На Закарпатті підлітки та пенсіонери спускають гроші на гральних апаратах-"копієчках"

Закарпатські підлітки та пенсіонери спускають гроші Ділки наживаються на людській наївності та психологічній залежності від ігроманії. Як засвідчив проведений в області аналіз, окремі посадові особи суб’єктів господарювання у порушення чинного законодавства продовжують здійснювати діяльність у сфері грального бізнесу без відповідних ліцензій та патентів, без зареєстрованих належним чином електронних контрольно-касових апаратів.

На Закарпатті підлітки та пенсіонери спускають гроші на гральних апаратах-"копієчках"

Нерідко "однорукі бандити" встановлюються у непристосованих для цього місцях - в магазинах, закладах громадського харчування, на ринках, вокзалах, поруч з навчальними закладами тощо. Останнє категорично заборонено, як і допуск до гри неповнолітніх. Адже несформована психіка підлітка вельми вразлива на предмет звикання до азартних ігор.

Аби здобути гроші на чергову гру, підлітки крадуть їх з дому, цуплять гроші, дорогі мобільні телефони та інші коштовності від своїх однокласників, ідуть на скоєння вуличних пограбунків. Водночас самі власники "точок" часто не сплачують до бюджету передбачених податків та зборів, працюючи виключно на власне збагачення. Таких "хитрунів" і виявляє під час рейдів міліція, зокрема державна служба по боротьбі з економічними злочинами.

- На сьогодні в області здійснюють діяльність 27 суб’єктів у сфері грального бізнесу, які надають послуги на 291-му ліцензованому об’єкті, - розповідає заступник начальника УДСБЕЗ ГУМВС підполковник міліції Сергій Гунда. - У ході проведення перевірок нашими працівниками було складено 35 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані зі здійсненням підприємницької діяльності без державної реєстрації, без ліцензії, або за інші порушення правил підприємницької діяльності. 29 адмінпротоколів уже направлено до суду.

Так, громадянин Н., житель Рахівщини, організував у селищі Ясіня роботу гральних автоматів без патентів, які повинні видаватися податковими органами на кожну одиницю грального обладнання. За наслідками перевірки в нього було вилучено 13 ігрових апаратів. Житель Ужгорода М. займався ігровим бізнесом без відповідного дозволу міськвиконкому. У нього вилучено 10 автоматів.

В іншому приміщенні ігротеки міліціонери виявили днями 9 гральних автоматiв, на якi були вiдсутнi дозволи на здiйснення дiяльностi у сферi грального бiзнесу, договiр про трудовi вiдносини з працiвником залу, а також документи, що пiдтверджують походження та якiсть гральних автоматiв.

15 квітня спiвробiтниками УДСБЕЗ провели перевiрку ще одного приватного підприємства в обласному центрі, що надає послуги у сферi гральних автоматiв. Тут теж не виявилося вiдповiдного дозволу органiв мiсцевої влади. Вилучено 8 гральних автоматiв.

А під час перевiрки ринку в Сваляві встановили, що мешканець Мукачева П. незаконно здiйснював господарську дiяльнiсть з надання послуг у сферi грального бiзнесу на гральному автоматi "Американська рулетка" без вiдповiдних документiв, які б пiдтверджували походження та якiсть гральних автоматiв.

Наразі судами розглянуто вже 16 поданих міліцією адмінпротоколів. На порушників накладено штрафних санкцій в сумі 8 364 гривні. Перевірки сфери грального бізнесу тривають.

Іван Грицан, газета "НЕДІЛЯ"
22 квітня 2009р.

Теги: гральні автомати, діти, батьки, підлітки, гроші

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини