У Виноградівській громаді міськрада та поліція допомагають бізнесу привласнити комунальний стадіон площею 1,8 га (ФОТО, ВІДЕО)

Прокуратура постанову про закриття кримінального провадження скасувала лише через понад два місяці, коли отримала чергові підтвердження пошкодження і привласнення комунальної власності.

У Виноградівській громаді міськрада та поліція допомагають бізнесу привласнити комунальний стадіон площею 1,8 га (ФОТО, ВІДЕО)

У селі Великі Ком’яти Виноградівської громади Берегівського району уже кілька років міська рада та місцева поліція відмовляються визнавати та помічати, як місцевий підприємець задля розширення власного бізнесу привласнює комунальне футбольне поле загальною площею 1,79 га.

Публічна історія почалась у травні 2021 року, коли громадськості вперше показали стан стадіону у Великих Ком’ятах: занедбаний, пошкоджений важкогабаритною технікою та без вільного доступу – під’їзди до поля та його частина були засипані будівельними матеріалами . Спеціально створена комісія Виноградівської міської ради, яка вивчала питання пошкодження комунального майна та обмеження доступу, підтвердила також факт самозахоплення частини стадіону, однак у своєму акті зобов’язала місцевого підприємця-власника будівельних матеріалів лише звільнити від них комунальну територію. У міській раді офіційно проігнорували той факт, що через футбольне поле підприємець проклав дорогу до однієї із своїх ділянок.

Загарбником комунального футбольного поля є власник сусіднього із стадіоном заводу по виробництву кормів для домашніх тварин під торговою маркою Carpathian Pet Food Андрій Хрипта. Також йому належать земельні ділянки, що оточують футбольне поле з усіх боків. У 2020 році Хрипта невдало балотувався до Закарпатської обласної ради від політичної партії «Європейська солідарність».

Схематичне зображення самовільно прокладеної дороги через стадіон, надане чиновниками Виноградівської міськради журналістці, яке, однак, не було вказано у акті комісії від 23 липня 2021 року

Викликані на місце порушення працівники Виноградівського відділу Берегівського відділення ГУНП у Закарпатській області спільну заяву від мешканців Виноградівської громади прийняли, однак дані до ЄРДР не внесли.

Травень 2021 року

За рік, у липні 2022 року у скарбничку порушень підприємець Хрипта, окрім  привласнення та пошкодження комунального майна, додав ще одне: самовільно забетонував частину сільської дороги, що веде до заводу та стадіону. Цього разу виноградівські поліціянти, за заявою журналістки Олени Мудри, відомості до ЄРДР внесли та розпочали досудове розслідування вищезгаданих фактів за ч. 1 ст. 197-1 (Стаття 197-1. Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).

Липень 2022 року

Наприкінці 2022 року кримінальне провадження закрили на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК через встановлення відсутності в діянні складу кримінального правопорушення. При цьому дізнавачі Виноградівського ВП проігнорували вимогу цієї ж статті і не надіслали заявниці копію постанови про закриття.

Підставою для поліціянтів вважати, що у самозахопленні комунальної власності відсутнє кримінальне правопорушення, дозволила відповідь Виноградівської міської ради після повторного комісійного обстеження стадіону за дорученням Берегівської окружної прокуратури у якій вказано, що факту самовільного зайняття стадіону не виявлено.  

Скриншот частини атку комісії Виноградівської міської ради, у якому посадовці і депутати офіційно збрехали поліції про відсутність пошкоджень і самозахоплення комунального майна

Про закриття провадження заявниця дізналась у квітні 2023 року, після надсилання до Закарпатської обласної прокуратури звернення з відзнятими у лютому цього року черговими фотодоказами порушень та збільшення площі пошкодженого футбольного поля, яке підприємець Андрій Хрипта перетворив на дорогу для доїзду до своєї власності.

Лютий 2023 року. Фото місць обмеження і їхнє розташування навколо стадіону.

Пошкодження з північної сторони і будівельні суміші на ділянках комунальної власності

Після звернення Виноградівський відділ Берегівської окружної прокуратури скасував постанову про закриття кримінального провадження і досудове розслідування у справі самовільного займання стадіону підприємцем поновили.

Олена Мудра

19 травня 2023р.

Теги: стадіон, Великі Ком'яти, Хрипта, Carpathian Pet Food

Коментарі

Мадяркумятець 2023-05-22 / 21:24:11
А чому не говорять ош Веремучка-Костелебаня на сись стадіон уже кучу гроши прихватизовала та нич не вчинила, а типирька пуднимать бурю у погарови оби самів сухов із води уйти. Най тот начальник міліції та прокурор разом із Костелебаньов сядуть у тюрьму за вкрадні гроші,а папк най ся дале робиравуть.

Севлюш 2023-05-20 / 22:13:43
У нас у Берегові і Виноградові поліції немає Варга з Дорчиницьом лем чекають дату коли за цигаретлі ай ухилянту бізнесмени гроші завезуть а яник вискочить забрати се ай

Іван 2023-05-19 / 17:21:02
У Мукачеві міська рада допомагає прихватизувати комунальну землю стадіону Мукачівприлад. Видно не час доя стадіонів а час доя державну.

НОВИНИ: Кримінал

13:12
/ 1
Злодій із Собатина протягом кількох днів виніс із магазина в Іршаві товару на 10 тис. грн
23:16
/ 3
На Берегівщині керівник одного з підрозділів Управління ДСНС на Закарпатті системно приторговував метамфетаміном
15:04
У Ганичах на Тячівщині затримали місцевого наркоторговця
10:48
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
/ 1
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 3
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
» Всі новини