Волонтери з Тячівщини доправили 3 тонни "гуманітарки" на Схід (ФОТО)

Минулого тижня із зони АТО повернулися волонтери благодійного фонду «Горгани» тересвянці Богдан Колодницький та Юрій Данилюк.

Волонтери з Тячівщини доправили 3 тонни "гуманітарки" на Схід (ФОТО)

Основною метою поїздки було передати військовим 128 бригади відремонтований автобус «IVECO». Але через те, що бригаду перевели зі сходу України на Яворівський полігон на Львівщині, було прийнято рішення передати транспорт пізніше, коли у цьому буде потреба.

Волонтери доставили військовим на Схід три тонни різної допомоги, зібрані небайдужими мешканцями Тячівщини, – медикаменти, теплі речі, носилки та візки для транспортування поранених, адресні посилки та багато іншого. Повезли й понад 120 вишиваних сорочок та футболок, які для бійців надав начальник відділу культури Тячівської РДА Василь Гудак.

Першим пунктом поїздки став Слов’янськ, де помічників армії на військових машинах зустріли військові 26 бригади. Адже попереду була небезпечна ділянка на самій передовій, поблизу Горлівки, всього а 250 м від позицій сепаратистів. Саме тут несуть службу добровольці батальйону «Айдар». Волонтери передали їм медикаменти (найбільш затребувані на фронті ліки надав начальник відділу охорони здоров’я Тячівської РДА Федір Яринич), а також носилки і візки для поранених, які віддали у медчастину. На жаль, там тривають інтенсивні обстріли, тож таких речей тут бракувало. Тому солдати дуже дякували за таку вкрай необхідну допомогу.  

Затим вирушили на позиції 72 бригади, куди волонтерів запросив комбриг Андрій Соколов (позивний Сват). Саме 5 грудня, з нагоди Міжнародного дня волонтерів, комбриг нагородив Юрія Данилюка медаллю «За гідність і патріотизм», а Богдана Колодницького – медаллю «За оборону рідної держави». 

Затим вирушили до Артемівська, де в оперативно-бойовій прикордонній комендатурі проходить службу  активіст, тересвянець, колишній депутат Тячівської райради, керівник ТОВ «Майр-Хольцварен-Тересва» Віталій Бенчак. Віталію та його товаришам по службі вручили допомогу, подарунки та багато адресних посилок. Боєць через волонтерів передав землякам вітання та подяку за допомогу.   

Побували і на позиціях 17 батальйону 53 бригади поблизу Костянтинівки, де також відвантажили частину необхідних речей. Ще частину допомоги віддали вимушеним переселенцям з окупованих територій, які шукають прихистку у підконтрольних Україні  населених пунктах.

«Щира вдячність від імені бійців усім благодійникам, які долучились до збору допомоги та організації поїздки, – підприємцю Івану Куцині, греко-католицькій громаді Тересви в особі о.Василя Довганича (Тересва), декану Тячівського деканату греко-католицької церкви о.Йосипу Штогрину, представнику ТОВ «Майр-Хольцварен-Тересва Івану Івановичу Бондару, який допоміг коштами на пальне, Федору Яриничу – за ліки та багатьом іншим благодійникам. Велике спасибі Василю Гудаку – за вишиванки, яким так зраділи бійці, адже багато з них досі не мав вишитої сорочки. Для них це було неабиякою моральною підтримкою, тому дехто навіть не стримував сліз», – каже керівник волонтерського центру «Горгани» Богдан Колодницький.

Волонтери «Горган» вже готуються до наступної поїздки, яку планують до зимових свят, пише Тячів.

15 грудня 2015р.

Теги: гуманітарка, волонтери, Горгани

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини