Закарпаття: Хотів на Канари, а потрапив на нари

Працівники УДСБЕЗ ГУМВС виявили рекордний хабар за всю історію закарпатської міліції.

Закарпаття: Хотів на Канари, а потрапив на нари

Цього року вже було гучне затримання липкорукого чиновника в одному з гірських районів області, котрий, нагадаємо, за надання в довгострокову оренду земельної ділянки вимагав і отримав 10 тисяч доларів. Такий випадок мав би слугувати своєрідним застереженням для охочих до чужих грошей. Але у деяких службовців навпаки не на жарт розгорівся апетит до хабарів. До речі, на одній з прес-конференцій міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зауважив, що цьогоріч працівники міліції та прокуратури держави порушили кримінальних справ за злочинами у сфері земельних відносин на сорок відсотків більше, ніж торік. За десять місяців ц.р. органи внутрішніх справ викрили понад 2,6 тисяч злочинів, пов’язаних із незаконними операціями із землею.

Нещодавно «погорів» ще один чинуша, який, певно, вирішив побити встановлений його попередником рекорд. Причому, це не якийсь солідний бос обласного масштабу. Любитель "зелених" обіймав "скромну" посаду... голови сільради у невеликому селі.

Оперативна інформація про те, що сільський голова на Свалявщині зловживає своїм службовим становищем, вимагає та отримує хабарі у великих розмірах за виділення і надання громадянам в довгострокову оренду земельних ділянок для здійснення комерційної діяльності, надійшла працівникам управління боротьби з економічною злочинністю ГУМВС в Закарпатській області. Подібні повідомлення працівники відділу боротьби з хабарництвом цієї служби ретельно перевіряють. Бо фахівці стверджують, що хабароманія найбільше вразила сферу приватизації та виділення земельних ділянок.

Зважаючи на чималу суму, котру просив очільник, оперативну інформацію міліціонери відпрацьовували спільно із співробітниками обласної прокуратури. Під час проведення оперативно-пошукових заходів вона повністю підтвердилася. Правоохоронці довідалися, що до 45-річного сільського голови Володимира звернувся 23-річний приватний підприємець Сергій з проханням надати йому у довгострокову оренду три гектари землі. Голова не відмовив, але повідомив: це вельми серйозна справа і тут потрібен діловий підхід. За 150 тисяч доларів обіцяв усе владнати. Звісно, про державну казну не йшлося. Сума повинна була піти в кишеню Володимира.

Місцем передачі грошей чиновник вибрав непримітне придорожнє кафе, поблизу Сваляви. До цього рандеву ретельно підготувалися і працівники УДСБЕЗ ГУМВС та прокуратури Закарпатської області, котрі спільно розробили план затримання хабарника.

...В обумовлений час Сергій завітав у кафе. Сівши за столик, став відраховувати своєму "благодійнику" пачками гроші. Радості посадовця не було меж. Подумки він вже міряв про відпочинок на Канарах. Сховавши отримані гроші у пакет, службовець добродушно замовив обом каву. Те, що далі трапилося, було для Володимира явною несподіванкою. Зайшли кілька людей, котрі представилися працівниками відділу боротьби з хабарництвом УДСБЕЗ ГУМВС. Оперативники попросили посадовця видати всі отримані гроші. У присутності понятих з пакета витягли кілька десятків упаковок грошових банкнот номіналом 200 гривень, котрі він тільки-но отримав. Всього ж під час проведення спецоперації вилучили 900 тисяч гривень. Зрозумівши, що він вже давно знаходився під "ковпаком" правоохоронців, Володимир визнав отримання хабара. Зізнався оперативникам, що такого розвитку подій не очікував.

– За цим фактом порушено кримінальну справу, – розповідає начальник ГУМВС в Закарпатській області Павло Кононенко. – Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Слідство триває.

Р.S. Якщо хтось має намір побити і цей рекорд з хабароманії, працівники УДСБЕЗ ГУМВС, готові його зафіксувати. Переможця чекає відповідна "винагорода". Як наголосив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, необхідно поставити заслін потраплянню нечистих на руку людей на чиновницькі посади, адже рано чи пізно вони починають зловживати своїм службовим становищем. І в жодному разі в державних органах влади не повинні обіймати посади ті, хто мав раніше конфлікти із Законом.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
28 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
» Всі новини