Погорєлов «розвів» депутатів і громаду Ужгорода і незаконно всівся в крісло мера (ДОКУМЕНТ)

Віктор Погорєлов незаконно перебуває в кріслі міського голови Ужгорода. Про це свідчить постанова судді Ужгородського міськрайонного суду, на яку В.Погорєлов посилався, повертаючись в головне владне крісло обласного центру Закарпаття

Погорєлов «розвів» депутатів і громаду Ужгорода і незаконно всівся в крісло мера (ДОКУМЕНТ)

Як видно з тексту резолютивної частини постанови, рішення суду про негайне виконання стосується лише визнання протиправним і скасування рішення, прийнятого на позачерговому пленарному засіданні ХХ сесії Ужгородської міської ради VI скликання від 24 лютого 2014 року №1191 «Про дострокове припинення повноважень міського голови Погорелова В.В.». Жодним чином про необхідність повернення В.Погорєлова на посаду міського голови Ужгорода там не йдеться.

Тобто, як практично одностайно вважають фахівці, до яких звернулося за роз’ясненнями з цього приводу Закарпаття онлайн, постанова Ужгородського міськрайонного суду від 25 листопада 2014 року не має правовим наслідком поновлення В.Погорелова на попередньо займаній посаді (на роботі). Тим більше, з огляду, зокрема, ще й на той факт, що своєю ухвалою від 13 жовтня 2014 року суд залишив без задоволення заяву В.Погорелова про поновлення його на попередньо займаній посаді Ужгородського міського голови та стягнення на його користь середнього заробітку за час вимушеного прогулу, якою В.Погорелов просив допустити в цій частині негайне виконання постанови суду.

ЗМІ і громадськість, які не були ознайомлені зі змістом документу, ухваленого суддею Ужгородського міськрайонного суду Аллою Сарай, оскільки не були поінформовані про перебіг судового засідання, фактично були ведені публікацією на сайті «7 днів», що є власністю родини Погорєлових, і в якій йшлося про те, що «Віктора Володимировича поновлено на посаді міського голови Ужгорода».

Отже, В.Погорелов самозваним способом «усівся» на місце міського голови – самовільно присвоїв владні повноваження. По суті, це адресна інформація для прокуратури міста Ужгорода. Тим більше, що виконавчого провадження за вказаною постановою від 25 листопада 2014 року не відкрито. А добровільне виконання постанови суду могло бути допущене тільки в його рамках.

Постанова суду від 25.11 2014 року, не дивлячить на формулювання в резолютивній частині про негайне виконання, не означає, що вищевказана постанова набула законноі сили. Негайне виконання і набуття законноі сили постановою суду не є тотожними поняттями по юридичній природі. Відповідно до ст 254 КАСУ постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку на її оскарження, у разі подання апеляційної скарги – після розгляду останньої в апеляційній інстанції. Щодо негайного виконання, то ст 256 КАСУ передбачає негайне виконання постанов суду "про поновлення на посаді у відносинах публічної служби". Однак, згідно з постановою суду від 25.11.2014, судом взагалі не розглядалася вимога поновлення на роботі, а роглядався спір про визнання рішення сесії протиправним, наслідком якого не може бути самовільне приступлення до виконання посадових обов'язків міського голови. Оскільки вищевказана постанова суду оскаржена до апеляційного суду, то остання не набула законної сили, а відтак посилання на неї як на правову підставу виконання службових обов'язків є нічим іншим як злочином – ст 353 ККУ "Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службовоі особи".

Тобто, будь які дії, вчинені такою особою, є незаконними. 

Що суттєво, юридичний відділ та відділ кадрів Ужгородської міської ради вже вранці 26 листопада 2014 року мали на руках копію вступної та резолютивної частин постанови суду, однак не проконсультував 55 депутатів міської ради про особливості виконання рішень про скасування та визнання недійсними рішень Ужгородської міської ради, що допущені до негайного виконання.  Очевидно, через непрофесійність.

Ну а питання, чому на цю політичну аферу не відреагувала прокуратура міста Ужгорода, залишається відкритим.

05 грудня 2014р.

Теги: Погорєлов, постанова, Алла Сарай

Коментарі

ось так 2014-12-09 / 10:06:51
Слухай кудлатий, а до чого тут прокурор. Ви ж самі позбавили прокурора так званого загального нагляду, тепер прокурор не те, що перевірку провести не може, він не може навіть запит направити міському керівництву.

А ти тут філософствуешь чому правоохоронні органи не працюють, що хотіли те й маєте.

пес 2014-12-08 / 19:02:31
Шановний пане прокурор м. Ужгорода.
Скільки ще років європейським містом Ужгород будуть керувати самозванці і злочинно-кримінальні клани хуторянського пошибу.
І за що керівництво правоохоронних органів отримує зарплату,-за бездіяльність, чи що ???

Таки да! 2014-12-06 / 07:39:19
Погорелов никак не может освободиться от криминальньіх наклонностей привитьіх на зоне! Может првоохранителям стоит напомнить старому зеку вкус баландьі?????

Суддя Дредд 2014-12-05 / 19:22:44
Все абсолютно логічно. Погорєлов - поза азконом.

Сестричка Віка 2014-12-05 / 15:52:40
капєц!

Степан Крук 2014-12-05 / 10:58:33
І до ворожки не ходи - розвів Ужгород Погорєлов однозначно. Рішення суду, скоріше всього, носить декларативний характер:визнання протиправним і скасування рішення, прийнятого на позачерговому пленарному засіданні ХХ сесії Ужгородської міської ради VI скликання. В разі поновлення на роботі суд скеровує виконавчий лист в Державну виконавчу службу, котра поновлює працівника на посаді, СКЛАДАЮЧИ ВІДПОВІДНИЙ АКТ. Такої процедури не було, бо і рішення самого не було. Забавно, що прокуратура, як державний орган по нагляду за виконанням законодавства та і недолуга юстиція "проковтнули" погорєловський сир в мишоловці. Це смішно, бо всі підписані Погорєловим рішення та накази не мають правового підгрунтя і юстиція "пропустити" ці документи до виконання не має права. Пора міняти вивіску на міськраді на "Цирк", як це було запропоновано "Закарпаттям онлайн" на одному з фотошопів.

Наталка Майстренко 2014-12-05 / 10:38:31
Зараз в Ужгороді почався період звітів перед виборцями депутатів міської ради відповідно до ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад" та ЗУ "Про місцеве самоврядування". Громадо! Відвідайте звітні зустрічі зі своїми обранцями, ставте перед ними письмово оформлені вимоги про звернення щодо скликання сесії з питанням порядку денного "Про розгляд рішення Ужгородського міськрайонного суду від 25 листопада 2014 року та його правові наслідки", вимагайте відстояти позицію ужгородців щодо дострокового припинення повноважень Погорелова В.В.

Активіст 2014-12-05 / 10:15:40
Громада м. Ужгорода, повинна запам’ятати всіх учасників даного шабашу! Продажну судову систему та продажних адвокатів які сприяють в цьому.

ужгородці 2014-12-05 / 10:01:43
Вставай Ужгороде!!
До якої пори нас будуть дурити!!!
Майдан їх бл**ей нічого не навчив!!!
Банду геть!!!

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини