Ужгородські комунальники віддадуть фавориту-комунальнику та його ФОПу-"піджаку" чергові 4,5 млн грн на озеленення і підрізання дерев

Комунальне підприємство «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» Ужгородської міської ради уклало дві угоди на 4,5 млн грн.

Ужгородські комунальники віддадуть фавориту-комунальнику та його ФОПу-"піджаку" чергові 4,5 млн грн на озеленення і підрізання дерев

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Першу угоду на 3,2 млн грн уклали з ТОВ «Зеленгосп-Ужгород», яке було єдиним учасником відкритих торгів з особливостями на закупівлю послуги з благоустрою території м. Ужгорода, а саме послуги з санітарної та формувальної обрізки дерев та живоплоту.

Послугу з підрізання дерев мають надати до 31 грудня 2023 року. Згідно із договірною ціною, підрядник обріже сухі гілки на 200-х деревах за ціною 1123,26 грн за дерево, обріже сухі крони на 158-ми деревах за ціною від 1432,23 грн до 9820,49 грн за одне дерево залежно від діаметру стовбура та потреби залучення верхолазів. Також підрядник вручну підстриже 13644 м живоплоту за ціною 41,51 за 1 м та сформує крони на 1125 кущах за ціною 29,35 за шт. Прибирання території та утилізація листя та гілок після обрізки дерев, що включає збирання та навантаження рештків, їх перевезення на подрібнення та вивезення по полігон ТПВ загалом коштує майже 2 млн грн.

Ціни, за якими ТОВ «Зеленгосп-Ужгород» надає послуги з обрізки нині у два рази дешевші, ніж на аналогічні послуги, надані у квітні 2023 року, коли обрізка одного дерева коштувала від 11031,96 грн до 21489,69 грн.

Другу угоду, на 1,2 млн грн, уклали з ФОПом Борисом Валерійовичем Жученком за підсумками відкритих торгів з особливостями на закупівлю послуги з озеленення територій та утримання зелених насаджень.

До 30 жовтня за договірною ціною підрядник повинен підготувати грунт на площі 2080 кв.м. та висадити 45 тис. цибулькових за ціною 15 грн за шт. та 300 кущів (живої огорожі) за ціною 160 грн за шт., які потім має поливати та прополювати на площі 10400 кв.м. Клумби розташовані на площах Ш.Петефі, Г.Кірпи, Б.Хмельницького, Дружби Народів, Народній, Поштовій, на Православній набережній, на проспекті Свободи та вулицях. Перемоги, М.Боб’яка, Т.Легоцького, Возз’єднання.

Переможець першої закупівлі ТОВ «Зеленгосп-Ужгород» засноване у 2019 році і працює у напрямку надання ландшафтних послуг, зареєстроване у м. Ужгород. Засновником, кінцевим бенефіціаром та директором ТОВ є Іван Опаленик.

Сума договорів компанії, укладених через «Прозорро», становить 23,6 млн грн. Основні замовники послуг: КП «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» Ужгородської міської ради – 5 угод на суму 12,1 млн грн, та департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради – 11 угод на суму 11,4 млн грн.

Згідно із даними декларацій НАЗК, у 2016-18 роках Опаленик обіймав посаду заступника директора комунального підприємства зеленого господарства «Агромікс» Ужгородської міської ради, яке ліквідували у 2020 році. У тому ж 2020 році Іван Опаленик балотувався до Ужгородської міськради від політичної партії «За майбутнє», але депутатом не став.

Згідно із даними аналітичної системи YouControl, Іван Опаленик є бенефіціаром ТОВ «Зеленбуд-Ужгород», де його бізнес-партнеркою є донька Яна Опаленик. А також отримувачем доходу у ТОВ «Ужагромікс», де бізнес-партнерами Опаленика є депутати різних рад, працівники поліції, колишні працівники прокуратури та КП «Агромікс».

Переможець другої закупівлі ФОП Борис Жученко є «піджаком» родини Опаленик.

Борис Жученко зареєстрований у м. Ужгороді і вже понад 20 років провадить підприємницьку діяльність у сфері технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів. На що вказує також ідентифікація мобільного номеру, вказаного ФОПом при реєстрації, через застосунок для ідентифікації абонентів Getcontact: інші абоненти підписали чоловіка, зокрема, як «Борис Шиномонтаж», «Шиномонтаж Кам’яниця», «Боря Вулканізація», «Автогосподарство» тощо.

Вперше участь у держзакупівлях підприємець узяв у лютому 2021 року. На закупівлі без використання електронної системи «Прозоро» КП «Комунальне господарство» села Кам’яниця Оноківської громади Ужгородського району уклало з ним договір на 49,5 тис. грн на надання послуг по збору та вивезенню сміття у селах Кам’яниця та Гута Ужгородського району.

З вересня 2022 року Борис Жученко перемагав на закупівлях послуг з обрізки дерев та озеленення територій, замовником яких були КП «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» Ужгородської міської ради та відділ житлово-комунального господарства та благоустрою Холмківської сільської ради Ужгородського району. Згідно із поданими на один із таких тендерів документами учасника, техніку, а також виробничі та адміністративні приміщення по вулиці Станційна 56 в Ужгороді, йому забезпечує ФОП Яна Опаленик. Іван Опаленик, за документами, «працевлаштований» у Бориса Жученка радником.

Згідно із інформацією із аналітичної системи Clarity Project, під час участі у тендерах Борис Жученко вказує контактний номер телефону, який застосунок Getcontact ідентифікує як мобільний номер жінки-бухгалтера ТОВ «Зеленгосп-Ужгород» та ТОВ «Ужагромікс».

Сума угод, укладених з Борисом Жученком через «Прозорро», становить 8,02 млн грн.

Олена Мудра

27 вересня 2023р.

Теги: озеленення, обрізка, Зеленгосп, Ужагромікс, Опаленик, Жученко

Коментарі

Loci 2023-09-27 / 19:03:36
Цей фопик прокладка прозора жеки тракториста
Вот хто окрадае людей

НОВИНИ: Соціо

13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
» Всі новини