В Ужгороді захисники тварин виступають проти рішення міської влади відстрілювати бродячих собак шприцами з отрутою

На головній площі міста представники організації «Допоможи другу» збирають підписи городян, які категорично проти вбивства на вулицях нічийних псів. Заяву з протестом і сотнею підписів передадуть до прокуратури – міської та обласної природоохоронної.

В Ужгороді захисники тварин виступають проти рішення міської влади відстрілювати бродячих собак шприцами з отрутою

Звільнити Ужгород від нашестя бродячих собак влада вирішила після того, як одна із тварин, хвора на сказ, покусала жінку.

В Ужгороді комунальники відстрілюватимуть бродячих собак шприцами з отрутою. У місті на два місяці оголосили карантин після того, як вуличний пес, хворий на сказ, покусав жінку. Нині в невеликому Ужгороді лише за офіційними даними – понад три тисячі бродячих собак. Відловлювати їх почнуть за 4 дні, коли привезуть із Києва дві пневматичні рушниці, 50 спеціальних шприців, сотню голок та отруту. Дві бригади собаколовів працюватимуть у дві зміни. Відстрілюватимуть тварин рано-вранці та пізно ввечері, щоб не бачили люди.

Василь Грамотник, директор комунального автотранспортного підприємства міста Ужгород: "Десь із 6 до 8, поки діти ще не йдуть до школи. У цей період ми будемо. А уже у весняний період, то будемо з 5 до 7 ранку і ввечері буде друга зміна. Ввечері будемо йти з 8 вечора".

Захисники тварин категорично проти. Вони пропонують звести в Ужгороді спеціальну клініку-притулок, де можна було б стерилізувати й вакцинувати собак. Щоб зберегти життя вуличним псам, під зверненнями до прокуратури свої підписи поставили більше сотні городян.

Віра Романова, голова ужгородської міської організації «Допоможи другу»: "Если сейчас истребят всех собак – придут бродячие с окраины. Пустым город не будет. Наши чиновники сами приглашают бешенство в город. Собаки с окраины более подвержены заболеваниям, чем уже здесь городские. То есть, эпидемиологическая ситуация явно ухудшится с отстрелом".

Торік до медиків звернулося понад півтисячі покусаних бродячими собаками ужгородців. У січні цього року – півсотні постраждалих. Курс лікування однієї людини коштує державі 480 гривень. Люди кажуть: нічийні пси допікають.

Олександр Левчук, мешканець міста Ужгород: "Не можна ні проїхати, ні пройти. Не випустиш нічого, тому що зловлять. Я їду велосипедом – не можна їхати. Чіпляються за ноги".

Марія Лесь, мешканка міста Ужгород: "Я за, щоб їх відловлювати, але щоб їх не вбивати, а годувати. Щоб міська влада звідкись виділила кошти і кормила тих собак. І ще за одне – штрафувати тих людей, які розводять собак, пограються з ними і потім їх викидають на вулицю".

Торік влада виділила захисникам тварин ділянку під будівництво притулку. Зводити його не починали, бо не мають за що. Тепер ужгородські комунальники планують за два місяці відловити половину вуличних псів. На території сміттєзвалища вириють могильник, де спалюватимуть хворих на сказ тварин.

Світлана Ковбиця, "Факти", ICTV
03 лютого 2008р.

Теги:

Коментарі

Саня 2011-09-18 / 12:23:00
дивіться якшо я побачу вас у місті що ви будете відстрілювати тварин я вас заставлю в себе ці шприци запхати і будете з ними ходити

Руслан 2011-09-18 / 12:21:00
Я проти вбивства тварин їх потрібно відловлювати і ліку вати а не вбивати.... Це майже людина вони є друзями людей

Саня 2011-09-18 / 12:18:00
Василь Грамотник, директор комунального автотранспортного підприємства міста Ужгород: дивись деректорчику шоб тебе потім невідстрелили,,,,

Руслан 2011-09-18 / 12:14:00
Но откуда они будут знать што отстрелили домашнего пса которий сам виходит повулять и возращается и то што расбрасуют во дворах яд веть ево же может взять маленький ребьонок в руки а также сесть домашние живот ное можно поступить и иначе можно и снатворним отстрелевать а не ядом Еслиб нашол кто в Ужгороде в новом районе расбрасивает яд и того кто оравил моево пса Яб тово урода сам тем ядом накормил...........................................

сенк 2008-02-07 / 10:26:00
Владі, шановний, зараз не до собак. Міліція і СБУ проводять планову деРАТИзацію міськвиконкому

@ngel 2008-02-07 / 10:13:00
Шановні, годі балачок! У всіх є своя думка, дійти згоди тут важко. Все одно, в кінцевому результаті, вирішувати не нам, а міській владі.

