Поверненням Погорєлова на посаду мера Ужгорода займаються прокуратура та СБУ (ДОКУМЕНТИ)

За фактом повернення Віктора Погорєлова на посаду міського голови обласного центру Закарпаття написано звернення до прокуратур Ужгорода та Закарпатської області.

Поверненням Погорєлова на посаду мера Ужгорода займаються прокуратура та СБУ (ДОКУМЕНТИ)

Насамперед, 5 грудня відповідне звернення на ім’я прокурора Ужгорода Володимира Гаврилюка направив депутат Ужгородської міської ради Віктор Щадей.

Як йдеться у зверненні, з огляду на незаконність постанови Ужгородського міськрайонного суду у справі за №308/3199/14-а від 25 листопада 2014 року вона оскаржується В.Щадеєм до суду апеляційної інстанції. 26 листопада 2014 року Погорелов В.В. прибув до Ужгородської міської ради, видав розпорядження, яким приступив до виконання функцій міського голови. Однак, В.Погорелову в процесі розгляду вищезазначеного  адміністративного спору відмовлено у задоволенні його заяви про збільшення позовних вимог в порядку статті 51 КАС України від 19 вересня 2014 року, якою він просив поновити його на попередньо займаній виборній посаді Ужгородського міського голови та стягнути на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу до дня поновлення на роботі і допустити негайне виконання рішення в цій частині (ухвала Ужгородського міськрайонного суду від 13 жовтня 2014 року у справі №308/3199/14-а). А виконавче провадження з примусового виконання вказаної постанови суду не відкрито.

«Отже, – йдеться у зверненні В.Щадея, – Погорелов В.В.  не може бути поновленим на роботі та приступити до виконання обов’язків міського голови на підставі вищезазначеної постанови від 25 листопада 2014 року, зокрема з причин урахування вказаної ухвали суду від 13 жовтня 2014 року у цій адміністративній справі».

На підставі статей 2, 13-15 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»  В.Шадей просить прокуратуру «здійснити перевірку законності перебування Погорелова Віктора Володимировича після 24 лютого 2014 року на посаді Ужгородського міського голови, а саме з 26 листопада 2014 року, та реалізації ним права підпису рішень, фінансових і інших документів Ужгородської міської ради, головування на засіданнях виконавчого комітету Ужгородської міської ради та сесії з огляду на приписи Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», статті 11; перевірити у діях Погорелова В.В. наявність ознак, передбачених статтею 353 КК України, та у випадку наявності таких внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і невідкладно розпочати досудове розслідування, у формі попереднього слідства, з підстави вчинення правопорушення, що має ознаки складу злочину, передбаченого ст. 353 КК України». Тобто, відповідно до вказаної статті Кримінального кодексу України В.Щадей просить перевірити В.Погорєлова на предмет самовільного присвоєння владних повноважень або звання службової особи.

Станом на сьогодні, відповідно до чинного законодавства, прокуратура Ужгорода вже мала надати В.Щадею відповідь на його депутатське звернення. Закарпаття онлайн сподівається, що вказаний депутат у випадку його отримання ознайомить з текстом відповіді редакцію Закарпаття онлайн, або повідомить громадськість Ужгорода про її зміст в інший доступний спосіб.

Крім того, 11 грудня до прокуратур Ужгорода та Закарпатської області з заявами звернулася Наталка Майстренко, яка була представником Ужгородської міської ради у справі №308/3199/14-а. На її думку, В.Погорєлов «неправомірно приступив до виконання повноважень міського голови 26 листопада 2014 року». Крім того, як повідомляє Н.Майстренко, згідно із відповіддю Ужгородської міської ради №463-03-23 від 10 грудня 2014 року подану нею у зазначеній справі від імені Ужгородської міської ради апеляційну скаргу було відкликано за усним розпорядженням міського голови В.Погорєлова.

«В таких діях Погорєлова Віктора Володимировича я вбачаю не тільки наявність конфлікту інтересів в розумінні Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», але й наявність складу злочину, передбаченого статтею 364 КК України», – констатує Н.Майстренко. Тобто, у цьому випадку йдеться вже про підозру щодо зловживання В.Погорєловим владою або службовим становищем. Відповідно Н.Майстренко просить прокуратуру «внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про таке правопорушення, розпочати досудове розслідування...»

Що суттєво, якщо у випадку реєстрації вищезазначеної заяви в прокуратурі Ужгорода проблем не виникло, то в прокуратурі Закарпатської області в цьому плані виникли несподівані проблеми. Як повідомила редакцію Закарпаття онлайн Н.Майстренко, черговий прокурор безпідставно відмовився прийняти заяву, посилаючись в неофіційній розмові на те, що йдеться, мовляв, про політичну справу, в яку він не хоче втягуватися. А тому запропонував Н.Майстренко надіслати вказану заяву поштою.

Як наголошує Н.Майстренко, такі дії є прямим порушенням статті 40 Конституції України та статті 7 Закону України «Про звернення грномадян» – «Заборона відмови в прийнятті та розгляді звернення».

За інформацією Закарпаття онлайн, відповідно до поданих заяв справою про самовільне присвоєння В.Погорєловим владних повноважень або звання службової особи, а також розслідуванням підозри щодо зловживання ним владою або службовим становищем на даний час займаються також співробітники УСБУ в Закарпатській області.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, станом на сьогодні на постанову суду, на підставі яої повернувся до виконання повноважень міського голови Ужгорода Віктор Погорєлов, подано 4 апеляції, одну з яких він відкликав «усним розпорядженням».

Закарпаття онлайн

16 грудня 2014р.

Теги: Віктор Погорєлов, Віктор Щадей, Наталя Майстренко

Коментарі

Р.Броді 2014-12-17 / 16:00:41
Щадей кожного дня сидить на колінах у Івана Волошина і виконує його вказівки. Щомісячну зарплату йому платить Андріїв, якого той же Волошин тримає за лоха і постійно викачує з нього бабки. Всі скарги і позови друкуються на комп'ютері Геворкян, вона особисто опікується юридичним супроводом.

просто 2014-12-16 / 20:21:39
ЗАДОЛБАЛО!!!

знаючий 2014-12-16 / 15:52:46
виборець, не чекайте від щадея позовів по Волошину і Аедріїву - він зараз кормиться з їх рук, і ще, через Шандора, з рук Ващука. А тому ці апеляції і звернення - справа рук Волошина, а не Щадея. І тільки дурний Погорєлов цього не розуміє. Або розуміє, але нічого вдіяти не може.

Степан Крук 2014-12-16 / 13:39:12
Для мене вже є очевидним, що Погорєлов канув в лєта! Як казав мій старшина прапорщик Цис: "Тут тэбэ нэ здэсь!".

Суддя Дредд 2014-12-16 / 13:21:17
От зараз і побачимо, чи треба люструвати прокуратуру, СБУ і суддів

Реаліті 2014-12-16 / 09:42:31
Молоді хлопці та дівчата (Волошин, Андріїв, Геворкян) вже приступили до керівництва містом, а тут старичок-боровичок намалювався!
Щадей, будуючи на зарплаті у Волошина, примітивно виконує вказівки Вані. Дешевий клоун.

виборець 2014-12-16 / 09:00:26

Як на мене, то В.Погорєлов за свою «мерську самодіяльність» у правовій державі давно би мав піти втретє по етапу.

Тому юридична позиція В.Щадея щодо повернення в «мерське» крісло В.Погорєлова мені зрозуміла, і я її підтримую.

Але хотілося би також почути від нього, чим Б.Андріїв, І.Волошин, Д.Геворкян кращі за В.Погорєлова, крім поки що не оскаржуваних підстав та «процедури» їх призначення на займанні посади?

Може більшою порядністю, фаховістю, значною підтримкою ужгородців, абсолютною відсутністю «шкурних» інтересів у місті?

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини