Ужгород прощатиметься із полеглим у війні захисником Олександром Грабаром (ФОТО)

23 квітня 2023 року противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та танковий обстріл позицій підрозділів Сил Оборони України в районі населеного пункту Бахмут, Донецької області.

Ужгород прощатиметься із полеглим у війні захисником Олександром Грабаром (ФОТО)

Унаслідок штурму, виконуючи бойові завдання з оборони України від ворога, отримав осколкове поранення стегна водій-номер обслуги 2 зенітного артилерійського відділення зенітного ракетно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки військової частини А7369, сержант Олександр Грабар.

Отримавши першу медичну допомогу на евакопункті, в ніч на 24 квітня 2023 року, в результаті артилерійського обстрілу евакопункту, Олександр зник безвісти, після чого була здійсненна безрезультатна спроба встановити зв’язок із ним, за допомогою особистих засобів зв’язку.

Більше місяця рідні та близькі молилися з надією в серці, що зниклий безвісти сержант живий. Але дива, на жаль не сталося...

Завдяки пошуковій групі цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, сержант Олександр Грабар, 30 травня 2023 року, був знайдений в морзі одного з медичних закладів м. Дніпра, куди був доставлений на стаціонарне лікування та опізнаний військовослужбовцями пошукової групи. Встановлено, що перебуваючи на лікуванні у стаціонарі в медичному закладі від отриманих множинних осколкових поранень тіла – Олександр помер в лікарні 25 квітня 2023 року, перебувавши в статусі, як невідомий. 

Олександр Грабар – корінний ужгородець. Народився 25 серпня 1970 року, другим сином, у родини внука губернатора Підкарпатської Русі – Костянтина та його дружини Марти Грабарів в м. Ужгороді. Навчався в ЗОШ №9 м. Ужгорода, після закінчення якої, продовжив навчання в профтехучилищі №5, яке успішно закінчив в 1988 році, здобувши професію – слюсар. По закінченню училища проходив строкову військову службу у військах протиповітряної оборони, під час якої був нагороджений відзнакою командира частини – «Відмінник військової служби».

Перебуваючи на посаді командира стрілецького відділення, звільнився з строкової військової служби у званні «Сержант». Ще з шкільних років, Олександр активно займався технічними видами спорту, зокрема – мотокросом, де досягав великих та значних успіхів. Це захоплення і визначило його фах в сфері ремонту автомобілів, ставши професійним майстром-ремонтником. Також з дитинства захоплювався риболовлею. Добровільно вступив до лав Збройних Сил України.

У понеділок, 5 червня 2023 року з 11.30 год., від Будинку Побуту м. Ужгорода до площі Народної, рушатиме траурний кортеж з Героєм України – сержантом Олександром Грабарем.

МАРШРУТ ПЕРЕМІЩЕННЯ КОРТЕЖУ: 11.30 год.: Будинок Побуту вул. Мукачівська – Станційна – Проспект Свободи – Швабська – площа Петефі – вул. Льва Толстого – площа Богдана Хмельницького – Дружби Народів – площа Народна, пам’ятник Т.Г. Шевченка. Просимо всіх в цей час вийти на узбіччя дороги зазначеного маршруту та віддати останню шану бійцю, зустрівши його «живим коридором» з квітами, запаленими свічками, прапорами.

О 13.00 год. на площі Народній, розпочнеться чин похорону, церемонія прощання та військового почту загиблого Героя України сержанта Олександра Грабара, після чого, о 14.10 год., вирушить траурний кортеж до Пагорбу Слави, де відбудеться поховання Героя – Алея Слави (кладовище Кальварія).

МАРШРУТ ПЕРЕМІЩЕННЯ КОРТЕЖУ: Народна – Довженка – Поштова – Жупанатська – Тиха – Пагорб Слави. Просимо всіх в цей час вийти на узбіччя дороги зазначеного маршруту та віддати останню шану бійцю, зустрівши його «живим коридором» з квітами, запаленими свічками, прапорами.

У полеглого Героя, якого рідні називали Шони, залишилися мати, доньки, брат та онучка, яка народилась під час його служби в лавах ЗСУ. 

02 червня 2023р.

Теги: війна, прощання, захисник, Олександр Грабар, полеглий

Коментарі

Віктор 2023-06-02 / 16:45:10
Щирі співчуття рідним і близьким!Вічна память!Шана Герою!

НОВИНИ: Соціо

00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 1
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
» Всі новини