В Ужгороді відбудеться суд у справі щодо резонансної незаконної реконструкції будівлі на вул. Довженка, 5

А тим часом у знищеній реконструкцією споруді вже діє апарт-готель "ГалаговЪ"

В Ужгороді відбудеться суд у справі щодо резонансної незаконної реконструкції будівлі на вул. Довженка, 5

У четвер, 28 листопада, в Закарпатському окружному адміністративному суді (біля готелю "Ужгород") відбудеться судове засідання в адміністративній справі щодо резонансної незаконної реконструкції історичної будівлі, розташованої на вулиці Олександра Довженка, 5.

Засідання призначене на 10:30, суддя - Ярослава Калинич.

Відповідачами у справі є громадяни Валентина Чмельова і Любомир Корінець.

А тим часом, як свідчить пошук в Google, в знищеній реконструкцією історичній споруді вже діє апарт-готель "ГалаговЪ".

Дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності на цьому об’єкті спеціалісти Управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) виконавчого комітету Ужгородської міськради перевіряли двічі у період з квітня по серпень 2018 року, дві перевірки провели й у 2017 році.

Триповерховий житловий будинок на вулиці О.Довженка, 5 є частиною пам’ятки містобудування місцевого значення «Комплекс історичної забудови, ХХ ст.» (рішення Закарпатського облвиконкому від 05.02.1980 № 35), розташований в межах історичного ареалу Ужгорода (відповідно до науково-проектної документації «Історико-архітектурний опорний план м.Ужгород Закарпатської області з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів», затвердженої наказом Міністерства культури України № 3 від 06.01.2016).

При візуальному обстеженні працівниками управління ДАБК встановлено, що під час будівельних робіт здійснена реконструкція горища з надбудовою, при якій кут даху суттєво збільшено. При тому, що згідно з містобудівними умовами та обмеженнями, а також ескізним проектом, який співвласники будівлі подали до управління культури Закарпатської облдержадміністрації і який розглядався на засіданні консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при облдержадміністрації, реконструкція мала проводитися в межах (габаритах) існуючого горища. Також на об’єкті здійснено будівельні роботи з опорядження фасаду, дозвіл на проведення якого не видавався. Усе це є порушенням статей 5 та 6 Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Крім того, під час першої перевірки встановлено, що замовник виконував будівельні роботи без подання та реєстрації повідомлення про початок виконання будівельних робіт, що є порушенням Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт». Працівники управління ДАБК притягнули замовників до адміністративної відповідальності.

Друга перевірка показала, що замовник збудував повноцінний четвертий поверх, який приховано під конструкціями даху, котрі мають складну конфігурацію (мансардного типу) з різними ухилами, що є відхиленням від затвердженої проектної документації. Замовників знову притягнули до адміністративної відповідальності, а право на виконання будівельних робіт скасували наказом управління ДАБК. Крім того, управління ДАБК подало заяву про кримінальне правопорушення до Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області.

Листом Міністерства культури України від 9 жовтня 2018 року історико-містобудівне обґрунтування реконструкції існуючих мансардних квартир № 14,15,16,17,18 по вул. Олександра Довженка, 5 не погоджено.

Управлінням правового забезпечення міської ради на підставі документів, наданих управліннями ДАБК, містобудування та архітектури Ужгородської міської ради від імені виконавчого комітету Ужгородської міськради подано позовну заяву до суду щодо порушення будівельних норм і правил. Предметом позову є вимога до осіб, які здійснюють будівництво, привести його у відповідність до затвердженої проектної документації та вимог чинного законодавства, будівельних норм, стандартів та правил. У тому числі - відновити конструктивні елементи горища багатоквартирного житлового будинку по вул. Олександра Довженка, 5, відповідно до погодженого з органом культурної спадщини проекту.

27 листопада 2019р.

Теги: Довженка, 5, реконструкція, ГалаговЪ

Коментарі

ОБСе 2019-12-02 / 07:58:28
Як результат все там буде як з будівлями волошина: все зупиниться, обезлюдніє, стане запущеним і не буде ні первісного стану ні фінального...

Месник 2019-11-29 / 17:17:39
Один із так званих «власників» Любомир Корінець працює простим роботягою на іншому скандальному будівництві Жидика у Малому Налагові - Боженка, 4

Вуву 2019-11-28 / 09:38:53
Поки "гаврило" прокурором в області ... Все буде по старому і без змін.
Якщо "носатий конюх" кидає через х*й судові засідання і йому все по барабану .
То це значить що корупція в Закарпатті почувається так добре як нігде в іншій області.
Чи знає про це зЄля.
1000 % ЗНАЄ.
То для чого дурить народ.?
Ps.
А де ви бачили єврея ... ЯКИЙ НЕ ДУРИТЬ ?
Якщо НЕ ДУРИТЬ ... Значить це вже не єврей ... (А Ісус Хрестос)

Читач 2019-11-28 / 09:12:40
А споримо, що їм нічого не буде!!! Даю 1000%!!! Порішають!!!

Вуву 2019-11-28 / 07:26:06
... Веселий віршик
"В лєсу раздавался тапор дравасєка
Ганял дравасєк тапаром гамасєка
Устал. Обессіліл. Упал дравасєк.
С верху с улибкой залєз гомосєк." (ілі архітєктор)

Варош 2019-11-28 / 00:13:08
Нагадайте адреси СБУ .Міської прокуратури .Поліції .Тобто співробітники цих контор індуси на роботу не бачать злочинні діяння .Напевно щоб працювати у цих кантОрах потрібно мати вибірковий зір ,слухала, і т.д .Повторюється ситуація з Короною.

Робін 2019-11-27 / 23:32:00
Плиткою для ванної кімнати оздоблені фасади це норм, а градус нахилу даху це злочин

Василь 2019-11-27 / 23:31:37
Дуже цікава ситуація, реконструкція не була погоджена, а технічні умови на газ та електрику (як для готелю - коммерційні тарифи ) надано... І судді варто доообре подумати.

Маркович Юрій миколайович 2019-11-27 / 22:19:03


Як тепер вийде із ***овоі ситуації головний архітектор міста Ужгорода - боршовський (подпольна кличка в кругах підарасів Борщ-Снайпер) та його коханка стара моразматичка Зотова ?


Ужгородець 2019-11-27 / 22:06:29
Реальний власник даної будівлі- Чмольов Вітя основний заробіток якого є нелегальний бізнес в сфері ігрових автоматів .Також він є деректором фірми ТОВ Кердис в Ужгороді на в.Мукачівській 2 де підпільно в цеху понад тридцять швачок шиють підробки в т.ч. і відомих італійських брендів: Армані, Гучі, Луі Вітон і т.п. Дану продукцію він реалізує по всій Україні говорячи споживачам що дякуючи звязкам на кордоні продукція постійно є в наявності.
А рішалово по *безпредєльному * цієму будівництву (Довженка 5) є відомий всім ужгородцям такий собі екс-митник Жидик Андрій який погорів на хабарі ( ще до тепер справа в Ужгородському суді з 2015 року ) і є зятьом власника готелю Атлант на Корятовича . Цей Жидик А. також фігурує як *рішалово-забудовник* в сьогоденному скандальному будівництві на Боженка 4 (яко-би *реконструкція* горища аналогічна якДовженка 5).

НОВИНИ: Кримінал

14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
» Всі новини