Суд в Ужгороді частково задовільнив апеляцію, збільшивши заставу ужгородському наркоторговцю Науменку до 288 тис грн (ФОТО, ВІДЕО)

Після нетривалої перерви, оголошеної сьогодні у зв'язку із заміною члена суддівської колегії, в.о. голови апеляційного суду Г.Гошовського, через його заяву про самовідвід, засідання в гучній "ужгородській справі про наркоторгівлю" продовжилось.

Суд в Ужгороді частково задовільнив апеляцію, збільшивши заставу ужгородському наркоторговцю Науменку до 288 тис грн (ФОТО, ВІДЕО)

Закарпатський апеляційний суд в складі суддів І.Феєр, Т.Готра, Г.Собослой розглянув апеляційну заяву прокуратури Закарпатської області щодо перегляду суми застави щодо одного з основних із 9-х наркоторгівців Андрія Науменка, затриманого під час масштабної спецперації силовиків в Ужгороді.

Суд зокрема заслухав пояснення підозрюваного Андрія Науменка, також відомого в кримінальному світі як "Зона", який вже засуджений вироком місцевого суду по іншому аналогічному факту по збуту наркотиків до 7 років позбавлення волі, однак наразі оскаржує цей вирок в цьому ж апеляційному суді. До слова, звинувачений вже вніс заставу і перебуває на волі.

Не зваживши на особу підозрюваного, який очевидно на шлях виправлення не став, а фактично повторив  аналонічний тяжкий злочин, апеляційна колегія суддів вирішила змінити розмір застави всього до 150 прожиткових мінімумів для працездатних громадян, тобто із 125 тис. до 288 тис. грн. 

Мотиви суду наразі докінця незрозумілі, оскільки зачитаний лише "короткий" текст рішення, а повний має бути оголошений до 5 днів. 

Прокуратура наполягала на збільшенні застави до близько 1 млн.грн, і для громадськості не зрозуміла позиція апеляційного суду, оскільки щодо деяких фігурантів цей же суд збільшував заставу до півмільйона гривень, а тут лише практично в 2 рази.

На судове засідання, як повідомляло Закарпаття онлайн, прийшов і голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко, якого раніше запросили на слухання учасники антинаркотичного протесту, котрі зареєстрували відповідне звернення в ОДА після пікету Ужгородського міськрайонного суду. 

 

Щодо ще трьох інших фігурантів цієї гучної справи #308/10825/19, ця сама ж колегія апеляційних суддів під головуванням Івана Феєра проведе судові засідання по перегляду рішень щодо запобіжних заходів: 

10 жовтня о 9:00 - Сулемайнов Е.І.

10 жовтня о 9:00 - Йовдій Ю.Ю.

15 жовтня о 9:00 - Тирпак Й.Й.

09 жовтня 2019р.

Теги: застава, наркоторговець, Науменко, апеляція

Коментарі

Імхо 2019-10-09 / 19:07:44
Да здравтвуєт самий гуманний суд в мірє!!!наркобариг,торговців смертю,по суті вбивць,знову звільнили,по ходу поки така проблема як наркоманія не завітає у родини цих суддів,а ймовірність зростатиме дуже швидко завдяки їхнім постановам,толку не буде....забувають,що і над ними є суд

НОВИНИ: Кримінал

23:33
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтрата майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
» Всі новини