Віталій Максимов заявляє про багатомільйонні зловживання в комунальній сфері обласного центру Закарпаття міста Ужгорода

Сьогодні начальник УМВС Закарпаття Віталій Максимов перервав свою відпустку і повернувся на роботу, стурбований повідомленнями в пресі про буцімто своє усунення з посади. Він першого ж дня зустрівся з журналістами і, як уже інформувало "Закарпаття online", повідомив, що його ніхто не звільняв і поки не збирається, навпаки, заберуть приставку в.о., а також прокоментував причини звинувачень на свою адресу від мера Ужгорода Сергія Ратушняка.

Віталій МАКСИМОВ.
Віталій МАКСИМОВ.
Максимов заявив, що на всі 100 відсотків відкидає всі звинувачення Ратушняка, а їх виникнення пояснив трьома факторами..

По-перше, за його словами, кожному меру хотілося б мати «кишенькового начальника міліції», а він, Максимов, таким ні для кого бути не збирається.
По-друге, «штовхати міліцію на беспредєл», а саме цього хотів мер у ситуації з ринком на площі Корятовича, теж не вийде. Закарпатський господарський суд наприкінці грудня визнав недійсним договір оренди між КП «Ринок-1» і управлінням майнової політики міськвиконкому, зазначав необхідність створити ліквідаційну комісію щодо цього підприємства тощо. Але виконувати рішення суду повинна виконавча служба, а міліція повинна лише наглядати при цьому за порядком. За словами Максимова, виконавча служба не розпочала виконавче провадження цього рішення.

А 1 березня той же суддя того ж суду за позовом одного з підприємців, який торгує на ринку, прийняв рішення призупинити рішення сесії Ужгородської міськради про закриття ринку.

Третім фактором, який спровокував звинувачення Ратушняка, Максимов вважає те, що міліція виявила багатомільйонні зловживання у діяльності міських комунальних служб, наприклад «Водоканалу», тепломереж. Вже днями, заявив начальник УМВС, за цими фактами буде порушено низку кримінальних справ.

Що ж до закидів мера стосовно того, що міліція не бореться, а навпаки сприяє контрабанді, нелегальній міграції, Максимов сказав, що якщо за весь минулий рік щодо контрабанди було порушено 4 кримінальні справи, то тільки за неповні три місяці цього року вже 5, а по нелегальній міграції, відповідно, 9, а тепер – 12.

Коментуючи звинувачення в покриванні Максимовим дій команди Віктора Балоги під час його першого терміну очолювання закарпатської міліції, Максимов запитав, де ж кримінальні справи за цими фактами, тим більше, що було чимало перевірок Генпрокуратури та інших відомств.

Максимов підтвердив, що нові чільники різних підрозділів закарпатської міліції призначені за його поданням, але це не його родичі і куми, а фахівці, які чудово показали себе під час роботи в інших областях. «Хоча кандидатури нав’язувались з інших боків», -- наголосив він.

Відтак усі факти, які наводив мер міста, Максимов сам попросив міністра МВС ще раз перевірити, направивши для цього в область спеціальну комісію.
Свій вихід у відпустку Максимов, за його словами, запланував і узгодив з міністром ще задовго до селекторної наради, на якій зі звинуваченнями на його адресу до Василя Цушка звернувся мер Ужгорода. І пов’язана вона з поганим здоров’ям його тестя у Тернополі і мами Віталія Вікторовича у Чернівцях.

Тривале перебування на чолі закарпатських міліціонерів з приставкою в.о. Максимов пояснив тим, що колишній головний міліціонер області Юрій Рахівський довго перебував на лікарняних. Спочатку їх видавали медичні заклади Ужгорода, а згодом – одного з сіл Рахівського району.
А щодо чуток, що на посаду начальника УМВС області планують колишнього одіозного керівника Львівської міліції пана Сало, Максимов сказав, що цю людину пов’язують зі значними злочинами під час виборів на Львівщині і якщо він вважає звинувачення від Максимова неправдивими – має право звернутися до суду.
ЗІА "Простір"
26 березня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
» Всі новини