При обранні "запобіжки" головному "господарнику" Ужгорода Бабидоричу не затвердили самовідвід судді Малюка

Йдеться про розтрату майже пів мільйона бюджетних коштів, виділених на реконструкцію площі Поштової в обласному цетрі Закарпаття, а саме - влаштування чорних бордюрів з каменю, яких виявилось в суттєво меншій кількості, ніж в актах виконаних робіт.

При обранні "запобіжки" головному "господарнику" Ужгорода Бабидоричу не затвердили самовідвід судді Малюка

Як повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор, сьогодні, 29 квітня, слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Віталій Малюк мав розглянути два клопотання правоохоронців щодо директора Департаменту міського господарства Володимира Бабидорича у справі розтрати майже 470 тис грн бюджетних коштів, виділених на реконструкцію площі Поштової в Ужгороді.

Йдеться про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади. Однак перед початком засідання суддя В.Малюк заявив собі самовідвід. Мотивувавши це тим, що його дружина перебуває у далеких родинних відносинах з процесуальним прокурором прокуратури Закарпатської області О.Андришиним.

Згодом інший суддя цього ж суду А.Іванов переглянув дану заяву В.Малюка і відхилив її як необгрунтовану. Оскільки далека спорідненість родичів з боку судді та сторони обвинувачення не є достатньою підставою для відводу.

З цих самих "родинних" підстав заявив собі відвід суддя В.Малюк також і при розгляді клопотання про відсторонення від посади посадовця В.Бабидорича. Однак і дану заяву про самовідід було відхилено.

Відтак, вже завтра, 30 квітня, ужгородський суддя В.Малюк має продовжити розгляд клопотань про тримання під вартою та відсторонення від посади В.Бабидорича.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, підозру було оголошено минулого тижня детективами поліції області за погодженням з прокуратурою Закарпатської області. Як встановлено, підозрюваний, попередньо змовившись із двома іншими фігурантами справи, завищили вартість виконаних робіт з ремонту пл. Поштової на майже 470 тис грн.

Так, до актів виконаних робіт внесено значно завищені об’єми, ніж виконано насправді. До прикладу, згідно з документацією, яку погодили і підписали підозрювані, на площі «установлено бортові камені бетонні в кількості 225 метрів», тоді як фактичне виконання робіт склало 94,2 метра.

Також посадовці засвідчили, що у повному обсязі виконано роботи з укладання 225 штук чорних бордюрів з каменю загальною протяжністю 225 метрів за ціною 27,5 за 1 м. (без ПДВ), хоча насправді, довжина укладених каменів становить 94,2 метра. При цьому ціна зазначена - 430 грн за 1 шт (без ПДВ).

У сукупності скоєних злочинів дії директора Департаменту міського господарства кваліфіковані за ч.4 ст.191 КК України (розтрата чужого майна службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, у великому розмірі) та ч.2 ст.28-ч.1 ст.366 КК України (внесення службовою особою до офіційних документів неправдивих відомостей, інше службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Разом із тим, обласною прокуратурою розслідується також інша корупційна справа - по значно завищеній вартості ремонту новорічної ілюмінації (в т.ч. це святкова арка з оленем та сніговиком за скандальні 470 тис грн), вартість ремонту якої виявилась в десятки разів більша, ніж вартість нової. Так, за сприянням В. Бабидорича спочатку міська влада закупила в 2018 році ілюмінацію за завищеними цінами за 2,2 млн грн, а потім здійснила її "завищений" капремонт в 2019 за 5,4 млн грн.

А у березні вже цього року Володимиру Бабидоричу вручили повідомлення про підозру у розтраті бюджетних коштів у особливо великих розмірах та службовому підробленні при реконструкції площі Кірпи біля залізничного вокзалу обласного центру Закарпаття.

Також 9 вересня минулого року суд 1-інстанції визнавав його винним у ненаданні депутату запитуваної інформації щодо комунального майна.

29 квітня 2020р.

Теги: Бабидорич, розтрата, запобіжний захід, самовідвід, Малюк

НОВИНИ: Кримінал

23:16
/ 3
На Берегівщині керівник одного з підрозділів Управління ДСНС на Закарпатті системно приторговував метамфетаміном
15:04
У Ганичах на Тячівщині затримали місцевого наркоторговця
10:48
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 3
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
» Всі новини