"Сила Карпат", психологічне здоров’я, чітке мовлення: "Щасливі діти" зустрічають осінь на Закарпатті одразу кількома активностями

Відновлення завдяки цілющій силі Карпат, психологічна підтримка на консультаціях із психологом, логопедичний супровід і заняття для дітей з дефектами мовлення – одразу кількома активностями розпочали цьогорічну осінь у ГО «Щасливі діти».

"Сила Карпат", психологічне здоров’я, чітке мовлення: "Щасливі діти" зустрічають осінь на Закарпатті одразу кількома активностями

Успішно завершивши низку літніх заходів, до яких цьогоріч вдалося залучити понад 900 учасників, ГО «Щасливі діти» зустрічає осінь одразу з кількома тематичними активностями.

Для жінок із дітьми в організації розробили програму реабілітації та відновлення «Сила Карпат», яка покликана допомогти жінкам-переселенкам, волонтеркам, дружинам захисників України з дітками відновити життєві сили, надихнутися творчістю, наповнитися енергією та цілющою силою Карпат. Захід матиме форму дводенного ретриту, загалом впродовж осені заплановано провести 6 відновлювальних вікендів. 

Перший проходитиме на базі одного з рекреаційних закладів у Хустському районі вже у прийдешні вихідні, 23-25 вересня. Програмою відпочинку передбачені оздоровчі та спа-процедури, творчі майстер-класи, анімаційні програми та розваги для дітей, арт-терапія, розвантажувальні зустрічі з психологом тощо. Реєстрація на перший вікенд вже завершена, днями на сторінці ГО «Щасливі діти» буде відкрито набір на другий ретрит.

Для тих, хто потребує допомоги психолога, «Щасливі діти» відкрили реєстрацію на індивідуальні консультації психолога/коуча для усіх. Проєкт розрахований на дорослих і дітей, які постраждали від війни, і які потребують психологічної підтримки, стабілізації та корекції психо-емоційного стану. Психологічні консультації проводить кваліфікована психологиня, тренерка, арттерапевтка, авторка психологічних трансформаційних ігор Ксенія Малаховська. Зустрічі можуть відбуватися як очно, так і в онлайн-форматі. Утім, в будь якому разі, для того, аби потрапити на консультацію, необхідно завчасно здійснити запис. Реєстрація відбувається за посиланням.

Також «Щасливі діти» відкрили реєстрацію на індивідуальні заняття з логопедом-дефектологом для діток дошкільного та молодшого шкільного віку, які мають проблеми з мовленням. На заняттях кваліфіковані логопеди допоможуть дітям розвивати мовне дихання, виразність мовлення, логічне мислення, навички самоконтролю над вимовою звуку «р»; розвивати фонетико-фонематичні процеси;  удосконалювати навички звукового аналізу слова, складової структури слова; поповнювати активний і пасивний словник. Тривалість одного заняття становить 40-60 хвилин, записатися на нього можна, заповнивши відповідну анкету.

Крім того, незабаром стартує набір на дитячо-батьківські групи для занять із психологом. За результатом відбору буде сформовано 2 групи, які впродовж жовтня-листопада матимуть зустрічі із психологом у форматі мама+дитина. Заняття покликані допомогти постраждалим від війни родинам відновити емоційний стан, встановити довірливі відносини, сприяти формуванню форм поведінки, пов'язаних зі співпрацею, взаємодопомогою, відповідальністю і самостійністю.

Всі активності безкоштовні. Аби не пропустити можливість реєстрації, за анонсами можна слідкувати на сторінці ГО «Щасливі діти», а також – на телеграм-каналі «Пташка».

Програма підтримки здійснюється в рамках реалізації проєкту "Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки" (ER-AA-UKR-2023). Проєкт реалізується Благодійною Організацією Благодійний фонд Комітет медичної допомоги в Закарпатті - CAMZ у співпраці з ГО "Щасливі діти" за підтримки terre des hommes та фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

18 вересня 2023р.

Теги: Сюзева, Щасливі діти, активності

НОВИНИ: Соціо

21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 6
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
» Всі новини