Для завершення будівництва модульного мосту через річку Тересва залучили максимально можливі сили та засоби – Микита (ВІДЕО)

Чиновник пом'якшив тональність своєї риторики щодо оцінки ситуації зі спорудженням мосту з різко негативної до нейтральної

Для завершення будівництва модульного мосту через річку Тересва залучили максимально можливі сили та засоби – Микита (ВІДЕО)

Для завершення будівництва модульного мосту через річку Тересва залучили максимально можливі сили та засоби. Завдання – оперативно відновити рух на дорозі Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів.

Про це в соціальній мережі Фейсбук повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Зі слів чиновника, "підрядна організація за координації Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області вже встановила прогонові конструкції завдовжки 27, 31 і 45 метрів відповідно. На них влаштували дорожні плити та тротуарне покриття. Найближчим часом встановлять поручні."

По суті, як повідомляло Закарпаття онлайн, та сама ситуація мала місце і за підсумком першої декади листопада, коли, за інформацією Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Закарпатській області, на модульному мості через Тересву було також встановлено 3 із 7 прогонів.

Тоді, хоча Служба повсякчас наголошувала на завершенні спорудження мосту у встановлені терміни - до кінця листопада, В.Микита різко розкритикував цю структуру і заявив, що спорудження тимчасового модульного мосту через Тересву не буде завершено у визначені строки. "Спочатку ви не можете у ВИЗНАЧЕНІ ВАМИ строки завершити будівництво тимчасового мосту через річку Тересва на Тячівщині. Ну, це, може, для вас занадто складно, враховуючи кваліфікацію, тому ви блукаєте в календарі", – написав тоді посадовець, звертаючись до Служби.

Після того, як він особисто навідався на будівництво, тональність його оцінки ситуації зі спорудженням мосту пом'якшилася до нейтральної.

Проте досі незрозуміло, в який спосіб за два тижні, що залишилися до кінця листопада, підрядна організація спроможеться завершити укладання та впорядкування ще 4-х секцій мосту.

Наразі, як вчора повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області, "триває монтаж четвертої 27-ми метрової металевої конструкції та встановлення перил на тротуарній частині мосту."

Як повідомлялося раніше, міст завдовжки 226 метрів споруджується між Тересвою та Бедевлею на автодорозі Н-09. Дорога Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів зʼєднує три області та важлива для транспортування вантажів. Інші дороги між цими областями – обʼїзні, через села.

Модульний міст має забезпечити повноцінний проїзд на ділянці – він витримує навантаження до 40 тонн.

Монтують його поруч із аварійним, який обвалився 23 липня цього року через перевищення автівкою ПП "Стік" допустимої ваги. Фірму, яка завдала бюджету багатомільйонних збитків, а закарпатцям  і гостям області – великі незручності, досі не покарано.

Наразі рух автомобілів на цій ділянці призупинено, діє об’їзд через село Нересниця.

Нагадаємо, що модульні конструкції Україна отримала як гуманітарну допомогу від американських партнерів в межах спільного проєкту «Модульний міст» Агентства відновлення та корпорації CDF за підтримки гранту від фундації Говарда Баффета.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайну зв’язку із аварійним станом мосту з 12 листопада на ПП "Солотвино – Сігету-Мармацієй" запроваджуються обмеження по вазі.

А тим часом, 4 пункти пропуску через державний кордон на Закарпатті передані від Держмитслужби Агентству відновлення.

16 листопада 2023р.

Теги: міст, Тересва, секція, Микита

Коментарі

Тормозу 2023-11-20 / 11:41:53
Почитай статтю, яку коментуєш

Тормоз 2023-11-20 / 11:15:37
Мене одного цікавить хто поніс відповідальність за те що міст впав?

Олеся 2023-11-17 / 12:58:46
Їхала об'їзною дорогою декілька днів тому. Це- суцільний жах, на деяких ділянках дороги нема взагалі. Міст знесло декілька тижнів тому. Невже не можна було хоча б ями засипати, щоб люди не вбивали на тій" дорозі". автомобілі.Хай ПП 'Стік" зробить це власним коштом, якщо через їхню тупість сталася така ситуація. Це ж як треба взагалі не поважати людей... Нема слів. Пропоную згадати про цих "газдів" перед наступними виборами. Думайте за кого голосуєте, бо так і далі будемо по ямах їздити і в ямі жити

Вангуємо. Ставки не приймаються 2023-11-17 / 02:12:05
Ачей знесе в черговий раз ту конструкцію, раз виліз на міст піаритися. То вже як традиція: Микита на мюст, мюст - за водою...

Рахівянин 2023-11-16 / 20:17:09
Де ти був раніше піарщик Микита. Міст ще не готовий а ти кончений вже всі лаври приписуєш собі любимому, а швидкі допомоги з хворими щоденно їздять тим бездоріжжям бо то дорогою назвати важко. Ти ж навірно нею не їхав, а комфортно доїхав до Бедевлі а там пофотографувався для журналістів, тебе "голодного" зустріли, накормили і.т д.все як полагаєсч для таких кончених чинуш як ти і комфортно повернувся в Ужгород. А простий народ далі б'є машини, швидкі возять хворих і непритомних, які помирають по тій дорозі, поліція не встигає на злочини, пожежна на пожежі. Але тобі всерівно бо тож не твої проблеми. Дай боже щоб тебе непритомного возили щодня 24/7 може хоч тоді проснеться в тобі якась людяність. Хоча про що я говорю, яка людяність у СБУшника..

Іва 2023-11-16 / 14:09:35
Цілий готовий міст подарували Закарпатцям, а контрабандист Микита не може його змонтувати, ще і бюджетні гроші на монтажі краде. Будівництво віку.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини