Адміністрація Порошенка видалила петицію про припинення пропаганди гомосексуалізму й захист традиційних сімейних цінностей

Петиція набрала понад 23 тис. голосів за 30 днів до закінчення строку збору підписів

Адміністрація Президента на прохання представника уповноваженого Верховної Ради з прав людини Аксани Філіпішиної видалила електронну петицію до Президента Петра Порошенка із проханням вжити заходів для припинення пропаганди гомосексуалізму й захисту традиційних сімейних цінностей. Про це Українським Новинам повідомив представник Адміністрації.

Ця петиція була зареєстрована 26 січня головою правління Асоціації місіонерських церков євангельських християн України (АМЦЕХУ) Віктором Танцюрою і в разі набору 25 тис. голосів була б відправлена на розгляд Порошенку.

Петиція набрала понад 23 тис. голосів за 30 днів до закінчення строку збору підписів, однак увечері 27 березня була вилучена із сайту Президента.

В Адміністрації агентству підтвердили, що вони, а не автор, видалили петицію, однак причини коментувати офіційно відмовилися.

"Ініціатор петиції отримав відповідь на це запитання, ми не можемо коментувати ці рішення по телефону", - сказали в приймальні Президента.

В АМЦЕХУ заявляють, що лист із проханням припинити оприлюднення петиції було спрямовано в Адміністрацію Філіпишиній і вважають видалення петиції наступом на свободу слова.

Філіпішина підтвердила Українським Новинам, що направила такий звернення, оскільки вважає, що петиція закликає до обмеження прав людини, підбурює до дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації й гендерної ідентичності, порушує права ЛГБТ-людей на повагу до їхньої честі й гідності.

"Такими петиціями суспільство збурюють, нав'язують позиції про те, що правильно, а що ні, а це дискримінація. Це не питання свободи слова. Це питання прав людини. "Моя свобода й моє право закінчуються там, де починаються свобода і права іншої людини", - сказала вона.

Водночас Танцюра зареєстрував аналогічні петиції на сайті Кабінету Міністрів і Верховної Ради, і за місяць до закінчення строку збору підписів вони набрали майже 25 тис. і 20,3 тис. голосів відповідно.

Філіпішина повідомила, що аналогічні зверненні із проханням припинити публікацію відправила в уряд і парламент, однак відповіді від них поки не одержала.

Вона також закликала Адміністрацію, Кабмін і Раду при подальшому оприлюдненні петицій проводити аналіз їх змісту на предмет порушення вимог антидискримінаційного законодавства.

При цьому вона заявила, що видалення Адміністрацією петиції за зверненням секретаріату омбудсмена - не перший випадок, раніше це вже робила Київська міська державна адміністрація й кілька інших держадміністрацій.

"У таких історіях потрібно знаходити позитив. Добре, що ми нарешті почнемо публічну дискусію про культуру реєстрації петицій", - сказала Філіпишина.

У своїх петиціях Танцюра пише, що план дій щодо реалізації Національної стратегії в сфері прав людини до 2021 року передбачає включення гендерних знань до шкільної системи освіти, легалізацію зареєстрованого громадянського партнерства для одностатевих пар і дозвіл трансгендерам усиновлювати дітей.

Автор побоюється, що після реалізації плану буде запроваджена кримінальна відповідальність за критику популяризації гомосексуалізму, а батьків школярів, що протидіють цьому, можуть позбавляти батьківських прав.

"Одностатева сексуальність є наслідком вільного, але помилкового, аморального й гріховного вибору людини. Пропаганда гомосексуалізму, неправильне виховання, пережите в дитинстві сексуальне насильство й інші причини можуть підштовхнути до такого гріховного вибору. Біблія відносить гомосексуалізм до найтяжчих гріхів", - стверджує пастор.

Він просить органи влади привселюдно засудити пропаганду гомосексуалізму; не приймати законів, що сприяють легалізації одностатевих шлюбів; прийняти закон про заборону пропаганди гомосексуалізму й про державний захист традиційних сімейних цінностей.

30 березня 2018р.

Теги: гомосексуалізм, петиція, сім'я

Коментарі

Конарю 2018-04-02 / 02:44:09
Якщо б в тебе народився син гомік чи дочка лесбійка , ти б йіх теж в комин , як дядя гітлєр.
Чи будеш йіх сприймати такими які вони є ?

Вуву 2018-04-02 / 02:40:07
Я теж за те ... щоб заборонити пропоганду лгбт... Для нашого суспільтва це не прийнятно.
Але за те ... щоб відношення до них було ... Скажім так нейтральним і без дикримінаційних утисків.
Бпгатьом щось не подобається ... Але вони є частка нашого сусрільства ... І ми живем і стикаємось з ними кожен день. Треба шукати і знаходити певну субординацію в стосунках ... Щоб знати як і що ... Можна і не можна.

Степан Крук - Свій 2018-04-01 / 14:53:03
Подумай краще про права тих дітей, котрі ніколи не народяться від пед@растів! То хто фашист? Ніхто не забороняє ЛГБТ елгебетитися, але навязувати суспільству збочення ніхто не дозволить!!! Схоже, ти не "Свій", а "Їхній"???

свій 2018-04-01 / 13:20:30
правильно.видалити всі.порушувати нагло права людей не можна.фашизм є фашизм і він має присікатись

закарпатець 2018-03-31 / 00:17:22
За що боролись, на те і напоролись.... Хто просив 54%-ного вибирати? А насправді народ байдужий. Кожен думає: лиш би мене не зачепили. Але цією пропагандою гомосексуалізму всіх зачеплять, бо у всіх є діти. До речі, що та за формулювання в тої лесбіянки з адміністрації президента чи то у представниці омбудсмена: ми видалили, бо "петиція закликає до обмеження прав людини". Це капець. Тобто, усиновлення дитини двома гомосексуалістами не обмежує прав людини (дитини)? Абсурд. Чорне називається білим і навпаки. Мовчати не можна. Треба діяти

Степан Крук 2018-03-30 / 19:19:21
"Радикальна опозиція" Ляшка підтримує Порошенка! Якщо так піде і далі, то розові мрії закарпатського "туриста" Феді Шандора збудуться - в області буде розвиватися ЛГБТ туризм! Але є одне но, члени Товариства мисливців та рибалок проти! Як би чогось поганого з того не вийшло?!

конарь 2018-03-30 / 18:53:49
всіх лезбіянок,підерів і гомосеків в комен як робив вуйко гітлер. і тишина.....

Копча 2018-03-30 / 16:19:48
От і справжня цінність цих петицій, коли на кону стоїть постійна фінансова допомога від європідарастів то думка своїх громадян владу взагалі не цікавить.

НОВИНИ: Різне

18:27
Лайфхаки догляду за комбінованою шкірою
18:17
/ 1
Підтверджено загибель у жовтні 2022 року Михайла Зейкана з Виноградова
20:55
Велика родина за святковою вечерею: як вибрати зручний стіл
21:54
Jooble – кращий сайт для пошуку роботи, і ось чому
15:05
Що таке крафт папір і яка його сфера застосування?
02:11
/ 2
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
» Всі новини