Олександр 2008-02-06 / 00:00:00
Всі ми розуміємо що відстріл собак не є гуманним,і також знаємо що якщо нічого не робити собак стане ще більше,і вони в пошуках їжі можуть незавжди адекватно себе повести. Чи може міська рада в даний час ,коли інваліди без отоплення замерзають в своїх квартирах,діти на все місто мають лише один нормальний ігровий майданчик,будувати для собак пітомніки.

P.S.Сьогодні бачив у деяких бездомних собак ошийники зявилися.

сергей 2008-02-05 / 23:07:00
Рата, придя к власти, разогнал комунхоз, а вместе с ним - и бригаду циган, которые с горем пополам вылавливали собак и поддерживали их популяцию на каком-то уровне. Теперь все мы - и те, кто любит собак, и те, кто их не любит и боится - одинаково стали заложниками безбашенной политики одного человека. Вот и всё.

SL_3000 2008-02-05 / 22:00:00
Кажете, собаки наносять травми дітям?

А як я поясню своїй дитині, коли йду з нею, і вона бачить, як мучачись помирає пес, якого підстрелили?.. Це також травма.

Тому годі лобіювати за відстріл. Якби їх труїли безболісно і миттєво, щеб якось десь можна було зрозуміти. Ане то що зараз - дохлі пси валяються по всьому місту. До речі, а це епідемію не розносить?..

Гуманист 2008-02-05 / 15:13:00
Собак люблю. Кошек люблю. Мышек,птичек,ящериц, рыбок и прочую живность.

НО! Кто из вас,тех кто ратует за гуманизм пробовал вечером около семи-восьми часов пройти в районе железнодорожной больницы или пьяного рынка? Вас когда-нибудь окружала свора из 20 псин, каждая из которых может и есть сама по себе жертвой безответственных хозяев или плодом любви таких же бездомных родителей-псов? Моя знакомая, возращаясь домой с работы, пришла в слезах, в ободранных сапогах и заикающаяся. Бедная женщина несла сумки с продуктами для двух детишек и мужа, никого она не дразнила и ни от кого она не убегала. Она с ужасом рассказвала как свора начала ее окружать, как на безлюдной улице не было ни одного человека и как помог неизвестный мужчина, выскочивший из машины з монтировкой в руках...

И в конце-концов, давайте не будем травить тараканов, крыс - они тоже твари Божии и не вы, отравители членистоногих дали жизнь этим симпатичным усатикам, что живут в щелях. Давайте проникнемся любовью к колорадским жучкам, к высушенной таранке, к аппетитным ножкам освежованой курицы. Так можно и до маразма дойти. А какие добрые глаза у коровы (священного кстати животного в Индии) , что однако не мешает подавляющему большинству людей безсовестно пережевывать стейки, колбаски и гуляши из ее мяса.

Люди! Давайте будем разумными. Собаки, действительно, не виноваты, что живут в таких собачьих условиях. Но, в конце-коцов в городе живут люди и город, в первую очередь для людей, и хотел бы чтобы моя семья и семьи моих друзей чувствовали себя в этом городе безопастно. А шпириц с усыпаляющим веществом пожалуй, самое гуманное и действенное средство в решении проблем з бродячими собаками.



А госпоже романовой хотел бы напомнить ее слова о том, что года два-три тому назад она ратовала за выделение земельного участка и с выступала с заврениями. что финсировать все работы будут "заграница". Теперь - подай денег на собак. У детвора бездомная, сирот сколько в городе. брошенных стариков, детей и взрослых-инвалидов. Считаю если хочеш защищать собак - забери сколько можеш себе домой и корми. Как, например, сделала моя одинокая соседка, которая, кстати, выводит весь свой собачий колхоз гулять на поводках. И никто никаких претензий к ней и ее четвероногим воспитанникам не имеет. И не бегает она по улицах с криками дайте денег на стрерилизацию. А сама собачку на поводок и к ветеринару. Любовь к животным должна быть действенной. А тут только милое личико госпожи Романовой на телекранах с требованием ДАЙТЕ и ОБЯЗАНЫ. Ну не Европа у нас пока, ну нет у нас таких денег ублажать собачек. Может когда-нибудь и будут и площадки,и "притулки" для собак и кошек. А сейчас сделайте хотя бы пандусы для инвалидов да помогите выжить старушке на мизерную пенсию...

Камуфляжник :) 2008-02-05 / 00:03:00
У вас, Саша, по всей видимости, никогда собаки небыло. Поэтому вы не знаете, насколько это умное и любящее животное.

А вы бы хотели, чтобы вас или кого-нибудь из ваших близких - из ружья, шприцами с ядом?

Жёстко я завернул, скажете? Да нет, не жёстко. Мягко даже. Потому что собаку, смею вас заверить, болит точно так же, как и вас. Из того же "материала" состоит, из таких же, как у человека, мышц, крови и нервов.

И жить её хочется точно так же, как и нам с вами. И не виновата она, что ею, как игрушкой, поиграли, и на улицу выбросили.

Собака - не виновата.


А мы с вами - да.

Олекснадр 2 2008-02-04 / 12:52:00
Тим хто пише цю несинітницю нема що робити....

Собак не треба викидати на вулицю, але якщо вони несуть небезпеку та загрозу жителям міста - їх треба ліквідувати

Олександр 2008-02-03 / 23:04:00
Анжела,у меня был случай, идя со своим ребенком по базару ,проходы узкие,мой ребенок(3 года) посмел близко пройти около собаки,ну и собака укусила сына ,помню рана была небольшая,но заживала плохо, + психологическая травма, вы наверно считаете что ребенок должен был быть более внимательным ,он же вторгся в личную зону собаки ,и она разценила это как угрозу?

Endi 2008-02-03 / 21:49:00
Ви не русини - а шамани, задовбали вже мене зі своїми прокляттями! Чому користуєшся на форумі ім'ям чесної людини, а не своім? І ще щось про правду кажеш? Заплатили тобі? Напевно ти все життя був "ніким" і завжди заздриш усішним людям! Чи скажи що це неправда???

Я знаю Сарая Романа, - він дуже добра людина! А то, що ти використовуєш його імя, підсераєш його репутацію... Я прямолінійний, і скажу тобі: попустися! Бо виглядиш як повний дебіл!

Aнжела 2008-02-03 / 21:12:00
Людям надо в первую очередь понять себя, а затем трогать бездомщину!!! Собака без причины не нападает , так же ,как человек,не вызови на конфликт не будет конфликта.Комментарий для Натали.А Вы много забрали домой?Много детей бездомных, так тоже заберите их домой, прежде чем Вы пишете так заумно, разберитесь в себе!!!Если один человек больной, то это не значит , что всех надо равнять под одну колию.Никто не имеет права забирать жизнь бездомной собаки, кроме как тому кто ее дал! У Вас нет души.Наталия.Вам надо почитать Библию, и может разобраться в своей душе.Такие люди, как Вы портят общество! Желаю,вам ,Натали, здоровья

ДІТИ УЖГОРОДА ЗА СПОКІЙНУ ПРОГУЛЯНКУ 2008-02-03 / 20:51:00
ВСІ ХТО ВВАЖАЄ,ЩО БРОДЯЧИХ ТВАРИН (СОБАК)ПОТРІБНО ЗНИЩИТИ ПРИХОДЬТЕ У СУБОТУ 09.02.08 РОКУ, 13.00 ГОД ВИЙДІТЬ НА ТЕАТРАЛЬНУ ПЛОЩУ ТА ПРОСТО ДЕРЖІТЬ В ПРАВІЙ РУЦІ ОДНОРАЗОВУ САЛФЕТКУ БІЛОГО КОЛЬОРУ.

Шоні 2008-02-03 / 20:38:00
Я допоміг би містові з фінансами для знищення бродяжих тварин.

Наталія 2008-02-03 / 20:34:00
Любителі тварин "Собак Бродяг" прошу вас зберіть їх, та несіть додому та чекайте поки збудують приют для тварин.Доти нехай ваших дітей кусают та заражають СКАЗОМ!

@ngel 2008-02-03 / 17:00:00
Погоджуюся з Олександром. Але є ще один момент: в місті є багато інших проблем, що стосуються життя людей, проти яких ніхто не протестує ні на площах, ні перед мерією, ніде! Але коли мова йде про собак, які кидаються на людей - відразу армія протесту! Що важливіше - тварини чи люди? В кожній цивілізованій країні робляться такі заходи з бродячими собаками! Протестуючі, схаменіться! Влада ж не всіх собак отруюватиме, а лише бродячих!

Олександр 2008-02-03 / 15:55:00
Легко протестувати,а слабо щось зробити? Можливо краще агітувати населення,збирати гроші ,та будувати притулок для бездомних собак, тоесть вирішувати проблему, а не ставити собак вище дітей,яким інколи небезпечно пройти по місту.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини