12 митниць західного регіону України виборювали спортивні трофеї в міні-футболі

Як уже повідомлялося, з 11 по 15 березня в Ужгороді проходив 2-й етап чемпіонату митної служби України з міні-футболу. В спорткомплексі “Юність” зібрались 12 команд працівників усіх митниць Західного регіону, аби визначити 4 кращі команди для участі у фінальному етапі, який проходитиме в Ялті (Крим).

12 митниць західного регіону України виборювали спортивні трофеї в міні-футболі

Організатором регіонального турніру виступила Ужгородська митниця. За словами лайнсмена ФІФА Степана Селменського, ужгородці відмінно підготувалися до проведення змагань. Зокрема, організували найкращий спортзал, випустили спеціальні програмки з необхідною інформацією для гостей турніру, підготували великі кольорові афіші про чемпіонат.
Першого дня на урочистому відкритті під звуки духового оркестру на параді вишикувалися усі 12 команд-учасниць. Після підняття Державного прапору України капітанами команд, перед футболістами з привітальним словом виступили начальник Ужгородської митниці Михайло Порада, начальник управління з питань фізичної культури і спорту Закарпатської облдержадміністрації Володимир Фленько, головний суддя чемпіонату митної служби України Віктор Мостипан та заступник голови ФСТ “Динамо” Михайло Пантьо.
Протягом чотирьох днів команди боролися за вихід до фіналу. За результатами жеребкування було створено дві групи, в яких матчі проходили за коловою системою. У групі “А” претендентами виступили команди Ужгородської, Волинської, Івано-Франківської та Тернопільської митниць. Дві з цих команд, Ужгородська і Волинська, підтвердили своє реноме, а ось івано-франківські митники турнір провалили. Ужгородські футболісти щоразу спокійно обігравали команди-суперниць і не мали гідної конкуренції з фізичної підготовки. Про це свідчать рахунки матчів. Дружний колектив ужгородських митників переграв 5:2 волинян, 4:0 – івано-франківчан, 3:0 – тернопільчан, 4:1 – рівненців та 2:1 – футболістів Кельменецької митниці. Відтак ужгородці забезпечили свій вихід до півфіналу, а за ним і поїздку до Ялти. Волинські футболісти зуміли знайти в собі сили і переграти ряд команд, щоб також вийти у півфінал.
У групі “Б” команди були більш рівні, і тут боротьба велася до останнього матчу. Для виходу до півфіналу претендували Хмельницька, Вадул-Сіретська, Західна регіональна, Чопська та Ягодинська митниці. Хоча чопські митники на початку турніру стартували невдало, у матчі з хмельничанами, програючи 0:4, спочатку зуміли зрівняти рахунок, однак втримати хоча б нічию не змогли. Наступного дня чопські футболісти хоч і поступилися команді із Західної регіональної митниці – 1:3, проте переграли Виноградівську – 6:0, Ягодинську 4:0 та лідера останніх років – Вадул-Сіретську митницю (3:2). Однак потрапити до півфіналу не змогли. Без єдиної перемоги закінчили турнір виноградівські митники. Як зауважив лайнсмен ФІФА Степан Селменський, який увесь час спостерігав за усіма матчами, виноградівці напрочуд коректна команда, але їм бракувало як фізичної готовності, так і зібраності.
Заключного дня чемпіонату у першому півфіналі до останньої секунди боролися волинські та вадул-сіретські футболісти. Та все ж чернівчани виявилися у кращій формі і зуміли вибороти перемогу 5:4. В іншому півфіналі ужгородці у матчі із хмельничанами зіграли 3:2 на користь перших і потрапили до фіналу. У матчі за третє місце команда Хмельницької митниці обіграла Волинську з рахунком 3:1.
Фінальний поєдинок команд Ужгородської та Вадул-Сіретської митниць став окрасою турніру. Обидві команди доклали максимум зусиль, відтак зіграли в нічию – 2:2. Суддя призначає пенальті. По чотири удари найкращі футболісти влучно реалізували у ворота суперників. Однак п’ятий удар ужгородця потрапляє у перекладину, а чернівчанин свого шансу не втратив і забиває такий довгоочікуваний гол переможця.
На завершення – головні призи: кубки, медалі та грамоти, які вручали керівник Ужгородської митниці М.Порада та представники з ОДА футболістам Вадул Сіретської (І місце), Ужгородської (ІІ місце) та Хмельницької митниць (ІІІ місце). Кращим голкіпером оргкомітет визнав ужгородця Василя Губаля, захисником – Андрія Косовського із Волині, бомбардиром – Павла Кудрявцева (Вадул-Сірет), гравцем турніру – Євгена Мирончика із Хмельницької митниці. Вже через тиждень 4 найкращі команди виборюватимуть титул переможця чемпіонату митної служби України в Криму.
Михайло Пантьо, який не раз проводив подібні турніри з правоохоронними та контролюючими органами, каже, що загалом усі команди продемонстрували досить високий рівень футболу. А митники задоволені, що мали змогу краще познайомитись і обмінятись досвідом у найчоловічому виді спорту – футболі.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Ужгородської митниці
18 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини