Аранка Цуга: "Ми намагаємося вирішувати не лише комунальні проблеми, а й ведемо облік усіх мешканців, стараємося допомогти ветеранам, інвалідам, малозабезпеченим сусідам"

Сьогодні в обласному центрі Закарпаття відбулося засідання Ужгородського прес-клубу на тему „Ціни на комунальні послуги в Ужгороді підвищилися. А чи підвищилась якість цих послуг?”

Досвідом захисту прав жильців багатоквартирних будинків та організації власними силами комфортних умов проживанням поділилася голова громадського об’єднання «Проспект» Аранка Цуга. За 2-річну роботу об’єднання його учасникам вдалося злучити до роботи лідерів 14 будинків проспектів. Усього тут розташовано 22 житлові будинки: «Ми намагаємося вирішувати не лише комунальні проблеми, а й ведемо облік усіх мешканців, стараємося допомогти ветеранам, інвалідам, малозабезпеченим сусідам».

«Проспекту» вдається працювати за спонсорської підтримки, яка з’являється, як правило, напередодні виборів. По їх закінченню мешканцям не так легко знайти розуміння у новообраних депутатів. Нещодавно об’єднання заручилося підтримкою заступника мера Ужгорода В. Бобкова, який пообіцяв сприяти експериментальному реорганізуванню ЖРЕРу.

Разом з тим об’єднанню вдалося зініціювати обрання «народного» керівника місцевого ЖРЕРу — такого, аби розумів проблеми самого проспекту. ЖРЕР № 3 обслуговує також вулиці Минайську, Сечені та Заньковецьку. Його керівник Юрій Савка стверджує, що населення боргує понад 126 тисяч гривень і борги паралізують роботу ЖРЕРу. Після нового року жильці узагалі майже припинили вносити оплату через урядові баталії довкола тарифів. Не поспішають платити за комунальні послуги і магазини, розташовані у колишніх квартирах на перших поверхах будинків на проспекті. Нещодавно проти одного із них ЖРЕР виграв судову справу (борг складає вже понад 6000 грн.), однак не поспішає виконувати рішення ні боржник, ні виконавча служба.

Прямого фінансування ЖРЕР не отримує, тому, за словами Ю. Савки, напряму залежить від проплат громадянами. Днями самому ЖРЕРові відключили світло та опалення. Не вистачає йому і працівників, найбільше — зварювальників, сантехніків та електриків. Зарплата 1000 грн. фахівців цих спеціальностей на сьогодні вже не влаштовує.

Аранка Цуга повідомила також, що активісти об’єднання збирають підписи на підтримку того, аби 5 новостворених служб із вивозу сміття отримували за свої послуги не 5 грн. з однієї людини, а з квартири.

Вона також впевнена, що у разі створення об’єднання співвласників її багатоквартирного будинку, його мешканці були б готові сплачувати на спільний рахунок кошти для утримання власного будинку. Якщо такий має приміром 60 квартир, то 20 гривень з кожної вистачить на місячне утримання усіх систем будинку. Звичайно, якщо будинок передадуть на баланс об’єднання у справності, відремонтованим. З часом можна було б запланувати почерговий ремонт квартир за спільний кошт.
22 лютого 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
» Всі новини