Три закарпатця стали учасниками щорічних Всеукраїнських громадських слухань в Одесі

У приміщенні Одеської національної юридичної академії завершились перші щорічні Всеукраїнські громадські слухання "Політико-правове забезпечення державної служби та служби в органах місцевого самоврядування".

Іван Бібен
Іван Бібен

У Громадських слуханнях взяли участь посадові особи Секретаріату Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Апарату Верховної Ради України, Конституційного та Адміністративного судів України, обласних державних адміністрацій, обласних рад, Генеральної прокуратури, представники центральних органів виконавчої влади України, іноземних держав, вищих навчальних закладів, наукових установ, представники громадських організацій, територіальних органів Головдержслужби, Центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, магістратур галузі знань „Державне управління“, ЗМІ.

Закарпатську область представляли заступник керуючого виконавчого апарату облради, начальник відділу організаційної роботи та взаємодії з органами місцевого самоврядування Іван Бібен, начальник управління держслужби Головного управління держслужби України в Закарпатській області Василь Попадинець, начальник навчально-методичного відділу Центру підвищення кваліфікації держслужбовців Наталія Чалаплюк.

Відкрив цей поважний форум начальник Головного управління держслужби України Тимофій Мотренко. Серед виступаючих був і наш земляк – ректор Національної академії державного управління при Президентові України Володимир Приходько, а також президент Одеської національної юридичної академії Сергій Ківалов, заступник міністра юстиції України Володимир Богатир, ректор Південного національного педагогічного університету ім.К.Д.Ушинського, академік АПН України Олексій Чебикін та ін.

Йшлося про визначення політико-правових інструментів забезпечення законодавчої бази державного управління у сфері державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, внесення пропозицій щодо практичного застосування органами влади правових важелів на шляху адаптації державного управління до стандартів Європейського Союзу тощо.

Під час Громадських слухань відбулося обговорення запропонованих тем у секціях: „ Політичні та правові аспекти забезпечення державного управління“; „Практичні аспекти удосконалення управлінської діяльності в органах державної влади та місцевого самоврядування“; „Основні напрямки удосконалення чинного законодавства про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування“; „Особливості розгляду спорів у публічній службі в адміністративних судах“; „Політико-правові, науково-методичні та інституційні аспекти підвищення кваліфікації кадрів органів публічної влади“. Іван Бібен працював у секції „Практичні аспекти удосконалення управлінської діяльності в органах державної влади та місцевого самоврядування“.
 

Того ж дня відбулась презентація напрацьованих рекомендацій у секціях та сформовано відповідні загальні рекомендації, а також підписання Угоди про співробітництво у сфері розвитку персоналу та професійного навчання державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування між Головним управлінням держслужби України, Одеською ОДА та Одеською облрадою.

У закритті Всеукраїнських громадських слуханнях узяли участь начальник Головдержслужби України Тимофій Мотренко, голова Одеської обласної державної адміністрації Микола Сердюк, голова Одеської обласної ради Микола Скорик та Президент Одеської національної юридичної академії Сергій Ківалов.

– Громадські слухання – справа потрібна, важлива, – підсумував Іван Бібен. – Адже сьогодення вимагає ефективного державного управління, і це - очевидно. Оскільки ми прагнемо будувати європейську державу. То ж повинні вивчати досвід Європейського Союзу у сфері системи управління та запроваджувати його на місцях. Де люди, йдучи на державну службу, усвідомлюють, що обирають собі дорогу служіння своєму народові та державі з патріотичних мотивів, а не з причин прогнозованості кар’єри чи якихось пільг. Саме такий лейтмотив Всеукраїнських громадських слухань в Одесі, учасники яких повернулися додому з багажем вражень, набутих знань.

Анна Романенчук, сайт Закарпатської обласної ради
29 вересня 2009р.

Теги: Одеса, громадські слухання, державна служба, органи місцевого самоврядування

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини