В Ужгороді розповіли про інцидент, коли дівчина отримала опіки, випивши напій із бузини (ФОТО)

В Ужгороді відбулася пресконференція, головною темою якої став інцидент, який трапився нещодавно в кафе «Фігля» у Мукачеві, де дівчина, випивши напій, з опіками потрапила до реанімації. Поліція відкрила провадження.

В Ужгороді розповіли про інцидент, коли дівчина отримала опіки, випивши напій із бузини (ФОТО)

Свою позицію стосовно випадку оприлюднив Ярослав Фуглевич, директор ТОВ «Джерела Карпат», продукт якого фігурує у випадку. Директор прокоментував ситуацію та пояснив, чому заперечує причетність підприємства. 

«ТОВ «Джерела Карпат» (ТМ «Карпати насолоджуйся») створена у 2015 році зі зруйнованого заводу, зібрали колектив і виготовляємо якісні продукти. В основі нашої місії - познайомити людей з чистими карпатськими продуктами. Один з наших продуктів - напій з бузини, який останнім часом демонструють і кажуть, що він міг призвести до якихось негативу по відношенню до споживача», - коментує Ярослав Фуглевич.

За його словами, напій з бузини підприємство виготовляє один раз у році.

«Один раз у році збираємо бузину, коли вона цвіте, і наступний день переробляємо. Все потрапляє в одну ємність-300 літрів, з якої виходить 1000 пляшок. Процедура така: нагрівається вода до температури 100 градусів, додаємо цукор і по трубах цей напій потрапляє у буферну ємність, далі- лінія розливу, спеціальний станок, який розливає сироп зразу у18 пляшок, перед цим у пляшки кладеться гілка бузини. Наша позиція -- не використовувати жодних консервантів, жодної хімії. Продукція проходить процес стерилізації, що виключає наявність бактерій, кожну партію ми перевіряємо, є внутрішня дегустаційна комісія». Виходячи із схеми виготовлення я заявляю, що неможливо, щоб якісь отруйні чи шкідливі речовини потрапили у пляшку. Якщо б це було, то це було б не в одиничному випадку»,- пояснює Ярослав Фуглевич. 

Директор підприємства зауважив, що завод сертифікований, а продукція крім України постачається закордон: США, країни Балтії, інші країни Європи. Ярослав Фуглевич також каже, що є чимало питань до пляшки, з якої була випита рідина, і яка фігурує на фото та відео в соцмережах, і склянки, куди наливали рідину. А також розповів, що до нього звернулася адвокатка потерпілої, яка запропонувала виплатити 50 тис.доларів.  «Я запросив адвоката прокоментувати своє бачення ситуації на пресконференції», - додав Я.Фуглевич.

Правоохоронці розслідують інцидент. Про деталі розповіла Катерина Хижняк, речниця Закарпатської обласної прокуратури. 

«28 вересня на лінію «102» про випадок повідомив заявник, сказав що вони з дружиною перебували в одному з місцевих кафе, вона випила бузиновий напій, різко погіршилося самопочуття, дістала отруєння, опіки ротової порожнини, після чого була госпіталізована до реанімаційного відділення лікарні. Наразі потерпіла перебуває у медичному закладі в Ужгороді,  триває процес лікування, - коментує Катерина Хижняк. -  Було розпочате кримінальне провадження за статтею 128 ККУ. Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження. Днями правова кваліфікація у провадженні була змінена. Зараз це ч.1 статті 325 ККУ. Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Триває розслідування. Наразі немає жодної особи, кому оголошено підозру. Встановлюються всі обставини події». 

За словами Катерини Хижняк, правоохоронці вилучили залишки рідини, а також всю партію напою, яка була закуплена для реалізації (трохи більше 20 пляшок). За постановою слідчого призначено проведення комплексної судової експертизи, щоб зрозуміти, який вміст був у рідині, і чи був ідентичний до тих, що містилися в інших пляшках.

«Сам заклад сприяв слідчим діям, надані зразки напоїв, також заклад повідомив, що продукцію закуповують півтора роки. До цього не було жодних нарікань. Також повідомили, що пляшка, подана відвідувачам, була перша з останньої закупленої партії. Все, що було закуплено вилучено правоохоронцями. Триває досудове розслідування. В якості свідків було допитано і працівників закладу. Допити ще будуть тривати і з потерпілою стороною і представником виробника також. Справа перебуває на контролі в Мукачівській окружній прокуратурі».

 
06 жовтня 2023р.

Теги: опіки, напій

Коментарі

було діло 2023-10-08 / 12:16:00
колись при сересере у сваляві один неадекват спеціально залив у фляшку каустичну соду і пустив на лінію. Тоже було отруєння - вантажник магазину випив з горла. Влітку. Нічого не стверджую. Просто пригадалося

Василь 2023-10-06 / 19:50:22
Хотіли грошей з підприємства стрясти

Прокурор 2023-10-06 / 19:19:33
Є гроші то є правда, а ні то ні

НОВИНИ: Соціо

21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 6
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
» Всі новини