UA:Закарпаття готується до збільшення мовлення угорською

За підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку "Зміцнення громадської довіри" (UCBI II) триває тендерна процедура закупівлі телевізійного обладнання для роботи угорської редакції UA: ЗАКАРПАТТЯ.

UA:Закарпаття готується до збільшення мовлення угорською

Якість контенту має бути в пріоритеті під час виготовлення програм для національних меншин. На цьому наголосили представники проекту UCBI II на зустрічі з командою журналістів Суспільного Закарпаття.

Тренерка проекту UCBI II Маніша Еріал обговорила з командою журналістів UA: ЗАКАРПАТТЯ стратегію збільшення кількості проектів для угорської національної меншини.

"Ми разом визначили напрями, які може висвітлювати програма "Горизонт”, критерії підбору героїв та історій, попередню структуру проекту. Також обговорили зміст і концепцію програми "Ethno vision”, яку виготовляють спільно всі наші редакції національних меншин. Цей проект розповідає про їхнє життя для україномовного глядача”, — каже продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ Євген Тичина.

Загалом у штаті UA: ЗАКАРПАТТЯ — п’ять редакцій, що створюють контент для радіо й телеканалу мовами національних меншин регіону. Виробництво програм угорською з грудня 2018-го тимчасово припинено через недоукомплектований штат угорської редакції. З восьми вакансій, які там були минулого року, сьогодні вдалося заповнити три. Крім того, є потреба оновлення техніки.

"Для Закарпаття важливою є робота угорської редакції за всіма стандартами ПАТ "НСТУ", оскільки тут мешкає майже 150 тисяч громадян України, які є угорцями за національністю. З новим обладнанням та перезавантаженим штатом угорської редакції нам це вдасться, — переконаний менеджер UA: ЗАКАРПАТТЯ Мирослав Поляковський. — На зустрічі з представниками UCBI II ми проаналізували, як найефективніше залучати нове грантове обладнання, на закупівлю якого ще триває тендер, обговорили шляхи популяризації програм і збору фідбеку від аудиторії”.

У своїй діяльності команда UA: ЗАКАРПАТТЯ керується "Концепцією мовлення з тематики національних меншин Національної суспільної телерадіокомпанії України".

"Найважливіше для Суспільного — це зміст та якість програм. Угорська національна меншина — найбільша на Закарпатті, і ми подбаємо, щоб для наших угорськомовних глядачів і слухачів було достатньо якісного контенту на Суспільному. Щойно візьмемо на роботу перекладача, запустимо щоденні інформаційні випуски новин угорською, а також проекти на радіо, оновлену телевізійну програму "Горизонт" із тим штатом редакції, який є нині, — каже продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ Євген Тичина. — У планах також запуск аналітичного ток-шоу "Тема тижня" угорською. Власне, на зустрічі з Манішею Еріал ми обговорили проблематику, яку може порушувати ця програма, та критерії, за якими запрошуватимемо спікерів для участі в ній”.

Нагадаємо, нині UA: ЗАКАРПАТТЯ створює проекти румунською, словацькою, німецькою, ромською, російською та русинською мовами. В ефірі телеканалу щопонеділка о 21:20 виходить телепроект для ромів "Романо джівіпен", щосереди о цій же порі німецький — "На власні очі". У четвер "Словацькі погляди", а у п’ятницю російські "Дзеркала часу". Щосуботи о 21:00 — "Русинська родина" й у неділю о 21:30 "Телекур’єр румунів".  

В ефірі UA: Українське радіо Ужгород виходять програми-тижневики "Словацький калейдоскоп", "Німецьке життя", об’єднаний ромсько-русинсько-російський проект "Інтерчас". Щобудня на радіо звучать "Румунські меридіани". 

Команда радіо "Тиса FM" також виготовляє щотижневі проекти для національних спільнот Закарпаття. Це "Справи, релакс, забави" словацькою, "Медіатека" румунською, а також "Німецькі звуки" й ромсько-русинсько-російська програма "Інтертайм".  

22 квітня 2019р.

Теги: мовлення, угорська

Коментарі

Ник 2019-04-23 / 19:24:43
Правильно, ми маємо знати всі мови , але орієнтуватися на нашу, українську.

Вуву 2019-04-22 / 19:08:15
Включають тv ... на мtv1 чи mtv2 і мають стільки контенту з будапешту шо цим і робити тут нема шо.

НОВИНИ: Соціо

21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 6
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
» Всі новини