Мер Ужгорода Погорєлов зачищає місце в міській лікарні під приватний бізнес свого свата

Органи, зобов’язані боротися зі свавіллям чиновників та з корупцією, наразі бездіють

Мер Ужгорода Погорєлов зачищає місце в міській лікарні під приватний бізнес свого свата

Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, у сумнівний спосіб повернувшись у головне владне крісло обласного центру Закарпаття, продовжує ланцюг своїх незаконних дій злочинною спробою підпорядкувати міські ресурси інтересам власної сім’ї.

Цього разу йдеться про ініційоване і підписане ним 11 грудня розпорядження про «перепрофілювання ліжкового фонду міської лікарні» і створення «в межах штатних одиниць та ліжкового фонду» нового підрозділу – відділення малоінвазивної хірургії та онкології.  Керувати новоствореним відділенням має сват В.Погорєлова Євген Готько – батько дружини молодшого сина В.Погорєлова Артема.

Нововведення, яким, насправді, передбачається скорочення 30 ліжок у кількох відділеннях міської лікарні:  15 – терапевтичного, 10 – хірургічного, 5 – травматологічного, мали запровадити вже у понеділок, 15 грудня. І саме тоді родич В.Погорєлова мав потрапити на правах господаря до вивільнених приміщень переселеного в новозбудований обласний хірургічний центр відділення торакальної хірургії . Однак 12 грудня неочікувано збунтувалися медики: відбулися збори профспілкового комітету медичних працівників Ужгородської центральної міської клінічної лікарні (УЦМКЛ), які надіслали звернення до прокуратури міста з проханням скасувати незаконне рішення, ініційоване та підписане мером Ужгорода Віктором Погорєловим.

Як констатують медики, підписувати такий документ та ініціювати реформування не входить до компетенції мера, повинен бути наказ міського відділу охорони здоров’я. А його очільниця Ірина Столярова продукувати від власного імені такий документ навідріз відмовилася і не зробила цього, попри шалений тиск, і по сьогодні.

По-друге, з 23 лютого 2014 року в Україні введено мораторій на реорганізацію медичних закладів.

І, нарешті, відділення, яке планується створити і на яке виділятимуть з міського бюджету кошти, дублюватиме функції обласного онкодиспансера, де лікуються ужгородці.

Що суттєво, у приміщенні міської лікарні на нижньому поверсі вже діє онкологічний центр, щоправда приватний, приміщення для якого здано в оренду на 25 років за символічною вартістю в 1 гривню за рік. І керує ним все той же сват В.Погорєлова Є.Готько.

На профспілкових зборах медиків був присутнім і юрист облпрофспілки працівників охорони здоров’я. Було вирішено звернутись з відкритим листом до міської, обласної прокуратури, міськвідділу охорони здоров’я, облуправління охорони здоров’я. Також готується відкритий лист міністру охорони здоров’я.

Як з’ясувалося, забрати з кількох відділень ліжкомісця мер В.Погорєлов планував ще рік тому,але здійснити плани по налаштуванню родинного бізнесу за бюджетний кошт перешкодив Майдан, який мера зняв. Однак після свого сумнівного повернення до влади В.Погорєлов повернувся до втілення своїх не менш сумнівних планів.

Торік два міські медичні підрозділи вже постраждали від владних «реформ». Тоді під непідтверджені реальним фінансуванням плани «шефа» В.Погорєлова по Партії регіонів, тодішнього голови  Закарпатської ОДА Олександра Ледиди по створенню обласного перинатального центру позбавили приміщення і закрили відділення дитячої хірургії і понизили в статусі до пологового будинку тодішній міський перинатальний центр. Як тоді обіцялося, саме ці, чудово відремонтовані коштом обласного бюджету приміщення, на які зараз накинула оком родина Погорєлових, і мали віддати відділенню, якому зараз виділено дві палати у дорослій хірургії, і в якому, попри те, за рік пролікували 900 хворих дітей.

Нині, аби втілити зазначений проект родини Погорєлових, задіяно весь адміністративний ресурс. На медиків, а особливо тих, хто знайшов мужнісь протиставитися корупційній схемі, здійснюється шалений психологічний тиск. Медична спільнота обласного центру дестабілізована і залякана. І, як завжди, цього не помічають тільки органи, покликані боротися з корупцією і чиновницьким свавіллям.

18 грудня 2014р.

Теги: Погорєлов, корупція, Євген Готько

Коментарі

Іван 2015-01-05 / 18:26:08
Лише у нашій державі таке можливо, щоб махрового корупціонера в законі, який відсидів на нарах великий строк в минулому за отримання неодноразво хабара у великому розмірі,щоб знову допустити його до корупційного корита.На цей раз,він знову, але вже на білому коні у "супроводі суду",за його щедро проплаченим рішенням , повернувся у те ж саме приміщення, але вже - на най головну посаду.І сміх, і гріх, а по- великому рахунку- свавільне правове знущання над над законом та ужгородцями!

Vova я Kirovogradu 2014-12-21 / 15:17:11
А замочить бы его "В.Погорєлова по Партії регіонів"
когда наши с АТО вернутся ?

інтелігент 2014-12-18 / 22:24:36
Мер Броварів та інших міст України збирають гуманітарний вантаж для бійців АТО, а Погорелов збирає бонуси для "сім'ї". АУ активісти майдану і інші громадські організації, де Ви? де люстрація? ДЕ відповідні органи?

Бодя 2014-12-18 / 19:25:23
Друга ходка під старість - в сам раз. Волошин йому вже готує. А міг би внуків няньчити і життю радуватися

реаліті 2014-12-18 / 19:06:10
не угомониться ніяк старичок-боровичок!

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини