно, заслуговує на увагу якнайширших кіл поціновувачів мистецтва.

Голова творчого об'єднання самодіяльних художників Свалявщини Віталій Дорош зауважив, що на виставці представлені роботи авторів, які працюють у різних жанрах, тому кожен відвідувач виставки знайде те, що найбільше саме йому до душі. А загалом усім художникам, які беруть участь у виставці "Творча Свалява", надзвичайно приємно, що їхня творчість у центрі уваги громадськості.
Організатори та учасники "Творчої Сваляви" висловили подяку керівникам підприємств та закладів, які надали допомогу в ході підготовки та реалізації цього мистецького проекту: Олександру Пащенку (ТОВ "Форнетті Закарпаття"), Олександру Грабарю (ДП "Тиса"), Наталії Салій (ресторан "Квітка полонини"), Михайлу Ліпею (готельний комплекс "Лілея"), Роману Петьовці (ТОВ "Ровакс").

Наталія Бунда

18 лютого 2011р.

Теги: виставка, Свалява, художник

Коментарі

небайдужий 2011-02-18 / 17:19:00
Хороша подія! Дивує неграмотність - "самодіяль-ний художник", "економна економіка"...Повіяло духом минулого століття.А так - наснаги, творчості, успіхів і терпіння.

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини