Офіс Генпрокурора закрив кримінальну справу проти очільниці "Руху підтримки закарпатських військових" Галини Ярцевої

Офіс Генерального прокурора закрив кримінальне провадження щодо голови правління ГО "Рух підтримки закарпатських військових- Ужгород" Галини Ярцевої у зв’язку з відсутністю в її діях складу кримінального правопорушення.

Офіс Генпрокурора закрив кримінальну справу проти очільниці "Руху підтримки закарпатських військових" Галини Ярцевої

Про це волонтерка Галина Ярцева та її адвокатка Олена Прібиткова повідомили в коментарі виданню ZMINA.

"Я погоджуюсь із рішенням Офісу Генпрокуратури про закриття справи щодо мене. Тепер наступним кроком буде забезпечення зняття арешту в судовому порядку з речових доказів, доступу до яких уже немає два роки", – сказала лідерка ГО "Рух підтримки закарпатських військових – Ужгород" Галина Ярцева.

За її словами, велика кількість грошових коштів, які були благодійними внесками, оргтехніка, власні телефони, ліки й ще багато чого заморожені на два роки, тож волонтери не можуть використати ці вилучені речі за призначенням.

Зі  свого боку адвокатка волонтерки Олена Прібиткова зазначила, що вони співпрацюють із прокуратурою області з питання забезпечення органом досудового розслідування звернення до слідчого судді з клопотанням про зняття арешту з речових доказів і закриття фактового кримінального провадження, яке ще не закрито.

"Зараз закрито кримінальне провадження щодо Ярцевої. Тобто це означає, що в діях моєї підзахисної немає ознак кримінального злочину. Проте поки що не закрито фактову справу. Це має зробити вже орган досудового розслідування. Саме цього ми зараз і домагаємося", – додала адвокатка Олена Прібиткова.

Лідерка Руху підтримки закарпатських військових Галина Ярцева
та адвокатка Олена Прібиткова

Нагадаємо, 25–26 травня 2022 року в офісі Руху підтримки закарпатських військових правоохоронці проводили обшуки, під час яких вилучили сформовані для військових замовлення.

Тоді ж у Закарпатській обласній прокуратурі повідомили, що причиною обшуків у волонтерському штабі може бути незаконний продаж гуманітарної допомоги. СУ ГУНП в Закарпатській області відкрило кримінальне провадження за незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги в період дії воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За словами речниці СБУ в Закарпатській області Ванди Мільо, керівницю волонтерської організації підозрювали у продажі гуманітарної допомоги, зокрема й військового спорядження, яке безкоштовно надходило від меценатів, волонтерів або іноземних структур.

"Волонтерка маскувала продаж під виглядом "благодійного внеску": пропонувала громадянам придбати спорядження за "спеціальною ціною" – 50% повної вартості. Волонтерка давала підписувати відповідні акти, у яких зазначалося, що це благодійний внесок. За попередніми даними, з лютого 2022 року саме на ці рахунки було переведено понад 3 млн гривень. Слідство має обґрунтовані підстави вважати, що ці гроші фігурантка зберігала для себе", – коментувала звинувачення Ванда Мільо.

За її словами, маючи таку суму на рахунках, волонтерка продовжувала поширювати інформацію про те, що коштів не вистачає й необхідний терміновий збір на потреби ЗСУ.

"Наразі вже зібрано достатньо доказів, які підтверджують, що в такий спосіб було виведено майже 600 тисяч гривень, які надійшли як благодійні пожертви", – додала речниця СБУ.

На пресконференції 27 травня в Ужгороді волонтерка руху Галина Ярцева заявила про незаконність обшуків в ужгородському офісі та назвала кримінальну справу замовною. Вона розповіла, що Рух підтримки закарпатських військових не торгує гуманітарною допомогою і не отримує прибутків від своєї діяльності.

Рух підтримки закарпатських військових виник у травні 2014 року, після вторгнення Росії в Україну. Волонтери руху організовують тематичні заходи, на яких збирають кошти для підтримки закарпатських військових з різних військових формувань.

13 лютого 2024р.

Теги: Ярцева, волонтерка, кримінал

Коментарі

Казаку 2024-02-18 / 20:59:17
Казак як прийшов так без слави і пішов - прокурор який крім інтриг і підтанцьовування ментам нічим не запамʼятався, залишивши по собі шлак типу коптєва, який крім загрібати грань чужими руками ні на що не здатен. Особливо проявився на ситуації і затриманням Намяка, останній думаю накурсах. Косей - планктон, живиться 40% і пливе по течії, маневруючи від зашквару до зашквару, ні честі, ні слова, жодного вольового рішення, одним словом пустодзвін і тостер «гіп гіп ура». Цих персон западло навіть тут згадувати при всіх їх «позитивних» характеристиках…

Іван 2024-02-18 / 12:25:31
Чорничко як Робін-гуд, забирає валюту у багатих і саджає бідних. Гребе бабло наче завтра не настане, скоро лопне від жадібності, а Толік ібанько лише зачіску поправляє і робить вигляд наче нічого не відбувається.

Коп 2024-02-18 / 05:46:56
А чому коментатори забули відмітити головного ініціатора цього феєричного заходу - колишнього младопрокурора який весь час кудись біг Казака Діму! Це ж його дітище, він був ідейним вдохновителем наїзду на цей фонд, йому завжди було мало. Він це робив руками, які по лікоть у крові, свого безпринципного сокурсника Коптєва Ігора, а Косей пʼяний кивав гривою і говорив що Казак наймудріший і найкращий Шеф! Допрацювали до ручки ублюдки!

Офісу 2024-02-17 / 07:15:42
Офіс звичайно молодці, а де покарання тих хто безпідставно принизив активістку, дав вказівку порушити кримінальне провадження??? Вони собі тихенько попивають в адмінбудівлі і готуються до виконання наступного злочинного наказу

Мукачівець 2024-02-16 / 10:34:17
ці два крахобори Черничко з Косеєм десь тай удавляться, бо побори в них дуже великі.Черничко хоче всьо вернути, що "недозаробив" з здирництва докіть го копнули били в гузицю з прокуратури.Побим малов ТрО та вернувся дале займатися здирництвои чи в НАБУ,ДБР та СБУ впала полуда на очи. чи й у цих органах усі чернички та косеї.

CHIVAS12 2024-02-15 / 22:18:06
Всі документи підписані керівництвом після 14 год недійсні, бо підписи виконані в стані неосудності

Свідок 2024-02-15 / 09:12:30
У прокурора Чорничка сума хабарів стартує від 50000 зелених, на менше не погоджується

Читач 2024-02-15 / 07:08:16
Вчитайтесь уважно у всі коментарі які пишуть про прокурорів Закарпаття! Прокурор Ковальчук - хабарник, на якому немає де клейма ставити, заробітчанин, що продасть матір не сильно дорого, Косей - пʼяниця і дегенерат, який покриває незаконну і злочинну діяльність Черничка і Домніцького, Черничко - безпринципна рижа морда, який таксами захмарними відлякує мешканців області. Чи довго зелена шваль буде терпіти це бридке стадо без поводиря та совісті, людяності, моралі?

1234 2024-02-14 / 15:35:44
Кому така потрібна прокуратура? Лише шкодять Державі, військовим і волонтерам. Таке враження, що на ворога працюють і за цей трешняк мають понести покарання. Куди влада дивиться і чим займається казнокрад Микита? Де реакція?

Ужгород 2024-02-14 / 15:27:51
теперішньому головному прокурору це не треба, від на бурштині піднявся на мільйони баксів

А то я! 2024-02-14 / 14:58:16
Якщо почитати коментарі, то дійсно, а скільки допомоги , з моменту арешту, волонтери могли доправити на фронт?
І хто за відповість?
Дуже б хотілося цих " служак " відправити на "0", що б вони відчули на влісній шкірі "прелести фронтового буття", але це неймовірно, бо система, яка проти волонтерів, цьому буде перешкоджати, а "бійці за справедливість, будуть і надалі кошмарити волонтерів, бо їь нецікава ПЕРЕМОГА.

Вас 2024-02-14 / 14:22:34
Ту Закарпатську прокуратуру давно вже час розігнати, лише побори, корупція, кришування і виконання заказухи, а тупі як валянки. Постійні скандали

111 2024-02-14 / 13:25:33
Напрокурорствували 2 роки, що справу закрили, а скільки за два роки війни ці волонтери могли допомогти військовим якби їх роботу не паралізували? Хто за це відповідатиме?

Володимир 2024-02-14 / 11:47:13
Ганьба!!! Крахобори голожопі!!!Думали, що до ще одного корита дорвались!

Бомжам 2024-02-14 / 10:45:22
А у "зелених" кардиналів списана гуманітарка гниє на складах. Мабуть памперси і консерви тримають до виборів. Не треба буде у гречку вкладатися. Одні були зеками а ці клоуни.

ПОЗОР 2024-02-14 / 10:10:09
ПОЗОР! Закарпатській прокуратурі. ПОЗОР! алкашу Косею!

Казан 2024-02-14 / 09:54:03
Казак з Коптєвим чуть не посварились за те хто буде коментувати в змі цей, як виявилось нікчемний факт. Подивіться публікаціі прокуратури з цього пииводу

Волонтер 2024-02-14 / 09:46:03
Ганьба цій прокуратурі Закарпатськоі області! Такого бардака, непрофісіоналізма, корупціі ніколи не було в цьому правоохоронному органі!!! Ганьба Косею який кричав що всі волонтери мають йому платити долю а хто не платитиме піде на фронт або в тюрму!!!! Пора цього хряка як Кайла вивести до стовпа справдлевості!!!

Іван 2024-02-14 / 09:32:44
Хто буде відповідати за рейдерство, правовий безпредєл? Людину цькували два роки, очорнювали, псували ділову репутацію. Волонтерам потрібно звертатись до суду з позовом про стягнення з прокуратури моральної шкоди. У прокуратурі дискредитацією Ярцевої керував прокурор Косей, хай заплатить з власної кишені, компенсує спричинену шкоду паскуда.

констатація 2024-02-14 / 02:02:25
Фарбований Лис всрався

НОВИНИ: Соціо

13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 7
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
» Всі новини