Види ремонту квартир

Ремонт - це саме те, що потрібно, коли потрібно оновити житло, зробити його більш затишним та функціональним. Виокремлюють 3 основних види: косметичний, капітальний та дизайнерський. Головна відмінність між ними у складності та об'ємів будівельних робіт. Перші два з них маютьнайбільший попитом серед замовників. Детально розберемо особливості кожного з них різновидів ремонту далі.


Косметичний ремонт квартири

Вважається найпростішим та найбюджетнішим варіантом. Тому виключені будь-які кардинальні зміни та втручання у конструкційні елементи. Його головна мета - покращити зовнішній вигляд приміщення. В середньому, косметичний ремонт потрібен 1 раз на 5 років.

Косметичний ремонт квартири не займає багато часу. Але важливо, що при цьому усі комунікації знаходяться у відмінному стані. Якщо це не так, краще не витрачатися на цей варіант і одразу перейти до капітального оновлення.

У яких випадках замовляють косметичний ремонт:

  • Продаж житла. Презентабельність приміщення може суттєво вплинути на ціну.
  • Якщо приміщення потребує мінімального оновлення після багаторічного користування. Періодично кожному власнику хочеться дещо освіжити житло.
  • Пошук орендаря. Квадратні метри зі свіжим ремонтом швидко здаються.

Зазвичай косметичний ремонт включає в себе покраску стін та стелі, оновлення підлогового покриття, заміну розеток та вимикачів. Інколи до цього списку також можуть додаватися заміна дверей, сантехніки.

Капітальний ремонт квартири

Капітальний ремонт квартири чи приватного будинку - це комплекс складних монтажних робіт. Зносяться старі та будуються нові міжкімнатні конструкції. Здійснюються роботи щодо перепланування приміщення. Повністю змінюються системи комунікацій (електрика, вода, опалення).

Цей тип ремонту займає більше часу та потребує більших витрат. Вимагає залучення команди спеціалістів різного профілю. Підходить для новобудов та вторинного житлового фонду.

У яких випадках замовляють капітальний ремонт:

  • Після покупки нового житла. Аби зробити все з урахуванням власних потреб.
  • Якщо потрібно повністю оновити приміщення після довгого користування. Це актуально для квартир, що було 10 і більше років у безперервній експлуатації.
  • Після затоплення, пожежі. Нажаль, через такі неприємні ситуації житло часто потребує повного відновлення.

Житло точно потребує капітального ремонту, якщо комунікації вийшли з ладу, покриття стін, підлоги чи стелі має помітні пошкодження. Або ж дизайн інтер'єру вже вийшов з моди.

Дизайнерський ремонт квартири

Головна особливість цього типу ремонту - унікальність. У роботі використовуються матеріали преміум класу. Застосовуються сучасні технології будівництва.

Передбачається індивідуальна розробка дизайну під конкретний об'єкт. Дизайнер, орієнтуючись на побажання господарів та актуальні модні тенденції, створює ескіз нового житла. Продумує поєднання кольорів та текстур. Підбирає текстиль, меблі, декор.

В яких випадках замовляють дизайнерський ремонт:

  • Перед здачею житла в оренду. Після такого оновлення можна здавати нерухомість у сегменті люкс.
  • Після купівлі нового житла. Особливо це стосується новобудов, де голі стіни дозволяють реалізувати більшість стильних дизайнерських проектів.
  • Якщо хочеться повністю оновити наявні квадратні метри. І крім повної реновації отримати модний інтер'єр.

Дизайнерський ремонт підходить для квартир будь-якого метражу. Навіть з маленького житла є можливість створити справжній витвір мистецтва.

Бюджет дизайнерського ремонту значно вищий за інші види. Разом з тим, займає більше часу. Але при цьому є можливість отримати оригінальне оформлення приміщення, яке не зустрінеш в інших.

Як вибрати правильний тип ремонту?

Приймаючи рішення про початок робіт, варто визначитися з тим, який різновид ремонту обрати. Ми виділили 3 ключові фактори, які точно варто взяти до уваги:

  1. Враховуйте стан житла. Варто скласти список того, що точно потребує оновлення у квартирі. Можливо косметичний ремонт вже буде не доречним і варто замовляти капітальний ремонт.
  2. Визначтеся з орієнтовним бюджетом. Важливо чітко розуміти, скільки ви готові витратити. Адже, наприклад ціни на ремонт квартир в Київі, досить високі.
  3. Зауважте строки, які ви можете виділити для ремонту. До прикладу, на даний момент ви не маєте змоги залишити квартиру на довго під капітальний ремонт. І поки готові зупинитися на косметичних роботах.

Враховуйте зазначені аспекти при виборі ремонту. А також не забувайте уважно вибирати команду майстрів для виконання будівельних робіт. В обраній компанії можна отримати консультацію з основних питань, а також попередній кошторис проекту. Все це дуже корисно для прийняття остаточного рішення.

Отже, підсумуємо головне. Будівельні компанії зазвичай пропонують виконати косметичний, капітальний чи дизайнерський ремонт. Косметичний ремонт полягає у покращенні зовнішнього вигляду житла без серйозних будівельних робіт. Якщо ми говоримо про капітальний ремонт, то це комплексне оновлення житла з повною заміною комунікації. Дизайнерський ремонт - це проект класу люкс, в якому основна ставка робиться на дорогі матеріали і авторський інтер'єр.

12 листопада 2023р.

Теги: ремонт, квартира

НОВИНИ: Різне

16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
» Всі новини