Прокуратуру Закарпаття таки змусили розпочати досудове розслідування щодо фальшування речових доказів у справі Пилипіва

Так, прокуратура має з'ясувати, в який спосіб у протоколі опису подій, який початково був долучений до матеріалів справи як речовий доказ, вже на етапі судового розгляду з'явилися дописані формулювання, відсутні на момент знайомства адвокатів із матеріалами справи.

Прокуратуру Закарпаття таки змусили розпочати досудове розслідування щодо фальшування речових доказів у справі Пилипіва

Сьогодні в апеляційному суді Закарпатської області відбулося чергове засідання за апеляційною скаргою із оскарженням реального вироку терміном у 4 роки Богданові Пилипіву та умовних строків - його побратимам.

У засіданні вже на початку судом на пропозицію прокуратури було оголошено перерву до наступного понеділка, 18 травня. Формальна підстава - відсутність на засіданні двох із чотирьох засуджених і перевірка неможливості їх безпосередньої участі у справі.

Так, на початку засідання суд було повідомлено: двоє із чотирьох засуджених не можуть фізично бути присутніми при розгляді апеляції, оскільки є мобілізованими, і нині як військовослужбовці відбули у зону проведення антитерористичної операції. Те, що побратими Пилипіва і справді є військовослужбовцями - фактично доведений факт, як і те, що 15-ий ОГПБ 128-ї гірсько-піхотної бригади, дислокований в Ужгороді, нині відбув на Схід. Про такий розвиток подій адвокати, разом із присутніми на останніх судових засіданнях мобілізованими засудженими, неодноразово попереджали суд.

Попри це, сьогодні, після того, як 15-ий окремий гірсько-піхотний батальйон вже майже як тиждень виїхав у зону АТО для виконання бойових завдань, прокурор зазначила: справа розглядатися за відсутності засуджених не може, тим більше, що не відомо, чи вони "насправді перебувають на Сході", адже "це ніяк офіційно і формально не підтверджено". Не зважаючи на те, що адвокати просили продовжити розгляд апеляційної скарги, доводячи, що на перебіг слухань відсутність засуджених не впливає і ті самі погодилися на такий розвиток подій, суддівська колегія все-одно постановила оголосити перерву у засіданні .

Таке рішення було ухвалене після майже тригодинного очікування на початок судових слухань: товариші Богдана Пилипіва, адвокати, слухачі, журналісти з 10.30 - а саме на цей час було призначене засідання - чекали його майже до 13.00. Увесь цей час слухачі були присутні у сесійній залі, де кілька різних суддівських колегій встигли розглянути ще 4 різних, інших справи. І тільки після цього, наостанок, колегія суддів у справі Пилипіва взялася за розгляд апеляції - й то лише для того, аби оголосити переву у засіданні.

До того часу прокуратура, ухвалив суд, має перевірити та забезпечити відомості щодо перебування двох із чотирьох засуджених у зоні АТО. Зважаючи на те, що про їхній від'їзд повідомлялося заздалегідь, й те, що про мобілізацію звинувачених знали і в прокуратурі, і в суді, складається враження про цілеспрямоване затягування процесу із одночасним "маринуванням" слухачів, які щоразу приходять підтримати Богдана Пилипіва та його побратимів, з метою поступового "відвернення" їх від справи. 

Разом з тим, під час очікування розгляду апеляції стало відомо про новий цікавий поворот у ситуації. Як повідомили адвокати, а відтак на початку засідання підтвердили судді, прокуратуру області нарешті таки примусили внести відомості до ЄРДР і розпочати досудове розслідування за фактом фальшування протоколу, долученого до матеріалів справи Богдана Пилипіва як речовий доказ. Як повідомляло свого часу Закарпаття онлайн, в одному із судових засідань ще у суді першої інстанції було виявлено явні фальсифікації матеріалів справи. Тоді дивна ситуація склалася довкола протоколу огляду приміщення Ужгородської міської лікарні, де після поранення оперували міліціонера, визнаним у справі потерпілим. Так, у матеріалах справи в оригіналі протоколу не згадується жодним словом набій від пістолета, який вказаний вже у документі, продемонстрованому під час одного із судових засідань. Тобто, припустили адвокати, інформацію про вилучення кулі та її характеристики внесли в документ вже в ході судового розгляду, що дає підстави говорити про прямі фальсифікації. Враховуючи вищевказане, адвокат Богдана Пилипіва звернувся до прокуратури із вимогою внести відомості про можливе фальшування до ЄРДР, а, коли прокуратура відмовилася це робити, звернувся до суду. І тільки нині прокуратура врешті таки визнала Богдана Пилипіва потерпілим від можливого фальшування матеріалів справи, внесла відомості до Реєстру і розпочала окреме досудове розслідування.

 

14 травня 2015р.

Теги: справа Пилипіва, фальшування, речові докази, досудове розслідування

Коментарі

Силянин 2015-05-18 / 23:39:26
Так а чого ж ви тоді гроші носите?!?!? Видно є за що, чи як!?

Міжгірець 2015-05-17 / 19:27:13
У прокурора Цапа є ще конкурент старший прокурор Савка, Цап і половини не знає де Савка під нього бере гроші

злий 2015-05-16 / 14:52:25
Будуть ще ці всі менти, прокурори і продажні судді висіти ігрушками на новорічній йолці

міжгіря 2015-05-16 / 12:14:10
ми Міжгірці теж будемо змушувати прокуратуру навести порядок з хабарником прокурором Міжгіря Цапом а то він вже всіх дістав з своїми вимаганнями грошей в нас підприемців, будемо звертатись у відділ внутрішньої безпеки генеральної прокуратири

Суддя Дредд 2015-05-15 / 14:05:04
Судити вже пора шаранича. За суд над Пилипівим.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини