Ужгородські депутати віддали сім’ї мера в оренду з правом викупу 1,5 га землі

Депутати Ужгородської міської ради під час 62 пленарного засідання 4 сесії 5 скликання учора, 13 лютого, віддали в оренду з правом викупу ПП Дроботенко В.С. 1,5 га землі на території скандально відомого басейну «Спартак» та паркової зони. Про це сьогодні, 14 лютого, повідомив власкор ЗІКу.

Ужгородські депутати віддали сім’ї мера в оренду з правом викупу 1,5 га землі

Депутати, зокрема, прийняли рішення «Про надання, відмову у наданні та приватизацію земельних ділянок», яке включало близько 80 земельних справ.

У восьмому пункті цього рішення йдеться про надання дозволу приватному підприємцю Дроботенко В.С. на підготовку проекту відведення земельної ділянки площею 1,5 га під придбаними будівлями та спорудами та для їх обслуговування по вул. Підградській, 33. Зазначені споруди — двоповерхова будівля та чаша басейну «Спартак», довкола якого триває скандал.

Перед голосуванням депутат міськради від БЮТу Ігор Баран запропонував вилучити пункт 2.8 через «безпосереднє зацікавлення у цьому рішенні сім’ї мера міста Сергія Ратушняка» (за інформацією депутатів, дівоче прізвище дружини міського голови — Дроботенко). «Якщо голосувати проти всього рішення, то це голосувати проти купи нормальних питань, які до нього також включені. Тому ми підняли питання про виключення пункту №8, принаймні до того часу, поки підприємець зобов’яжеться не змінювати цільове призначення об’єкту, адже тут розташовано корти, стадіон. Двоповерхова будівля та чаша басейну займають близько 30 соток землі. А підприємець просить ще 120 соток. Чи не забагато це для обслуговування басейну і де гарантія, що згодом там не зведуть готель чи дев’ятиповерхівку?», — прокоментував ситуацію депутат-бютівець Андрій Риба.

За пропозицію вилучити пункт 8 проголосувало 10 депутатів. Натомість саме рішення було прийнято пакетом.

Сергія Ратушняка на сесії не було. Депутат Віктор Феєр назвав зауваження бютівців піаром, стверджуючи, що рішення є позитивним для міста, оскільки надходитимуть кошти за оренду.

Натомість бютівці переконані, що за кілька місяців землю викуплять у приватну власність.

Як раніше повідомляв ЗІК, 2 лютого 2008 року в Ужгороді відбувся мітинг біля колишнього басейну «Спартак», учасники якого протестували проти продажу об’єкту у приватні руки.

Учасники мітингу тримали у руках плакати із надписами «Прокуратура, відкрий очі», «Ратушняк забрав здоров’я наших дітей» та «Ужгородські депутати – мародери». Мітингувальники виступали за те, аби басейн належав громаді міста. Вони також заявили, що намагаються привернути увагу правоохоронних органів до ситуації з продажем басейну, де уже розпочато будівельні роботи.

За інформацією мітингувальників, 23 січня на сесії міськради, про яку не було повідомлено пресі, колишній басейн «Спартак» передали у приватну власність ПП «Дроботенко». Чашу басейну продали за 300 тис. грн.

Від "Закарпаття online": Як стверджують джерела в депутатському корпусі, згадані депутати-бютівці, котрі спершу начебто ініціювали знаття питання про виділення зазначеної земельної ділянки, в кінцевому підсумку разом з іншими також проголосували за її виділення зазначеним особам.

Довідка ЗІКу.

Басейн «Спартак» з 1999 року перебував на балансі Ужгородського інституту інформатики, економіки і права (нині - Закарпатський державний університет). У 2006 році міськрада змусила університет повернути басейн у комунальну власність, виплативши закладові відшкодування у сумі 800 тис. грн, які було вкладено в басейн.

Басейн споруджено у 1929 р., коли Ужгород був у складі Чехословаччини.

14 лютого 2009р.

Теги: Закарпаття, Ужгород, Ратушняк, басейн

Коментарі

Ратуняк 2009-02-16 / 22:50:00
Nolah !У тебе після багатьох абортів дітей нема.Підстілка.А мене турбує усе і бабки звідки,і чому басейн не можна покрити сучасним бензохлорвенілетілом,що в сотні разів дешевше і скорішеі навіщо Дроботу стільки майна в місті Ужгороді,а не в Іспаніі.Крім того хто постійними погрозами забрати басейн довів його до такого стану ,що усі відмовляються боротись з мером злодюгою.Зрозуміло ,чому голосували пакетом-тому,що запорука у кожного свій шмат в пакеті.Рахую ,що прийшов час прокурору області не слухати Румянцева В. та підняти питання корупціі та хабарництва мера Ужгорода та його оточення.

бомк 2009-02-15 / 18:23:00
точно. видиться, що ця стаття. просто проба піару

Атар 2009-02-15 / 12:00:00
Вопрос даже не в самом бассейне. Вопрос в коррупции. За какую цену Рата выкупил чашу бассейна и здания? Я сам готов выкупить за такие деньги. А теперь ещё и бесплатно отхватил 1,5 гектара земли в парке. Вы знаете её реальную стоимость? Около миллиона. Баксов. Если этот миллион не попал в карман мне, то я хотел бы, чтобы он пошёл в городской бюджет.



А бютовци, конечно, сволочи и дерибанщики. Зачем делать показуху, если рыло в пуху?..

читач 2009-02-15 / 11:50:00
NOLAH - повністю з тобою погоджуюсь!!!!


знаєщь, наші люди не розуміють, що старий басейн не підлягає ремонту, він навіть Ващуку вже не був потрібен.

Nolah 2009-02-15 / 10:36:00
Меня мало волнует происхождение денег.И даже если предоставят такую информацию,то вряд-ли она будет правдивой, и тогда будет еще больше всяких лишних разговоров, а меньше дела.Бассейн действительно был в ужасном состоянии и ремонт там бы не помог.Все,что можно сделать - это основательно его перестроить.А в старый бассейн я и своих детей не пущу, и сама не пойду,да и другим не советую.И,по-скольку,в нашем городе нет мест для плавания,кроме речки(вонючки),то очень бы хотелось обратиться с просьбой к ПП "Дроботенко" о строительстве нового бассейна,раз уж Вы решили взяться за старый.

читатель 2009-02-15 / 10:10:00
Мітинги треба проводити в центрі міста і тоді на них прийде значно більше людей. Якщо людина (*роботенко) претендує на таку покупку, мала б вказати джерела накопичення свого капіталу, щоб не виникало питання: а чи не є ця персона підставною особою?

PS 2009-02-15 / 06:03:00
Баран і Риба набрались від РАти землі та грошей, а тепер коли все роздерибанено і Рата нич не дає вирішили піаритись. Думаю, що скоро весь Ужгород знатиме прізвища підставних осіб на які оформляли землю РИба і Баран.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 6
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини