"Фтизіатрія" на 1,7 млн закупить промислові пральні та сушильні машини у родича головбуха Закарпатської ОВА, який володіє газовидобувною компанією

Комунальне некомерційне підприємство «Обласний клінічний фтизіопульмонологічний лікувально-діагностичний центр» Закарпатської облради уклало три угоди з ФОПом Сергієм Олександровичем Назаркіним на загальну суму 1,73 млн грн.

"Фтизіатрія" на 1,7 млн закупить промислові пральні та сушильні машини у родича головбуха Закарпатської ОВА, який володіє газовидобувною компанією

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Для потреб тублікарні ОКТМО «Фтизіатрія» в с. Нижня Апша Тячівського району Закарпатської області КНП «Обласний клінічний фтизіопульмонологічний лікувально-діагностичний центр» Закарпатської облради провело закупівлю:

  • високоефективних непідресорених пральних машин з віджимом – 2 шт. (лот №1 - пральні машини),
  • професійних підресорених пральних машин – 2 шт. (лот №1 – пральні машини),
  • промислових сушильних машин – 2 шт. (лот №2 - промислові сушильні машини),
  • промислової прасувальної машини для прямої білизни – 1 шт. (лот №3 - прасувальна машина),
  • побутових пральних машин – 5 шт. (лот №4 - побутові пральні машини).

На відкритих торгах з особливостями за лот №1 (пральні машини) конкурували ТОВ «Епіцентр К» та ФОП Сергій Олександрович Назаркін. Остаточна пропозиція ФОПа Назаркіна була на 1 грн вищою за пропозицію ТОВ «Епіцентр К», яку, однак, відхилили через скаргу Назаркіна щодо невідповідності пропозиції «Епіцентр К» тендерній документації: учасник пропонував професійну підресорену пральну машину вагою 150 кг, тоді як, згідно із технічним завданням, замовнику потрібна була техніка вагою не більше 120 кг.

У підсумку перемогла пропозиція ФОПа Сергія Назаркіна. Згідно зі специфікацією, переможець має поставити замовнику дві високоефективні непідресорені пральні машини з віджимом модель UA240 по 349 тис. грн за шт. та дві професійні підресорені пральні машини модель SF по 141 тис. грн.

Пропозицію на лот №2 (промислові сушильні машини) та лот №3 (прасувальна машина) подав лише ФОП Сергій Назаркін. Згідно із специфікаціями, підприємець поставить замовнику дві промислові сушильні машини модель UDR680 по 239,8 тис. грн та одну промислову прасувальну машину для прямої білизни модель I30-160 по 279,8 тис. грн. Усі ціни вказані без ПДВ.

На лот №4 (побутові пральні машини) пропозиції ніхто не подав.

Згідно із документами із пропозиції переможця лотів тендеру Сергія Назаркіна, він поставить замовнику пральні, сушильні та прасувальну машини американського бренду професійного обладнання для пралень UniMac, які випускаються групою компаній Alliance Laundry Systems (ALS, США). Найближчі до України потужності виробництва знаходяться на сході Чеської Республіці у м. Пршибор. Це місце виробництва засвідчено також печаткою на технічних паспортах моделей у складі тендерної пропозиції. 

Офіційні дистриб'ютори UniMac в Україні ТОВ «Нова колор» та ТОВ «Нова колор груп» на тенедри йдуть з пропозиціями, які дещо відрізняються від пропозицій ФОПа Сергія Назаркіна як у менший, так і у більший бік. Так, КЗ Львівської обласної ради «Поповицький психоневрологічний інтернат» придбав промислову пральну машину моделі UA240 за 350 тис. грн без ПДВ, а КНП «Окнянська багатопрофільна лікарня» Одеської області – за 285,6 тис. грн без ПДВ. Ця ж лікарня, а також Центральна міська клінічна лікарня у м. Дружківка Донецької області придбали професійну пральну машину моделі SF за 109 тис. грн без ПДВ.

У інтернет-магазині продавця техніки для пралень промислова прасувальна машина моделі I30-160 виробництва Рrimus, аналог моделі виробника UniMac, коштує 151 тис. грн.

ФОП Сергій Назаркін зареєстрований у смт. Великий Березний Ужгородського району та здійснює основну підприємницьку діяльність у сфері оптової торгівлі деревиною, будівельними матеріалами і санітарно-технічним обладнанням. Сума угод, укладених через «Прозорро», – 4,5 млн грн. Найбільше замовлення ФОПа – від ОКТМО «Фтизіатрія» на 1,73 млн грн.

Сергій Назаркін також засновник і бенефіціар ТОВ «Хорека еквіпмент», що займається торгівлею професійного обладнання для кафе, ресторанів і їдалень. Сума договорів ТОВ, укладених через «Прозорро», – 1,27 млн грн.

Також Назаркін теперішній засновник і бенефіціар газовидобувної компанії – ТОВ «Петровська бурова компанія» з реєстрацією у м. Києві. У березні 2023 року Назаркіну компанія перейшла від мешканця м. Мукачево Олега Гмитроня. ТОВ «Петровська бурова компанія» раніше належала киянину Сергію Апостолака, котрий у 2021 році очолив сектор з енергоефективності Державного агентства водних ресурсів України.

Згідно із даними реєстру декларації НАЗК, Сергій Назаркін є членом сім’ї начальниці відділу з питань фінансово-бухгалтерської роботи, матеріального резерву та технічного захисту інформації – головного бухгалтера Закарпатської обласної військової адміністрації Діани Назаркіної.

Олена Мудра

28 вересня 2023р.

Теги: Фтизіатрія, тублікарня, закупівля

Коментарі

правда 2023-10-01 / 07:26:34
фтизіатрію роки грабує пп беркут в особі Липчей В.В., який не виходить із судів

констатація 2023-09-28 / 17:43:53
Що, Анатолій, гузиця підгорає? :) Не знаєш, для чого ця стаття? Щоби люди бачили, як ви народні гроші по своїх кишенях тирите.
Що значить "міфічні куми"? То член сім'ї бухгалтерки ОВА Назаркіної отой Назаркін, чи ні?
Вам би, злодіям прикоритним, зараз тихо на гузиці сісти, раз уже розписали закупівлю під своїх, а не наїжджати на журналістів і всіх інших. Бо так не довго загриміти з рубрики Соціо в рубрику Кримінал. Бо вже навіть по цій закупівлі є питань більше, ніж описала авторА якщо переглянути інші і співставити методи, то багато чого цікавого вималюється )

Анатолій 2023-09-28 / 13:41:42
Зовсім не зрозуміло, для чого ця стаття! Всі відомості про майбутні тендери - є у відкритому доступі. Хто хоче- подавайте пропозиції. Но ж ні.... треба написати нікому не потрібну статтю ппо людину, яка професійно займається постачанням даного обладнання! Але видно, що інший постачальник "Епіцентр ", який лізе куди не попадя. Де тут що поганого і в чому правопорушення- ніхто не знає. Но обовязково необхідно написати про "якихось " міфічних кумів і т.д. Подавайте документи і вигравайте. Хто вам заважає? А переможцю торгів Удачі і добробуту

май русин 2023-09-28 / 12:21:22
Читачу, кідь при бюджетнім валовови ся товчуть єнні "всі між собою родичі :-) - вуйки, стрийки, куми , дядьки та інш.", то йсе ся називать корупція

Читачу 2023-09-28 / 11:35:09
Ага, на Закарпатті всі куми, але от тільки чому моїм кумам нічого з бюджетного пирога не перепадає. І мені, як кумові, теж

Prozorro 2023-09-28 / 08:46:49
Хоть-про що.
Я так і не зрозумів, а в чому саме полягає порушення законодавства України?

Чубірко 2023-09-28 / 08:40:27
Звичайно комунальні заклади області можуть купити тільки в оточення Микити вітьки. Інакше кримінал.

Велике прання 2023-09-28 / 08:33:35
О, у коментарі прийшли "великі пралки", відбвлювати репутацію замовника і постачальника. Усе в сім'ю))))

До автора публікації 2023-09-28 / 08:26:41
А де такий заклад як ОКТМО "Фтизіатрія" знайшли?

Читач 2023-09-28 / 08:22:26
І що??? Ну закупили. А в чому новина? Таких новин сотнями щодня на прозорро. В сімейних стосунках? Так то Закарпаття - тут всі між собою родичі :-) - вуйки, стрийки, куми , дядьки та інш.

НОВИНИ: Соціо

13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
» Всі новини