В орбана показали чотири маніпулятивні питання про Україну, які висунуть на "консультації"

В угорщині оприлюднили список питань, які влада винесла на так звану "національну консультацію", чотири з них так чи інакше стосуються України.

В орбана показали чотири маніпулятивні питання про Україну, які висунуть на "консультації"

Зміст анкети опублікував уряд Угорщини.

Загалом на "консультацію" винесли 11 питань. Анкети будуть розсилатися поштою з п'ятниці та надійдуть до всіх виборців угорщини, тож "всі угорці зможуть висловити свою думку з питань, які фундаментально впливають на економіку і безпеку угорщини", заявила речниця угорського уряду Александра Сенткіраї.

До таких питань уряд орбана зарахував тематику війни в Україні та Ізраїлі, вступу України до ЄС, а також комунальних платежів, заморожування відсоткових ставок, податку на додатковий прибуток, іноземного впливу на угорську політику та закону про захист дітей.

Причому України стосується 4 питання, усі вони сформульовані маніпулятивно.

Попри очікування, відповіді пропонуються не у вигляді "так" або "ні", а більш розгорнуто, посилюючи маніпуляцію.

Зокрема, шосте питання стосується поставок зброї Україні і сформульоване воно так: "Брюссель хоче надсилати Україні більше зброї. Брюссель від самого початку зайняв провоєнну позицію... і вже витратив понад 5 мільярдів євро на розвиток української армії. І остання пропозиція – виділити ще 20 мільярдів євро на озброєння України".

Варіанти відповіді, які пропонує угорський уряд виглядають так: "Нам потрібне припинення вогню і мир замість поставок зброї" і "Більше зброї, закупленої за гроші ЄС, має бути відправлено на поле бою".

Ще одне пов’язане з Україною питання стосується фінансової підтримки і сформульоване так: "Європейська комісія хоче виділити додаткові 50 мільярдів євро на підтримку України. Оскільки цієї суми немає в поточному бюджеті ЄС, вони хочуть вибити додаткові кошти з країн-членів. Вони просять угорщину про додатковий внесок, яка вже давно не отримує гроші ЄС, на які має право за домовленостями. угорщина вже витратила мільярди форинтів на допомогу біженцям з України".

На це питання пропонують такі варіанти відповідей: "Не будемо платити більше на підтримку України, поки не отримаємо свої гроші" або "Підтримаємо прохання Брюсселя, навіть якщо гроші, які нам заборгували, все ще не будуть виплачені".

Ще одне питання стосується початку переговорів про вступ України до ЄС і звучить так: "Дедалі частіше лунають голоси, які закликають до того, щоб Україна стала повноправним членом ЄС навіть попри те, що там йде війна. Прийняття України до ЄС докорінно зруйнувало б нинішню систему (фінансової) підтримки ЄС. Згідно з чинними правилами, Україна отримувала б значну частку коштів ЄС як повноправний член".

Угорцям пропонують відповісти на це питання так: "Умови для повноправного членства України ще не створені" або "Повноправне членство України, безумовно, має бути підтримане".

Варто зазначити, що формулювання цього питання значно пом’якшили.

Як йшлося в статті "ЄвроПравди", спершу питання мало б звучати так: "Чи погоджуєтеся ви на те, щоб Україна, в якій іде війна, стала повноцінним членом Європейського Союзу і принесла війну вам на поріг?". І два варіанти відповіді: "так" або "ні".

І останнє питання щодо України в цьому опитувальнику стосується українського зерна, яке називають "генномодифікованим", воно сформульоване так: "Після початку війни Брюссель відкрив свої кордони для поставок українського зерна. Передбачалося, що цей захід дозволить постачати зерно в бідніші регіони світу. Але замість цього значна частина генномодифікованого українського зерна заполонила ринки східноєвропейських країн, поставивши виробників у регіоні у вкрай скрутне становище. угорщина заборонила імпорт українського зерна, але Брюссель все ще хоче, щоб ми впустили українське ГМ-зерно.

Варіанти відповідей на це питання виглядають так: "Ми повинні всіляко захищати угорських фермерів і гарантувати, що угорське сільське господарство буде вільним від ГМО" або "Ми повинні відкрити наш ринок для українського ГМ-зерна".

Читайте пояснення про те, чому ми програємо угорський "референдум" та що це змінить

17 листопада 2023р.

Теги: орбан, угорщина, референдум

Коментарі

Читач 2023-11-30 / 13:56:11
Забули венгри 1956 рік. Пім'ять у них відшибло.

до Факт 14:05:07 2023-11-18 / 16:46:41
Смерека-Аскольд-Віщий Олег-Тарас-Факт, тобі мадяронові не набридло сюди харю свою пхати? Все одно ж рано чи пізно надають по ній з ноги, а далі полетиш за русскім кораблем.

форестер 2023-11-18 / 15:01:22
Ну і політика штучного нагнітання орбаном негативу щодо України та українців всередині угорщини автоматично проєктується на ставлення до угорщини та угорців, зокрема - закарпатських, в Україні. На жаль

форестер 2023-11-18 / 14:19:24
Сказано ж тут і в статті, на яку в тексті дається посилання, що єдина реальна мета цього псевдореферендуму - творення образу ворога в особі України всередині самої угорщини.
орбану, щоби втриматися при владі. постійно потрібні вороги - то Сорос, то Брюссель, то Україна.
При цьому, як сказано, "європейські посадовці чудово знають, що ці опитування не мають зв’язку з реальністю. Найкраща ілюстрація – минулорічна "консультація", на якій орбан питав населення про антиросійські "санкції, які є тягарем для угорщини" і отримав одноголосну вказівку від населення більше не продовжувати чинність санкційних обмежень проти Росії.

Тоді Єврокомісія навіть в офіційному коментарі відповіла Будапешту з гумором та сарказмом, заявивши: "Ми взяли до уваги національні консультації, як і те, що в них взяла участь дуже незначна кількість людей".

Факт 2023-11-18 / 14:05:07
До нижнього весь ваш коментар це фантазії,в реальності України залежить від цього опитування.

NRG 2023-11-18 / 12:17:36
Потрібно запропонувати орбану включити в список ще одне питання. Вихід із Євросоюзу.
Тоді Угорщина не те, що гроші із Брюсселя не побачить, тоді Угорщина взагалі перестане існувати номінально, бо всі угорці роз'їдуться по світу, в пошуках кращого життя. А орбан буде керувати, якщо залишиться ким керувати.

НОВИНИ: Різне

16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
» Всі новини