Закарпатським депутатам пропонують прийняти зміни до програми на підтримку 5 тис учасників АТО та сімей загиблих Героїв

Учора, 23 грудня депутати облради розпочали, а сьогодні, 24 грудня продовжили вивчати матеріали 4-го пленарного засідання 19 сесії облради. Депутати один за одним розглядали проекти рішень, що рекомендуються до порядку денного наступного пленарного засідання сесії, серед яких також - і зміни до обласного бюджету на 2014 рік. З цього питання інформував начальник головного фінансового управління ОДА Петро Лазар.

Закарпатським депутатам пропонують прийняти зміни до програми на підтримку 5 тис учасників АТО та сімей загиблих Героїв

Він відмітив, що бюджетний рік наближається до завершення. Тож, відповідно до чинного законодавства та розпоряджень Кабміну, перерозподілено деякі видатки держбюджету місцевим бюджетам. Так, збільшено обсяг додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів (на оплату праці працівникам бюджетних установ області) на суму 26 127,8 тис.грн., субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям на суму 39 496,8 тис.грн. та субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування 5000,0 тис.грн.

За пропозицією департаменту соціального захисту населення проводиться перерозподіл асигнувань у сумі 1188,5 тис.грн., які зекономлені по не першочергових видатках, та збільшення видатків на Програму «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2014 рік для надання матеріальної допомоги сім’ям поранених і загиблих мешканців області - учасників антитерористичної операції та пільговим категоріям громадян. Депутати підтримали пропозиції та розглянули й обговорили ряд проектів рішень щодо нових Програм. Зокрема, Про Програму економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2015 рік та основні напрями розвитку на 2016 – 2017 роки». Програма розробляється з метою вироблення єдиної політики розвитку області, що вимагатиме запровадження чіткого механізму взаємодії облдержадміністрації та обласної ради стосовно реалізації пріоритетів у соціальній та економічній сферах. 

Члени комісій вивчили й розроблені проекти рішень щодо нових програм: Про Регіональну програму із забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики і вивчення суспільної думки на 2015-2018 роки, Про Програму розвитку малого і середнього підприємництва в області на 2015 − 2016 роки, Про Програму підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2015 – 2017 роки, Про Програму підтримки засобів масової інформації та розвитку інформаційної галузі на 2015 – 2017 роки, Про Регіональну програму з ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування на 2015 – 2018 роки, Про Програму «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2015 рік та ін. 

На засіданнях обговорено та узгоджено внесення змін і доповнень до Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2014 рік. Цього разу мова про соцзахист учасників антитерористичної операції, поранених, травмованих (або одного з членів сімей), сімей загиблих мешканців Закарпаття – учасників антитерористичної операції шляхом надання їм матеріальної допомоги. На сьогодні в області учасників АТО - майже 5 тисяч осіб, загиблих - 35 Героїв. 

Розглянуто й проекти рішень з майнових, земельних питань та про надра, а також депутатські звернення до вищих органів влади. Окремі проекти рішень рекомендовано відповідним службам доопрацювати.

У ході роботи засідань комісій було висловлено й низку пропозицій, зауважень, доповнень та навіть побажань, які однозначно будуть враховані, а найактуальніші з них - винесені на розгляд президії облради, повідомляє прес-служба Закарпатської обласної ради.

24 грудня 2014р.

Теги: депутати, зміни, програма, учасники АТО, загиблі

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини