ПБС відповіла Москалеві, що в нього погано розраховують ремонти доріг

Дорожня компанія «ПБС» запропонувала відремонтувати закарпатські місцеві дороги ефективнішим способом

ПБС відповіла Москалеві, що в нього погано розраховують ремонти доріг

Компанія «ПБС» готується до ремонту доріг обласного значення, зокрема Ясіня – Чорна Тиса, Берегово – Бадалово – Вари – Боржава та інші. Фахівці «ПБС» вивчили технічне завдання і провели власні дослідження на об’єктах. Результат показав, що технологія, подана замовником, недостатньо ефективна в даній ситуації, а це загрожує руйнуванню дороги у найближчий час, йдеться на сторінці компанії в соцмережі Фейсбук.

«Беручи участь у тендерах по Закарпатській області, у нас ще тоді виникли підозри, що технологія, запропонована замовником невдала. Але запропонувати кращий варіант за той короткий час, який залишився до моменту проведення аукціону було нереально. Після перемоги у торгах на ремонт доріг обласного значення ми залучили для досліджень профільні інститути, зокрема ДержДорНДІ та Харківський національний автомобільно-дорожній університет. Фахівці провели необхідні дослідження, які показали, що конструктив, запропонований замовником не відповідає несучій здатності покриття», - каже директор ТОВ «ПБС» Олексій Пастернак.

«Фірма «ПБС» запропонувала найоптимальніший варіант для ремонту доріг 3-4 категорії. Зокрема, обов’язково слід підсилити основу дорожнього одягу. В іншому випадку дорога розсиплеться. Причому вартість такого варіанту всього на 10% дорожча, але результат себе виправдає.

Замовник ознайомився із запропонованим науковцями та фахівцями «ПБС» варіантом реанімації дорожньої основи. Заперечень немає. Відповідно, ми допоможемо підготувати технічну документацію і одразу приступимо до дорожніх робіт. Спершу почнемо ремонт об’єкту Ясіня – Чорна Тиса, паралельно відбуватимуться роботи на дорозі Берегово – Бадалово – Вари – Боржава. Про подальший графік робіт повідомимо згодом», - інформують у компанії.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль через дорогу запропонував жителям Берегівщини "наїхати" на представника інвестора мега-курорту "Свидовець", що його лобіює.

З його слів, "тендер на ремонт цієї дороги через систему ProZorro відбувся ще 6 квітня цього року. Переможцем визнана компанія ТОВ «ПБС» із Івано-Франківська. 5 червня з переможцем підписано договір на капітальний ремонт дороги (див. документ нижче). Під тендер виділене фінансування, узгоджене зі Службою автомобільних доріг та Бюджетним комітетом Верховної Ради України. Авансовий платіж здійснюється, як тільки переможець завозить техніку на місце виконання підряду. Згідно з графіком виконання робіт (документ додається), ремонт мав розпочатися ще 15 червня. Однак ТОВ «ПБС» техніку не завезло і жодних робіт не розпочало. До речі, така ж ситуація ще по двох дорогах, на яких перемогла ця ж компанія: "Свалява – Мукачево" та "Берегово – Затишне – Кідьош".

Власником ТОВ «ПБС» є представник інвестора курорту “Свидовець", екс-директор гірськолижного курорту "Буковель", народний депутат Олександр Шевченко.

А отже, Г.Москаль запропонував "мешканцям сіл, що живуть уздовж дороги "Берегово – Бадалово – Вари – Боржава" наїхати на особу, з якою тісно співпрацює в контексті проекту мега-курорту "Свидовець", що його сам активно лобіює і заради якого навіть розпорядився спорудити державним коштом дорогу.

Аби натиснути на переможця тендеру О.Шевченка, Г.Москаль навів адресу ТОВ «ПБС» – м.Івано-Франківськ, вул. Тичини, 8А. А тим, у кого "немає бажання їхати до Івано-Франківська", підказав, що "можна пікетувати асфальтний завод ТОВ «ПБС» біля с.Рокосово Хустського району". І навіть висловив готовність "допомогти транспортом".

11 липня 2018р.

Теги: ремонт, дороги, ПБС

НОВИНИ: Соціо

21:58
/ 2
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
» Всі новини