Бізнес-проект студента економічного факультету ЗакДУ Максима Яцка визнали кращим в Україні

Міжнародний благодійний фонд “Україна 3000”, який очолює Катерина Ющенко, підбив підсумки Другого Всеукраїнського молодіжного конкурсу “Новітній інтелект України”. Захід проводився з метою пошуку та підтримки обдарованої молоді, залучення її до активної наукової та суспільної діяльності, а також моніторингу свіжих ідей щодо розвитку малого і середнього бізнесу, економічної, соціальної та гуманітарної сфер.

 За цими тематиками були сформовані конкурсні номінації. Взяти участь в інтелектуальному змаганні моли змогу учні старших класів, студенти навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації та аспіранти й викладачі, вік яких не перевищує 35 років.
Загалом на конкурс надійшло 1608 робіт з усіх областей України. 250 переможців та призерів регіональних відбірних етапів зібралися на церемонію нагородження, яка проходила у столичному Українському домі за участі Голови Наглядової ради МБФ “Україна 3000” Катерини Ющенко, міністрів Івана Вакарчука, Юрія Павленка та Володимира Огризка, заступника Глави Секретаріату Президента Андрія Гончарука, президента Академії педагогічних наук України Василя Кременя, провідних науковців, педагогів, представників бізнесових підприємств і корпорацій.
Переможцями стали і представники Закарпатського державного університету – студент ІІІ курсу економічного факультету Максим Яцко та викладач, кандидат юридичних наук, доцент Михайло Савчин.
По приїзді Максим зізнався, що вперше взяв участь у подібному змаганні інтелектуалів. На конкурс у номінації бізнес-ідеї запропонував авторський бізнес-план виробничого підприємства з виготовлення сувенірів.
“Я довго думав, яка ніша в бізнесі ще не заповнена. – розповів переможець. - Виходив із пріоритетів Закарпатської області, яка багато в чому є унікальною. Потім відстежив такі види товару як брелоки, статуетки та картини, та зрозумів: це і є матеріал для відкриття власної справи. Окупність мого проекту – 120 днів. Початкові затрати – 65 тисяч грн. Щоправда, довелося врахувати інфляцію та економічну нестабільність, бо за час написання моєї роботи, скажімо, вартість бензину суттєво зросла. Однак бізнес все одно виходить вигідним. Я підрахував, що за рік можна отримати 198 тисяч грн. прибутку. На конкурсі було багато інших цікавих ідей. Наприклад, стосовно відкриття японського ресторану, впровадження технологій з використання біопального, переробки сміття, будівництва спортивного комплексу. Мабуть, членам журі моя схема сподобалася новизною і простим рішенням”.
За перспективний проект Максим Яцко у своїй віковій категорії отримав перше місце і нагороду в розмірі 5000 грн. Каже, що реалізовувати бізнес-план на практиці поки що не буде, оскільки пріоритетами наразі вважає навчання і наукову діяльність. Однак, невдовзі Максим таки планує повернутися до задуманого.
Михайло Савчин на конкурсі “Новітній інтелект України” посів друге місце у номінації “Гуманітарна тематика”. Його наукова робота стосувалася механізму якнайшвидшого входження України до Європейського Союзу.

Лариса Липкань, прес-служба ЗакДУ
09 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:03
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 3
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини