Про реакцію Києва на Звернення депутатів Закарпатської обласної ради

На 24-ій сесії обласної ради депутати ухвалили цілу низку звернень. Серед них - звернення до Кабінету Міністрів України щодо сприяння у погашенні заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах державної форми власності. Найбільше депутати занепокоєні складною ситуацією на ДП "Солотвинський солерудник", "Батьовський КХП", АП "Радгосп-завод "Мукачівський", Великобрезнянському лісгоспі, Ясінянському лісомисливському господарстві, філії "Тячівдержспецлісгосп", "Сокирницькому цеолітовому заводі".

Про реакцію Києва на Звернення депутатів Закарпатської обласної ради

За дорученням КМУ дане звернення розглянуто у відповідних галузевих міністерствах.

     На адресу голови обласної ради Михайла Кічковського надійшов лист-відповідь від Державного Комітету лісового господарства України. У ньому, зокрема, йдеться, що одним із основних завдань у діяльності Державного Комітету є безумовне забезпечення підвідомчими підприємствами виплати поточної заробітної плати, погашення заборгованості з мобілізацією усіх можливих ресурсів.

     Відмітивши, що наведені у зверненні депутатів факти підтвердилися, перший заступник голови Державного Комітету лісового господарства України Юрій Марчук у листі повідомив наступне: "За допущення заборгованості із виплати заробітної плати з директором ДП "Великоберезнянський лісгосп" Ю.Пекарем та директором ДП "Ясінянський лісгосп В.Піпашом розірвано контракти".

     За повідомленням начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги станом на 1 червня поточного року заборгованість із виплати заробітної плати працівникам вищезазначених підприємств ліквідована".

     У листі наголошено також на тому що: "Враховуючи важливість проблеми, стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати знаходиться на постійному контролі колегії Комітету".

     Надійшли відповіді й із інших Міністерств щодо розгляду зазначеного звернення депутатів облради. Зокрема, Міністерство агрополітики України повідомило: "Станом на 10 червня 2009 року сума невиплаченої заробітної плати працівникам ДП „Солотвинський солерудник” становила 1998,2 тис. гривень, до Пенсійного фонду - 5463,0 тис. грн.

     Постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 2009 року № 463 „Про затвердження Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду на здешевлення кредитів, фінансування інвестиційних проектів на підтримку окремих проектів в агропромисловому комплексі” державному підприємству „Солотвинський солерудник” виділено бюджетних коштів в обсязі 35 млн. гривень, які будуть використані на проведення робіт відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації, погашення заборгованості із заробітної плати працюючих та гірничорятувальне обслуговування.

     У листі йдеться і про вжиті заходи для поліпшення ситуації й на інших підприємствах галузі.

     У зв''язку із збільшенням у ДП "Червона зірка" заборгованості з виплати заробітної плати, перед Пенсійним фондом та до державного та місцевого бюджетів на засіданні Комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат Мінагрополітики України прийнято рішення про розірвання з керівником підприємства трудового договору.

     Щодо заборгованості Агроторгового підприємства радгосп-заводу "Мукачівський" по заробітній платі, до Пенсійного фонду України тадо державного і місцевого бюджетів, керівника підприємства було заслухано на засіданні Комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. За результатами засідання вищезазначеної комісії керівника звільнено від виконання своїх обов''язків. У даний час новим керівником доопрацьовуються з Мінагрополітики необхідні документи для відчуження незадіяного у виробництві майна в рахунок погашення заборгованостей.

     "Крім того, зазначено у листі,- Мінагрополітики проводиться робота по залученню на підприємство інвестора шляхом укладення з ним договору про спільну діяльність. Також ведеться робота по виключенню зазначеного підприємства з Переліку об''єктів права державної власності, що не підлягають приватизації".

     Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи розглянуло стан виплати заробітної плати працівникам Державного підприємства „Сокирницький цеолітовий завод” і своїм листом повідомило облраду що: "У 2009 році у зв''язку із скрутним фінансовим становищем виплата заробітної плати працівникам ДП „Сокирницький цеолітовий завод” здійснювалась частково залежно від надходження коштів від госпрозрахункової діяльності. На сьогодні працівникам Державного підприємства заробітна плата виплачується у повному обсязі.

     Державним підприємством вживаються заходи щодо активізації роботи з укладання договорів постачання цеолітової продукції та здійснюється її реалізація".

Відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ виконавчого апарату обласної ради
23 липня 2009р.

Теги: Закарпатська обласна рада, звернення, Київ, погашення заборгованості, заробітна плата

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини