Закарпаття: Проти виплати зарплатні в "конвертах" – всією громадою!

Встановлення партнерських відносин в атмосфері довіри та поваги між податковою службою і платниками податків - найголовніше завдання сьогодення. Є чимало таких приватних підприємців, які не хочуть працювати в правовому полі, не хочуть реєструвати в центрі зайнятості найманих осіб та платять їм зарплату в "конвертах", чим позбавляють їх в майбутньому достойної пенсії.

Закарпаття: Проти виплати зарплатні в "конвертах" – всією громадою!Як свідчить аналіз виплати заробітної плати в Закарпатській області, деякі підприємці та підприємства продовжують нараховувати та виплачувати заробітну плату менше законодавчо встановленого рівня. Тому ДПІ у Виноградівському районі приділяє багато уваги попередженню та усуненню фактів виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати, а також виплати заробітної плати в “конвертах”.

За ініціативи керівництва ДПІ у Виноградівському районі при райдержадміністрації створено робочу групу з числа працівників пенсійного фонду та центру зайнятості, податкової інспекції, контрольно-ревізійного управління, управління праці та соціального захисту. З приватними підприємцями постійно проводиться відповідна робота щодо оформлення трудових договорів із найманими працівниками через центр зайнятості та виплати їм заробітної плати не нижче встановленого законодавством мінімуму. На засіданнях робочих груп обговорюються питання щодо легалізації виплат заробітної плати, розробляються щомісячні графіки перевірок суб’єктів господарювання, приймаються пропозиції щодо активізації роботи в даному напрямку. В разі допущення розбіжностей кількості найманих працівників, які рахуються в пенсійному фонді та центрі зайнятості - викликаються підприємці для дачі пояснення та обов’язкового оформлення працівників належним чином.

Одним із важелів ДПІ у Виноградівському районі по легалізації заробітної плати є проведення контрольно-перевірочної роботи суб'єктів господарювання як юридичних, так і фізичних осіб. Тут необхідно зазначити, що громадяни проявляють байдужість до свого майбутнього, правильного застосування суб'єктами господарювання діючого податкового законодавства, справедливого та прозорого ведення бізнесу. Так, з початку року за результатами контрольно-перевірочної роботи суб’єктів господарювання - фізичних осіб (приватних підприємців) та юридичних осіб виявлено 106 неоформлених найманих працівників, яким виплачено дохід в сумі 51,4 тис.грн. та з яких додатково донараховано і сплачено до бюджету 11,2 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб. Залучено до оподаткування 106 осіб. Серед приватних підприємців, які допускали порушення чинного законодавства при виплаті заробітної плати, є: Регяльскіс Е.З., Свищо В.І., Гергардт Й.Т., Неймет О.Д., Канюк І.В., Гал С.С. тощо. Серед суб’єктів господарювання – юридичних осіб, які допускали порушення чинного законодавства при виплаті заробітної плати, є: ТОВ “Тиса”, ТзОВ “Остап”.

Основними порушеннями, які допускаються суб'єктами господарювання є нарахування, але не виплата заробітної плати працівникам та не перерахування податку з доходів фізичних осіб до місцевого бюджету. Громадяни мають знати, що держава буде захищати соціальні та матеріальні інтереси людини лише на величину її особистого трудового внеску - яку зарплату вона отримувала і як при цьому сплачувалися належні платежі в Пенсійний та інші фонди. Наприклад, розмір пенсії буде напряму залежати від тих виплат, які отримував громадянин і які відображені в бухгалтерських звітах. Аналогічна ситуація і з Фондом загальнообов'язкового державного страхування на випадок безробіття, нарахування "лікарняних", компенсацій у випадку втрати працездатності.

Виплачуючи зарплату в "конвертах" та не відраховуючи соцвідрахувань у відповідні Фонди, працедавець прирікає своїх людей на безправне майбутнє. Тому саме для захисту прав працівника держава вимагає обов'язкового оформлення трудового договору, будь то велика фірма, разова робота або праця на індивідуального підприємця.
ДПІ у Виноградівському районі
07 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини