Ветерани АТО в Ужгороді відзначали 9 травня окремо від влади (ФОТО)

В Ужгороді члени спілки учасників бойових дій в АТО "Побратими України" не взяли участі в урочистостях, влаштованих владою.

Ветерани АТО в Ужгороді відзначали 9 травня окремо від влади (ФОТО)

За інформацією "Громадського радіо", учасників АТО не запрошували брати участь в офіційних заходах, а на виявлене з їхньої сторони бажання  відповіли, що вони можуть взяти участь разом з усіма десь в кінці колони.

Відтак учасники АТО та волонтери за своєю програмою вшанувалиполеглих в боях за Україну під час Другої світової війни (1939-1945 рр.) та навідалися на могили сучасних Героїв, що склали голови в ході протистояння російському окупанту на Сході.

Як повідомив, пояснюючи ситуацію, волонтер та громадський діяч Віталій Грегор, напередодні 9 травня голова спілки учасників бойових дій в АТО "Побратими Закарпаття" Микола Марчищак звернувся до управління культури Ужгородської міської ради з пропозицією долучитися разом з бійцями з організації до заходів із вшанування загиблих.

"На що почув у відповідь: "Якщо хочете, то ставайте позаду, бо попереду будуть йти дуже важливі люди – перші посадові особи краю, далі ще хтось, а в кінці якщо хочете ви...", - розповів Віталій Грегор.

З огляду на це, учасники АТО провели свої заходи з нагоди річниці Перемоги над нацизмом: поклали квіти до Вічного вогню та на могили побратимів, вручили ветеранам медалі "Учасник АТО", на виставці озброєння біля ОДА влаштували змагання по розбиранню-збиранню автомата, відвідали музей АТО в ГУ Нацполіції а також виставку моделей в ужгородському аеропорту.

Як розповів учасник бойових дій на Сході Олег Височан, учасникам АТО дуже важливо було пройтися організованою колоною: «Враховуючи, що там, на Пагорбі Слави, захоронені й наші побратими, які загинули зараз під час війни на сході, я думаю, ми мали йти організовано. Ми зробили свій захід. Цей захід був щирим. Не тому, що так треба, так прийнято йти 9-го на Пагорб Слави. Ні. У нас була така необхідність, був такий поклик. Згадали хлопців, поклали квіти до меморіалу на Пагорбі Слави і пішли далі прогулюватися, дивитися, які заходи є в місті Ужгороді».

До ветеранів АТО долучилися й інші організації: «Карпатська Січ» та «Айдар Волонтерська Допомога». Вони разом вшанували пам’ять як полеглих у Другій світовій війні, так і українсько-російській, адже між собою події на сході вони називають виключно такими словами.

В телефонному коментарі кореспонденту «Громадського радіо» начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради Євген Бобров наголосив, що нічого не знає про даний інцидент.

«Вперше про це чую. Зазвичай такі питання наші працівники вирішують швидко, особливо важливі відправляють до мене. Однак ніхто до мене з цього приводу не підходив. Я вважаю, що це, швидше за все, непорозуміння. Якщо дійсно хтось образив хлопців, то я одразу вибачаюся і завтра з’ясую подробиці. Але все ж думаю, що тут сталося непорозуміння», – наголосив чиновник.

10 травня 2016р.

Теги: ветерани, 9 травня, бойові дії, влада

Коментарі

ната 2016-05-10 / 12:57:40
Якщо так ставляться до учасників АТО зараз то що буде з ними через 5, 10 років. Про них ніхто і не згадає. А начальство як завжди має бути попереду а учасники бойових дій позаду. Це ті люди які захищають цих панів та їх дітей. Ганьба нашій владі!!!

Ужгородці 2016-05-10 / 11:52:13
А де був великий директор департаменту комунікацій з громадськістю ОДА - друг Москаля Галас? Чи він з громадськістю не дружить? Чому не залучив хлопців до заходів до Дня Перемоги??? За що він отримує зарплату? За піар Москаля?

НОВИНИ: Соціо

21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 7
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
» Всі новини