Вперше в історії Ужгорода міська влада не бажає проінформувати громадськість про підготовку міста до зими

В середу в обласному центрі Закарпаття, згідно з поданою Ужгородському міському голові С.Ратушняку заявою, підписаною 24 депутатами Ужгородської міської ради, мала відбутися позачергова сесія міськради.

Вперше в історії Ужгорода міська влада не бажає проінформувати громадськість про підготовку міста до зимиНа цю сесію пропонувалося винести лише 2 питання — "Про стан підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2006-2007 рр." і "Про роботу виконавчих органів міської ради по забезпеченню прибирання міста та вчасного вивезення побутових відходів". Доповідачем з обох питань мав бути перший заступник Ужгородського міського голови Володимир Бобков.

Саме мав бути, бо позачергова сесія Ужгородської міськради так і не відбулася. Бо станом на 10.00 під дверима (закритими, до речі...) сесійного залу зібралося лише 8 міських депутатів, з яких троє — це фракція Ужгородської міської організації СПУ у повному складі. Інші політичні сили, які пройшли весною до міської ради, показали себе повними банкрутами! Адже решта народних обранців, навіть ті, що підписали вищезгадану заяву (навіть деякі представники "Нашої України", підписи яких під цим документом складають більшість), на сесію не з’явились. Щодо останніх, то тут, мабуть, добряче попрацювала команда мера-бізнесмена. Цікаво лише, що пообіцяв пан Рата депутатам-відступникам: шматок ужгородської землі, безбідне існування чи "охорону" їхньому бізнесу?

Але повернімося до того здорового "ядра" ужгородського депутатства, котре навіть за таких умов не побоялося прийти, щоб узяти участь у законно (підкреслимо!) скликаній позачерговій сесії Ужгородської міської ради. Слово депутатам.

Олег ДИБА, фракція "Наша Україна":

— Запропоноване для обговорення на питання про ситуацію з підготовкою Ужгорода до зими викликає певне занепокоєння у міської громади. Адже про те, що тут не все гаразд, свідчить хоча б відповідна постанова Кабінету міністрів України, в якій наш обласний центр названий серед трьох міст України, де стан підготовки до зими є критичним. Депутатів міської ради не могла не схвилювати така ситуація, ми запропонували міському голові скликати сесію з цього приводу. В першу чергу це по стану підготовки до зими по теплопостачанню, друге — ситуація з прибиранням міста від сміття.

Як бачите, нашу ініціативу міська влада не підтримала. 23 депутати поставили підписи під цією заявою—зверненням від 12.092006 р. до міського голови про скликання сесії, що передбачено п.7 ст.46 Закону України. Оскільки міський голова протягом 15 днів не відреагував на цю заяву, то депутати ініціювали, відповідно до п.8 ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», скликання самими цієї сесії. Було звернення до керуючого справами міськвиконкому Алентьєвої підготувати зал до цього засідання, яке, як ви бачите, так і не відбулося.

Єдина мета з боку депутатів — це просто отримати інформацію. Це не якесь протистояння, депутати просто хочуть отримати інформацію щодо названих вище двох питань. Думаю, що міській владі є що сказати з цього приводу, але чомусь вона не вважає за потрібне про це говорити.

Ми щиро голосували, аби не ускладнювати ситуацію, скажімо, за виділення 1 мільйона гривень на прибирання сміття, понад 2 мільйонів — на потреби КП "Єдині енергетичні ситеми м.Ужгород", але далі ми просто хочемо знати, як ці кошти використовуються. 12 вересня мав відбутися тендер на спорудження автономних котелень. Станом на 15 жовтня ці котельні вже би мали бути (згідно з умовами тендеру) споруджені. Але сьогодні ми абсолютно не володіємо інформацією, що робиться у цьому плані в місті.
На цю сесію ми запрошували першого заступника міського голови В.Бобкова, щоб він висвітлив цю тему. Депутати зобов’язані знати цю інформацію, а громадськість має бути поінформована.

Однак на нашу заяву про скликання сесії міський голова на попередній сесії просто сказав "Та хай там підготують якусь інформацію!". Це не має бути підготовлена інформація, це має бути розмова у відкритому режимі, за участі журналістів, адже тільки через них городяни отримують інформацію. Якщо ж це вібувається не в відкритому режимі, то є певні підстави сумніватися, чи воно все правильно відбувається, чи правильно використовуються виділені кошти і т.п.

Юрій ФОГЕЛ, Фракція Соціалістичної партії України:

— Оскільки такі сесії міських рад з питань підготовки до опалювального сезону проходять по всій Україні, то ми, депутати, також хотіли, аби міська виконавча влада поінформувала нас про стан підготовки міста до зими. Але на нашу ініціативу просто не відреагували. А ситуація в місті напередодні опалювального сезону непроста. Вчора мене як депутата міської ради запросили мешканці будинку 38 на проспекті Свободи і показали ...вирізані труби. Опалювальний сезон має розпочатися вже за кілька днів, а тут роботи — непочатий край! Тобто, у них тепла просто не буде!

Я веду до того, що ми, депутати, не маємо об’єктивної інформації про ситуацію з підготовкою міста до зими. Лише якісь заяви, що все буде в порядку! Але наші спостереження, зустрічі з виборцями говорять про інше: реальний стан речей такий, що місто до входження в зиму не готове! Ми хотіли б знати, хто конкретно сьогодні відповідає в місті за підготовку його до опалювального сезону, що зроблено.
Коли я працював керівником КП "Ужгородтеплокомуненерго", то підготовка до нового опалювального сезону розпочиналася з моменту закінчення попереднього. Цьогоріч же з міста не виділялися кошти на підготовку до опалювального сезону і який реальний стан справ у цій сфері ми сьогодні як депутати і хотіли дізнатися. А, як бачите, ми на це навіть якоїсь відповіді не можемо отримати. Хоча ми знаємо, що якісь котельні будуються. Через які, до прикладу, котельня на Електрозаводській, хоча й готова до опалювального сезону, введена в експлуатацію не буде.

Тобто, як це все, що відбувається, відіб’ється на місті і його мешканцях, ми не знаємо. А тому й хочемо, щоб влада показала нам той план підготовки міста до зими, розповіла, як він реалізовується.
Репортер
11 жовтня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:03
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 3
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини